På bouleplanen i Bengtsböle i Lemland samlas medlemmarna i Roseboule en gång i veckan. Då spelar man boule både på lek och allvar.
– En del är mer tävlingsinriktade än andra, säger Börje Lundberg.

För ungefär tio år sedan flyttade Lars ”Lasse” Eneborg till Åland. Då hade han jobbat 15 år vid Sveriges äldsta Waldorfskola innan han gick i pension. Före det hade Lasse gjort lite av varje och bland annat hunnit med att bli borgerlig officiant för att hålla begravningar.

En gång i veckan eller då andan faller på spelas det boule inomhus på Solgården i Eckerö. Man spelar inte i lag utan alla som är med tävlar mot varandra.
– Vi använder oss av mjuka klot då vi spelar, säger Roger Borgs.

På Björkbo i Grelsby har det samlats ett gäng för att baka tillsammans. Det är barn med föräldrar och även farföräldrar som kommit för att göra något roligt.
– Kanske man lär sig något också i förbifarten, säger Olle Bergroth och ler.

En skoltrött Kaj Engbloms yrkesval föll på byggbranschen där han i princip jobbat sedan dess. Men också en hel del fotboll har det blivit genom åren tills en skada satte stopp för karriären.
– I dag ser jag gärna på fotboll och speciellt Liverpool, säger han.

 
Mariehamns församlings erfarenhetsexpertutbildning startade i september i fjol och kommer avslutas den 7 mars i år. Då står åtta nya erfarenhetsexperter till förfogande inom olika områden som till exempel missbrukar- och mentalvård men även som stödpersoner och föreläsare.

Musiken och sången är viktig för Helena Påvals. Hon var inte många år då hon tillsammans med sin bror gömde sig i skrubben i köket och sjöng då deras mamma hade syjunta. Nu spelar hon med i Ålands dragspelsklubb och är även med i sångruppen Lösa Boliner.

För fyra år sedan flyttade Aive Mägi från Estland till Åland. Då hade hon bott några år i Tallinn efter att ha flyttat dit från Runö. Hon tvekade länge innan hon tog beslutet att flytta till Åland men är väldigt lycklig och tacksam över att hon till sist beslutade sig för att flytta.

För Henrik Flöjt är naturen och miljön viktig. Han anser att ingen ska förneka det som gjorts utan i stället vända på skutan och se till att miljön för barn och barnbarn blir bättre.
– Det finns teknik och lösningar. Men ingen tar till sig dem fast de funnits ett bra tag. Det är tråkigt, säger han.

Sedan 2015 har Britt-Marie Nyman läst för pensionärer på Rönngården. Det har blivit ett antal böcker under åren, allt från spänning till romantik.
– En blandning av båda är bäst för så är det i det verkliga livet också, säger Valdis Fagerholm.

”Din ljusa skugga” en dansmässa i heliga danser kommer att ordnas i Jomala kyrka den 19 januari. På lördagen ordnas en workshop där man får lära sig danserna som sedan framförs vid mässan.
– Tidiga kristna har använt sig av dansen i mässan som en metafor för treenigheten, säger Stefan Äng, tf. kyrkoherde i Jomala församling.

Eftersom inte Ronny Roos kom in i den skola han hoppats på efter nian började han jobba. Sedan dess har byggbranschen varit hans område och 1996 startade han en egen byggfirma. Han trivs med jobbet som också till viss del samtidigt är ett stort fritidsintresse.

Trots djupa dalar i sitt liv har Annette Andersson aldrig gett upp. Hon blev mamma som 19-åring, har ibland haft tre jobb samtidigt, hon har mist två söner men trots det har hon fortsatt att kämpa.
– Just nu känner jag mig psykiskt stark och tacksam. Jag ser ljust på framtiden, säger hon.

Två fullpackade lådor med yemenvästar, 40 stycken i varje, har Göta Svensson nu klara för leverans till behövande. Hon började sticka yemenvästar 2015 med ett uppehåll på ett år och har sedan dess stickat närmare 300 västar.
– Det är så himla roligt att sticka dem, säger hon.