Hela denna sida är en annons

Bästa bilen då man bor på vischan

Fyrhjulsdrift, högt insteg och fantastisk belysning som följer med i kurvorna. Bror-Erik och Inger Sjölund har hittat sin perfekta bil och bytte nyss till årets modell.
- Mokka X är en perfekt bil för oss som bor på vischan, säger Bror-Erik.

En gång i tiden sade Bror-Erik Sjölund att han nog inte skulle köpa en Opel igen. För fyra år sedan lät han sig ändå övertalas till att testa den då helt nya modellen Opel Mokka. Det slutade i köp. Och för bara några veckor sedan bytte han till nya Mokka X.
- Vi är jäkligt nöjda, så enkelt är det. Mokka var en riktigt bra bil och den nya är ännu bättre.

Bror-Erik och hustrun Inger var faktiskt de första på Åland som köpte Opel Mokka för fyra år sedan. Och de var i gott sällskap – över 600 000 bilar har levererats världen över sedan 2012 då den första modellen släpptes. Det var förstås en självklarhet för Bror-Erik och Inger att provköra nya Mokka X.
- Det har fantastisk belysning som justerar sig själv för att följa med i kurvorna. Fyrhjulsdriften är väldigt bra för oss som bor i Toböle, Saltvik. På våra grusvägar behöver vi fyrhjulsdriften vintertid.
En annan viktig faktor för Sjölunds var bekvämligheten.
- Frugan har lite reuma och Opel Mokka är en hög bil som är lätt att kliva in i. Den har också rattvärmare som är skönt för hennes fingrar. Och nu valde vi dessutom automatlåda. Det är bara att tuta och köra – det känns nästan som att bilen sköter sig själv, säger Bror-Erik.

Niklas Skogberg på Bilhallen fick hastigt ersätta provkörningsbilen eftersom Bror-Erik Sjölund köpte den på studs.
- Ett angenämt problem förstås, och jag förstår honom. Opel Mokka är både rymlig, smidig och kompakt för att vara en SUV. Och dessutom bränslesnål och full med smart teknik.
Den som har smartphone känner igen sig väl i bilens system och displayer. Med Opels OnStar-system har du tillgång till allt från fordonsdiagnostik, smartphone-app, navigering och stöldassistans.
- Om du är med om en olycka ringer Opel OnStar efter hjälp, om du letar efter en specifik restaurang så hjälper den dig med adressen, förklarar Niklas.

Opel Mokka är smart även utanpå. De nya AFL-strålkastarna anpassar sig till din körning och till vägen. Den byter hel- och halvljus själv och följer med i kurvorna för absolut bästa sikt. Backkameran är inte standard men mycket förmånlig som tillval.
- Tekniken rusar framåt i bilvärlden och Mokka X hänger med i alla avseenden, säger Niklas.
- Men komforten är kanske ändå alltid viktigast. Ljudnivån inne i Mokka X är behagligt låg, sätena bekväma och insteget högt. Man sätter sig in i bilen istället för att sätta sig ner i den.

Efter de första veckorna med Mokka X är Bror-Erik och Inger fortfarande på upptäcktsfärd bland bilens finesser.
- Man hittar något nytt varje gång man kör tycker jag, säger Bror-Erik.
- Köregenskaperna är otroliga. Den sladdar inte ens på riktigt hala vägar. Det är en väldigt lättkörd bil både när man kör långt och kort. Jag tror att den kan passa nästan alla, särskilt om man bor ute på vischan som vi.

Fem skäl att köpa Opel Mokka X

  1. Den är en snygg, dynamisk, fullfjädrad SUV.
  2. Du får fyrhjulsdrift, både onroad och offroad.
  3. Innovativa hjälpsystem för föraren och smarta AFL-strålkastare med LED-teknik ger maximal säkerhet.
  4. Du sitter högt på högkvalitativa och ergonomiska stolar certifierade av AGR.
  5. Utmärkta anslutningsmöjligheter med sofistikerade system som Apple CarPlay™ och Opel OnStar.

Besök Bilhallen och provkör en ordentlig SUV!