Kommerserådet Anders Wiklöf får än en gång öppna plånboken för dryga dagsböter efter en fortkörning. 63.240 euro är straffet för lördagskvällens färd i 71 km/h på Österleden.
– Det är mycket pengar. Jag begick ett brott, men dagsbotssystemet känns lite orättvist, säger Anders Wiklöf.

Kommentarer

Problemet för herr Wiklöf är

Problemet för herr Wiklöf är inte jättesummorna utan istället att han kör för fort "hela tiden". Annars åker man inte fast för fortkörning fyra gånger under en 20-årsperiod. Beaktar vi dessutom åldern och därmed den ökade riskfaktorn med bl a försämrad reaktionsförmåga behöver Ålands stora hjälte ta sig en liten funderare och inte gnälla över orättvisor. Just my 5 cents.

Stadsstyrelsen vill fasa ut systemet med att ingå borgen för föreningars checkräkningskrediter.
Man föreslår ändå att en sådan borgen ska tecknas för Ridklubben Sleipner.

Ambulans tillkallades på lördagen till de pågående åländska mästerskapen i folkrace. En förare fick bäras in i ambulansen fortfarande fastspänd i sin race-stol.
– Han mår okej nu, men kommer vara öm i kropp och själ i morgon, säger tävlingsledaren Åse Ask.

En person körde in i ett träd utanför Plastos lokaler i Norrböle på lördagen.

Flera åländska kommuner har förbättrat it-säkerheten på sina webbsidor sedan Ålandstidningen förra veckan skrev att 13 av 16 kommuner får underkänt i ett it-säkerhetstest. Säkerhetsläget på kommunernas webbsidor sammanfattades ursprungligen av Svenska Yle.

Ålands nya tf polismästare räds inte utmaningar. För Ålandstidningen berättar han om sin bakgrund inom FN:s fredsbevarande styrkor, varför han valde polisyrket och om FM-medaljerna från ungdomen.
– Min styrka är att jag hugger tag i saker, oberoende vad det handlar om, säger Johan Pawli.

Den 15 oktober inleds älgjakten. Jägarkåren oroas i varierande grad över beståndets mående. Enligt jakthandläggaren Roger Gustavsson vid landskapet har det sett liknande ut i 20 års tid.
– Älgjaktlagen har hållit igen sedan 2002, menar han.

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM) ålägger polisen att ordna större hundburar till sina tjänstehundar. Det eftersom de burar som används i dag är för små.

I somras började uppgifter cirkulera att en lagtingskandidat polisanmälts för köp av sexuella tjänster av minderårig. Polisen har varit knapphändig med uppgifter, men nu väljer Hållbart initiativs talesperson Simon Holmström att träda fram för att bemöta uppgifterna.
– Polisens bedömning är att det inte finns något som kopplar det underlag de fått till mig som person. Därför är inte heller polisanmälan riktad mot mig eller jag brottsmisstänkt, säger han.

Johanna Karlsson bjuder den här veckan på två goda frukostalternativ.

Frågorna var många när landskapsregeringen höll informationstillfälle om kortrutten i går. Tunnelalternativet var på mångas läppar, även om det inte stod på agendan.
– Varför har landskapsregeringen inte begärt in offerter på en tunnelförbindelse, frågade Stanley Sommarlund och drog ned kvällens första applåder.

Så här års ökar stölder av båtmotorer och bränsletankar. Men det finns några knep för att hålla tjuven borta.

Simon Holmström hoppar av som talesperson för Hållbart initiativ. Detta efter att ett rykte under ett par månaders tid gjort gällande att han varit inblandad i en polisutredning om försök till sexuellt köp av minderårig.

Två män som åtalas för grov misshandel av en man samt rån och misshandel av en annan man nekar till brott.

I det ena målet blev den misshandlade mannens ögonglob insjunken av slagen han utsattes för.

I det andra målet har männen, enligt åklagen, hotat att ta fram en pistol samt bussa en hund på mannen som misshandlades.

Fler nyheter