Kommentarer

"Misstänks för äventyrande av

"Misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten", betyder det att man i stället skall välja att köra på rådjur, i stället för att försöka undvika en olycka? Är det inte bättre att försöka undvika en viltolycka, än att med berått mod köra på ett djur, bara för att undvika ett polisingripande och medföljande åtal för trafikförseelse.

Från Föglö kom det i lördags misstankar om att en person körde rattfull, så Polisen begärde hjälp av Gränsbevakningen för att undersöka saken.

På fredagseftermiddagen fick en motorbåt stopp nära farleden precis då eftermiddagsfärjorna var på väg in mot Västra hamnen. Sjöräddningssällskapet hjälpte till med Rescue Svante G och bogserade båten in till hamn. 

Ålands sjöräddningssällskap fick på fredagskvällen bogsera en motorbåt som fått problem med bränslefiltret ute vi Flötjan fyr. Båten låg och drev och sjöräddningssällskapet tog Rescue Svante G och bogserade motorbåten till Västra hamnen.

Under natten till lördag blev polisen utsatt för hot och fysiskt motstånd vid ett avvisande. Hotet och motståndet var av den arten att polisen upprättat en misstanke för olaga hot mot person som upprätthåller ordningen. Ärendet utreds vidare.

Polisen rapporterar ett flertal fall av fylleri med bråk som följd under natten till lördag.

En person greps vid en restaurang i Mariehamn eftersom denne uppträdde störande.

Strax innan klockan 14 på torsdagen kom ett automatlarm från Övernäs låg- och mellanstadieskola. Larmet berodde på damm i samband med att hantverkare jobbade på platsen.

Ms Skiftet är försenad cirka en halvtimme. Skiftet beräknas ankomma till Långnäs klockan 09.35 i stället för 09.05.
Skiftet beräknas vara försenad under hela förmiddagen.

En man som körde en ribbåt i västra hamnen i Mariehamn trots att han hade 1,15 promille i blodet döms för sjöfylleri. Händelsen inträffade i maj i år. Båten kördes utan navigationsljus vid midnatt i ett område där passagerarfärjor lägger till.

Ms Rosala på Enklingelinjen fick under tisdagen tekniska problem med rampen och har inte kunnat transportera lastbilar.

Räddningstjänsten fick rycka ut till Skogsläntans daghem i Saltvik under tisdagen. Anledning till larmet var rökutveckling. 

– Det var lite bullar som varit för länge i ugnen, säger räddningsinspektör Thomas Mattsson.

Det går just nu inte att transportera lastbilar mellan Enklinge och Kumlinge då Rosala har tekniskt fel på sin ramp. Personbilar kan åka som vanligt.

På grund av den mänskliga faktorn gick automatlarmet på Kino under måndagsmorgonen.

– Byggnaden står kvar, hel och bra. Det var någon som råkat komma åt larmknappen, säger Karl Nordlund, räddningschef.

Jomala frivilliga brandkår ryckte vid 11-tiden på lördagsförmiddagen ut till Rönngården i Jomala, där matlagning i en av de boendes lägenheter hade utlöst larmet.
– Brandkåren ventilerade och återställde larmet, säger brandmästare Krister Koskinen.