Eget potatisland, en samling glada hönor och massor med skatter i naturen. Hemma hos familjen Lindberg passar man på att ta tillvara alla läckerheter som finns, precis bakom husknuten. Ålandstidningen åkte dit för att lära sig konsten.

För ungefär ett år sedan togs de första spadtagen till Alandia Flowdogs inomhushall för hudar i Haraldsby, Saltvik. På söndag blir det invigning och namngivning av hallen.
– Allt har gått så snabbt så det känns inte riktigt verkligt, säger Sandra Gustafsson, ägare till hallen.

Sedan två år tillbaka är Leena Raitanen pensionär på heltid. Men hon fortsätter med att gå språkkurser på Medis och hjälpa till vid institutet om det behövs. Våren 2018 blev hon mormor och fick en helt ny uppgift i livet.
– Att umgås med barnbarnet är mitt största intresse just nu, säger hon.

Det är fjärde året som Jonesas återbruksbutik i Önningeby, Jomala håller sommaröppet. Allt fler har hittat till butiken och många donerar också gärna saker dit.
– Inkomsterna går direkt till Önningebymuseet, säger Berit Brandt som gärna ställer upp som försäljare.

I dockskåpsmuseet ”Mina små hus” kan de flesta bli barn på nytt. Här trängs olika dockskåp inredda i olika stilar från olika tidsperioder med varandra. Men ägaren Anki Sjölund har fler dockskåp som ännu inte är klara för att ställas ut.

Efter ett halvår i Bryssel med lagbevakningsarbete främst för den åländska självstyrelsen känner Anton Göthlin att han vill fortsätta jobba för det åländska samhället. Därför har han tagit beslutet att ställa upp i lagtingsvalet i höst.

Tre åländska kvinnor som studerar teologi har redan valt prästbanan. Alla tre studerar nu i Sverige men förhoppningen för åtminstone två av dem är att en dag komma till någon av de åländska församlingarna.

Jan-Erik,”Janne” Eriksson och Anna-Lena Wendt driver tillsammans en kennel samt kurser och träningar. De är bägge båda rutinerade i tävlingssammanhang och jakten fungerar som en röd tråd.

Ålandstidningen har tjuvkikat i årets Mediskatalog, som i dag utkommer till alla hushåll. Allt från matlagning till idrott eller smide finns i katalogen och anmälningstiden startar inom kort.

Eivor Hansson tror inte på att sitta stilla. I arbetslivet bytte hon jobb vart sjunde år för att inte stagnera och som pensionär håller hunden Chozan henne aktiv.

Ingen kan anklaga Jeanette Westergård för att ha dåligt med fart i vardagen. Hemma på vardagsrumsgolvet i nya huset kravlar barnbarnet Alfons runt och vid köksbordet håller hon och fästmannen på att planera både bröllop och födelsedagskalas. 

Att engagera sig går som en röd tråd genom Jan-Erik Mattssons liv. Om inte i politiken eller näringslivet så i den lokala cruisingklubben. Nu fyller den före detta näringsministern 70 år och har inga planer på att sluta.

Det brukar för det mesta vara god uppslutning när det händer något på Enklinge och förra veckans loppis, som arrangerades av hembygdsföreningen, var inget undantag.
– Loppisen var en grej som många ville vara med på, säger hembygdsföreningens ordförande Bengt Malmberg.

En gammal bordduk och en reklamtidning från sent 80-tal. Det är grundstenarna för ett stort konstverk som en samling barn pysslade ihop under torsdagen. Ålands natur och miljö anordnade under Sjödagarnas andra dag aktiviteten skräppyssel för barn.