Ingen kan anklaga Jeanette Westergård för att ha dåligt med fart i vardagen. Hemma på vardagsrumsgolvet i nya huset kravlar barnbarnet Alfons runt och vid köksbordet håller hon och fästmannen på att planera både bröllop och födelsedagskalas. 

Marthorna var föregångare i mångt och mycket vad gäller hem, familj och utbildning. Det var också de som gick i bräschen för att kvinnor skulle få rösträtt och rätten till hemvård. I dag har samhället tagit över en hel del av vad marthorna sysslade med förr men än finns det saker som kan föras vidare.

Alla somrar sedan Ingrid Qvarnström var barn har hon tillbringat i Vessingsboda i Lemland. Nu har hon själv en stuga där och hon har också övertagit sina föräldrars hus i Vessingboda by som hon håller på att renovera till ett året-runt-boende.

För ett år sedan valdes Josefine Blomqvist till Ålands lucia. Ett uppdrag hon tog sig an med mycket glädje och tacksamhet. Trots en intensiv luciatid är det inget hon ångrar och hon uppmanar årets luciagrupp att njuta av tiden.
– Det blir ett minne för livet, det lovar jag, säger hon.

Röda korsets pysselgrupp är en liten kreativ grupp med många idéer. Man samlas varje onsdag i Röda korsgården för att pyssla, prata och ha trevligt tillsammans. Just nu är det full fart på julpysslandet där allt från änglar och tomtar till stickade mössor och sockor tar form.

Röda korset har sedan någon månad tillbaka en ny grupp där man sitter och pratar om böcker och delar med sig av olika tips. Ledare för gruppen är Susanne Hernell.

Efter att Paulina Witting praoat hos en veterinär då hon gick i årskurs nio valde hon att bli vegan. Hennes hjärta klappar för djuren och deras välbefinnande och hon hoppas att hon i framtiden ska kunna jobba som veterinär runt om i världen.

Att studera är något som Eleonora Andersson trivs väldigt bra med och därför hoppas hon att komma in vid något universitet för fortsatta studier i höst.
– Jag vill läsa kemi för jag tycker att det är så intressant, säger hon.

Jenny Gustafsson har varit au pair och nu jobbar hon som assistent vid ett dagis. Till nästa höst hoppas hon att hon kan påbörja sina studier till förskollärare.
– Att jobba med barn ger så mycket glädje och man känner sig verkligen uppskattad av dem, säger hon.

Musik och teater har följt Filippa Enroos sedan hon var riktigt liten. Efter studenten hoppas hon på att komma in på en musikalutbildning antingen i Stockholm eller Göteborg.
– Jag har en plan B, men den hoppas jag att jag inte behöver använda mig av, säger hon.

Ansökan till teaterlinjen vid Södra latin var inskickad och Alice Andersson Stenberg förberedde sig för studier i Stockholm. Men så hade hennes ansökan tappats bort och i stället fick hon plats på musiklinjen.

Emelie Öhman har tagit ett sabbatsår efter studenten. Hon funderar nu på vad hon ska utbilda sig till och det lutar åt läraryrket. Helst vill hon studera på distans eftersom hon är väldigt hemmakär.

I vår blir Nora Verazza student. Sedan blir det ett sabbatsår då hon ska jobba och koppla av från studierna. På fritiden är det dansen som är hennes stora intresse vilket hon varvar med att vara ledare på Lemböte lägergård.

För tillfället finns minst 45 aktiva vänner och cirka 45 aktiva vänhundar, totalt cirka 100 frivilliga engagerade personer inom Röda korsets vänverksamheten på Åland. De frivilliga finns i olika kommuner över hela Åland.