Ett sällskap med 15 barn och fem vuxna kom sent till Viking Lines terminal på Stadsgårdskajen i Stockholm i lördags morse. Flera av barnen hann med färjan medan de vuxna blev kvar på land, enligt tidningen Aftonbladet.

Kommentarer

Rederiet måste ha bättre

Rederiet måste ha bättre kontroll på incheckningsantal och ombordstigna. Alla som beviljats incheckning skall också beviljas tillstånd att gå ombord. Har Viking Line ingen kontroll längre på detta, så är det oacceptabelt. Inte konstigt att rederiet går dåligt. Skärpning! Dags att rederiet tar sitt ansvar för det som har hänt, och inte skyller ifrån sig på försenade passagerare, och korta hamntider.

Nog är det lite konstigt att

Nog är det lite konstigt att 15 barn kom ombord utan att en av de 5 vuxna han med. Det är som alltid någon annan som ska ansvara. Oftast handlar de om samhället men här får Vikingline det på sitt bord. Hur görs det vid incheckning på hotell? Springer barnen före och sedan kommer de vuxna efter?

Tidigare hade befälet ombord,

Tidigare hade befälet ombord, kontakt per tel. med incheckningen för att kontrollera att alla som var incheckade också kommit ombord. Har den rutinen tagits bort? Om man tillåter resenärer att checka in, är man också skyldig att låta dem gå ombord, oberoende om de har barn, eller inte.

Efter att två vandrare hört rop på hjälp i närheten av Solbacka i Saltvik, Ovanåker har eftersökningar inletts i området. Polisen uppmanar allmänheten att inte bege sig ut för att på egen hand försöka bistå i sökandet. Vid 21-tiden säger kommissarie Tommy Thörnoos att ingen person har påträffats, men att skallgång fortfarande genomförs i omgivningarna.

Hemmafester, aggressiva kroggäster och ett misstänkt rattfylleri sysselsatte polisen under lördagsnatten.

Tingsrätten dömde på fredagen tre personer, samtliga födda under 1990-2000-talen, till villkorliga fängelsestraff.

Slopat krav på åländska ledamöter i företagens styrelser. Det är en av frågorna som Liberalerna går till val på i höst. Arbetet med att samla kandidater fortgår, och målet är att ställa upp 40 kandidater i lagtingsvalet.

Ålands sjöbevakningsstation arrangerar i dag en stor evakueringsövning tillsammans med andra myndigheter och tredje sektorn.

Åland Post tvingas till förnyelse när momsreglerna ändras om drygt ett och ett halvt år. Nu förbereds en flytt av pack- och distribution till Vanda, samtidigt som man söker hyresgäster till lokalerna i Sviby.
– Många av våra kunder blir kvar om vi kan erbjuda konkurrenskraftiga tjänster från år 2021, säger vd Henrik Lundberg.

Ålands skogsindustrier betalar ut en dividend på 150.000 euro för 2018. Det slogs fast på bolagsstämman i går. Årets resultat blev positivt tack vare försäljningen av företagets fastighet på Möckelö.

Villkorligt fängelse i tre månader blev domen för den man som av tingsrätten i dag dömdes för innehav av ett stort antal barnpornografiska bilder och filmer.

Totalkostnaderna efter Skarvens grundstötning har beräknats och nu kommer landskapsregeringen, om så är möjligt, att ställa krav på återbetalning. Men först måste man veta vem som ska betala notan.

I ett pilotprojekt ska vatten från Kaldersfjärden bevattna åkermark. Nu har landskapsregeringen hittat samarbete med en jordbrukare.

Ålands polismyndighet har registrerat 63 ärenden under rubriceringen stöld eller försök till stöld sedan årsskiftet. Bara natten till torsdagen genomfördes tre inbrott.
– Det har varit fler inbrott den senaste tiden, säger kommissarie Christoffer Ahlfors.

Wiklöf Holdings investmentbolag Mike Alpha och Mike Charlie köper totalt 225.000 aktier i Ålandsbanken via ett finländskt bolag.
– Våra fastländska vänner hörde av sig och frågade om vi ville köpa, säger Wiklöf Holdings koncernchef Nils Lampi.

IFK Mariehamn är i cupfinal efter att ha slagit VPS med 3–1 i Vasa. Daniel Sjölund, Robin Sid och Tarik Hamza blev hjältarna som tog grönvitt till cupfinalen.

Fler nyheter