För två år sedan flyttade Brita Landell från Kulla i Finström till Godby. Hon trivs bra med närheten till butik, vävsal och motionsbanan där hon går varje dag tillsammans med hundarna Fiffi och Busan.

21 barn i årskurs ett till fyra samlas på Mikaelsgården i Finström varje måndag eftermiddag. Där får de pyssla, leka och umgås med varandra.
– Oftast har vi dagens pyssel där alla får göra samma sak, säger Kia Mansén som tillsammans med Gunilla Nilsson håller i verksamheten.

Jomala kommuns aktivitetskoordinator Lotta Baarman håller prova-på-tillfällen för dem som vill börja med stavgång. – Det här är ju lite som att skida, säger Ragnar Grönlund då han provar.

När Annika Kowalewski var riktigt liten bestämde hon sig för att hon skulle bli indianpojke för att då skulle hon få en egen häst. Men någon egen häst fick hon aldrig och yrkesvalet förändrades. I dag arbetar Annika som avdelningssköterska vid palliativa avdelningen och trivs väldigt bra.

Familjekaféet som hålls en gång i veckan i Folkhälsans allaktivitetshus i stan har nu öppnat dörrarna igen. Men antalet deltagare är begränsat till tio plus barn.
– Man måste anmäla sitt deltagande i förväg via vår hemsida, säger Ingeborg Lindeman.

Finska bussällskapets Ålandsavdelning är en relativt liten förening men de ordnar varje år utflykter till olika platser på Åland. Bussen Åsa som tillhör Röde Orm används vid de olika utflykterna.

Föreningen Agility.ax avslutade tävlingssäsongen med att ordna cupfinal på agilitybanan i Jomala. Samtidigt passade man på att stöda Östersjöfonden med en donation.

Det finns visioner och idéer om vad Ålands synskadades förening kan komma att erbjuda sina medlemmar i framtiden. 

– Vi vill först höra med medlemmarna vad de själva har för önskemål och sedan se vad vi kan göra av de förslagen, säger Charlotta Solax, organisationssekreterare.

1946 öppnade Ulf ”Uffe” Grüssners mamma, Anna-Greta Grüssner, hembageri i Kvarnbo. I samma hus som bageriet växte Uffe upp med sina tre syskon och mamma. Nu renoveras huset av Uffes dotter och måg och förhoppningen är att 80-årsfirandet kan hållas i det nyrenoverade barndomshemmet.

Seniorpunkten i Mariehamn för personer som är 65 eller äldre och bosatta i Mariehamn har haft stängt sedan våren. Samlingsplatsen är väldigt populär och det är många som i dag är glada över att den öppnat igen.

När Bertil Lindqvist fru avled då deras son var tolv år bestämde sig Bertil för att bli hemma med sonen. Då startade intresset för forskning, först släktforskning och senare forskning inom sjöfart. Det har blivit både böcker och många texter i Sjöhistorisk tidskrift genom åren.

Klubbhuset Pelaren firade i lördags sitt 10-årsjubileum med Texas barbecue och livemusik i klubblokalen på Strandgatan i Mariehamn.
– Ju mer man varit här, ju mer har man börjat förstå hur otroligt viktig den här verksamheten är, säger Elisabet Ejvald som varit medlem ända sedan starten.

Laura Vauras har bott på många olika platser och alltid känt sig hemma var hon än befunnit sig.
– Jag skapar mitt liv där jag är och jag känner mig alltid hemma där jag befinner mig för tillfället, säger hon.

Sedan coronapandemin fick fart i våras med allt vad det innebar har Göran Hansen varit väldigt försiktig. Men några problem att sysselsätta sig har han inte haft.
– Jag har hållit på med renovering och byggande. Jag tycker om att göra något med händerna, säger han.