Staden beställer en specialrevision av hur Mariehamns hamn Ab har förvaltats ”med avseende på objektivitet och saklighet i sina affärsprestationer”. Det beslutade stadsstyrelsen under torsdagen.
– Att säga att en sådan revision är onödig har blivit en omöjlig situation, säger stadsstyrelsens ordförande Tage Silander (MSÅ).

Kommentarer

Det här börjar bli lite

Det här börjar bli lite tjatigt. Tycker att om det är någon som vågat bryta mönstret i Mariehamnspolitiken i det här sammanhanget, så är det Stadsdirektören. Alternativet hade varit, som många i ledarposition gjort inom ÅHS och Gymnasiet, att helt enkelt ge upp och gå. Borde det inom stadspolitiken bli samma kutym som t.ex. med presidentämbetet, att man inte skulle kunna bli vald hur många ggr i följd som helst. Det syns ju ett tydligt mönster. Det är de gamla "rävarna" som tror att man kan göra hur man vill.

Regeringen kastar bort våra

Regeringen kastar bort våra pengar. Det är inte bara styrelsen som får ohemult betalt, även VDlönen höjs med 7000/mån till 28.000. Hur skall vi stoppa dessa politiker som kastar bort våra pengar? Kom ihåg att rösta i nästa val!

Utgår ifrån att en liknade

Utgår ifrån att en liknade revision görs på infrastrukturnämnden. Där det också finns många ärenden att reda ut bl.a. om hur deras gatubyggen har hanterats. Men också vem som beställde en s.k. nyprojektering av Mariebad, istället för att sköta underhållet, som uppskattat redan kostat skattebetalarna 150-200 000 euro utan att det fanns en plan eller budgetmedel från stadsfullmäktige för detta. Från vilket budgetmoment tas så stora summor?

Ihamnkonflikten behöver nog

Ihamnkonflikten behöver nog allt synas. Som det är nu verkar attack vara bästa försvar.Misstankar mot Heinonen kommer annars alltid att finnas eftersom hon visst var med och godkände styrelseprotokoll. Och hennes man är i konflikt med hamnen enl tidigare uppgifterSå vilka alla har ett finger i byken ?

Sidor

Stadsstyrelsen vill fasa ut systemet med att ingå borgen för föreningars checkräkningskrediter.
Man föreslår ändå att en sådan borgen ska tecknas för Ridklubben Sleipner.

Ambulans tillkallades på lördagen till de pågående åländska mästerskapen i folkrace. En förare fick bäras in i ambulansen fortfarande fastspänd i sin race-stol.
– Han mår okej nu, men kommer vara öm i kropp och själ i morgon, säger tävlingsledaren Åse Ask.

En person körde in i ett träd utanför Plastos lokaler i Norrböle på lördagen.

Flera åländska kommuner har förbättrat it-säkerheten på sina webbsidor sedan Ålandstidningen förra veckan skrev att 13 av 16 kommuner får underkänt i ett it-säkerhetstest. Säkerhetsläget på kommunernas webbsidor sammanfattades ursprungligen av Svenska Yle.

Ålands nya tf polismästare räds inte utmaningar. För Ålandstidningen berättar han om sin bakgrund inom FN:s fredsbevarande styrkor, varför han valde polisyrket och om FM-medaljerna från ungdomen.
– Min styrka är att jag hugger tag i saker, oberoende vad det handlar om, säger Johan Pawli.

Den 15 oktober inleds älgjakten. Jägarkåren oroas i varierande grad över beståndets mående. Enligt jakthandläggaren Roger Gustavsson vid landskapet har det sett liknande ut i 20 års tid.
– Älgjaktlagen har hållit igen sedan 2002, menar han.

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM) ålägger polisen att ordna större hundburar till sina tjänstehundar. Det eftersom de burar som används i dag är för små.

I somras började uppgifter cirkulera att en lagtingskandidat polisanmälts för köp av sexuella tjänster av minderårig. Polisen har varit knapphändig med uppgifter, men nu väljer Hållbart initiativs talesperson Simon Holmström att träda fram för att bemöta uppgifterna.
– Polisens bedömning är att det inte finns något som kopplar det underlag de fått till mig som person. Därför är inte heller polisanmälan riktad mot mig eller jag brottsmisstänkt, säger han.

Johanna Karlsson bjuder den här veckan på två goda frukostalternativ.

Frågorna var många när landskapsregeringen höll informationstillfälle om kortrutten i går. Tunnelalternativet var på mångas läppar, även om det inte stod på agendan.
– Varför har landskapsregeringen inte begärt in offerter på en tunnelförbindelse, frågade Stanley Sommarlund och drog ned kvällens första applåder.

Så här års ökar stölder av båtmotorer och bränsletankar. Men det finns några knep för att hålla tjuven borta.

Simon Holmström hoppar av som talesperson för Hållbart initiativ. Detta efter att ett rykte under ett par månaders tid gjort gällande att han varit inblandad i en polisutredning om försök till sexuellt köp av minderårig.

Två män som åtalas för grov misshandel av en man samt rån och misshandel av en annan man nekar till brott.

I det ena målet blev den misshandlade mannens ögonglob insjunken av slagen han utsattes för.

I det andra målet har männen, enligt åklagen, hotat att ta fram en pistol samt bussa en hund på mannen som misshandlades.

Fler nyheter