Alvar Mattson i Marby, Eckerö tycker att det ibland kan bli lite långt. Han är social och vill gärna umgås och prata med folk.
– Jag har inte ens varit till Hugos och handlat sedan coronan bröt ut, säger han lite misslynt.

I vår tar Natalie Fagerlund studenten. Sedan fortsätter studierna till barnmorska antingen i Finland eller Sverige.
– Jag känner mig motiverad att fortsätta studierna direkt. Men det beror förstås på om jag kommer in till utbildningen, säger hon.

Lågstadielärare, klasslärare eller idrottslärare är några yrken som Tilde Polviander skulle kunna tänka sig i framtiden. Erfarenheten av att jobba med barn har hon från Dunderdansarna där hon både dansar själv och är danslärare.

Torbjörn Sjöblad har alltid varit en aktiv föreningsmänniska men under de senaste åren har han trappat ner sitt deltagande mer och mer. I stället har barnbarnet Emelia fått ta stor del av farfar Torbjörns vardag.

Tilde Westergård hoppas att hon i framtiden ska kunna försörja sig på sången. Hon vill fortsätta utvecklas och bli så bra som hon någonsin kan.
– Det finns skolor man kan gå i men jag har inte bestämt mig än. Jag tar det som det kommer, säger hon.

Ellen Melin är luciakandidat nummer två i årets luciagrupp. Hon går tredje året i Ålands lyceum och hoppas att hon en dag hon ska jobba som lärare i litteratur och språk.
– Dessutom skulle jag vilja bo i något engelskspråkigt land också några år, säger hon.

Fjolårets åländska lucia Alice Andersson Stenberg, från Mariehamn, är en av de tio kandidaterna till Finlands lucia i år.

I våras blev Tilde Koroleff klar med sin yrkesutbildning till frisör. Men nu jobbar hon på Nyängens dagis och vill gärna fortsätta att jobba med barn i framtiden.
– Frisöryrket var inte riktigt min grej men jag ville gå utbildningen klar i alla fall, säger hon.

Ska man sammanfatta Jonas Anderssons första 50 år kan man gott göra det med sju bokstäver. Bowling.

– Jag är fortfarande i god form och jag har mer att klämma ur den här kroppen, säger han med ett skratt.

21 barn i årskurs ett till fyra samlas på Mikaelsgården i Finström varje måndag eftermiddag. Där får de pyssla, leka och umgås med varandra.
– Oftast har vi dagens pyssel där alla får göra samma sak, säger Kia Mansén som tillsammans med Gunilla Nilsson håller i verksamheten.

För två år sedan flyttade Brita Landell från Kulla i Finström till Godby. Hon trivs bra med närheten till butik, vävsal och motionsbanan där hon går varje dag tillsammans med hundarna Fiffi och Busan.

Jomala kommuns aktivitetskoordinator Lotta Baarman håller prova-på-tillfällen för dem som vill börja med stavgång. – Det här är ju lite som att skida, säger Ragnar Grönlund då han provar.

När Annika Kowalewski var riktigt liten bestämde hon sig för att hon skulle bli indianpojke för att då skulle hon få en egen häst. Men någon egen häst fick hon aldrig och yrkesvalet förändrades. I dag arbetar Annika som avdelningssköterska vid palliativa avdelningen och trivs väldigt bra.

Familjekaféet som hålls en gång i veckan i Folkhälsans allaktivitetshus i stan har nu öppnat dörrarna igen. Men antalet deltagare är begränsat till tio plus barn.
– Man måste anmäla sitt deltagande i förväg via vår hemsida, säger Ingeborg Lindeman.