Hela denna sida är en annons

Allt fler skaffar övervakning till sina hem och stugor

Inbrott och skadegörelse ökar explosionsartat och allt fler vill skaffa sig någon form av övervakning. Lasse Gammals som är Ålcoms Smart Home-representant berättar att efterfrågan på olika produkter för övervakning har ökat märkbart den senaste tiden. Just nu är det stort intresse för övervakningskameror till stugan, antagligen för att vintern närmar sig och många vill veta vad som händer när dom inte är där. Men intresset för våra Smart Home-produkter har också ökat även till hemmen. Dom flesta börjar med övervakning men Smart Home är så mycket mer och efter ett tag när man lär sig hur bra systemet fungerar så kommer många kunder tillbaka och vill utöka sina produkter.

En del av vardagen
Ett smart hem är ett hem som är utrustat med teknik som på olika sätt är utformat för att hjälpa till i vardagen.
- "Teknik förknippas ofta med något komplicerat men poängen med smarta hem är den motsatta, nämligen att göra livet mindre komplicerat med hjälp av tekniken", berättar Lasse.

Ett bra system för Smarta hem handlar om att automatisera olika funktioner i huset, inte att flytta funktionerna till mobilen.
- "Exempelvis ser vi idag många som har ”smarta” lampor som man kan slå av och på med mobilen, lite kul, visst men den verkliga effekten kommer om systemet med hjälp av rörelsesensorer och artificiell teknik lär sig dina mönster och beteenden för att anpassa hur just du vill ha det i ditt hem."

Hur kan det smarta hemmet förenkla din vardag?
Innan du vaknar och utan att du vet om det har systemet satt igång golvvärmen i badrummet och när du åker hemifrån på morgonen känner systemet av att ingen längre är hemma, således släcks eventuella lampor som är på, temperaturen sänks i dina radiatorer, larmet slås på och elen till kaffebryggare och plattång slås automatiskt av om du glömt den på.

Under dagen kan du följa med vad som händer via kameran, kanske vill du se att hunden därhemma har det bra och inte stökar ner alltför mycket. När barnen kommer hem får du en notifiering och behöver inte oroa dig för att de hamnat på villovägar på väg hem från skolan. Och de behöver heller inte hålla reda på någon nyckel, systemet känner av att rätt person kommer och låser färdigt upp dörren.

Kanske du har en hantverkare som skall komma under dagen och även här kan du göra det mycket enklare än idag. Du ser i kameran att det är Micke från VVS-Kylcenter och öppnar enkelt låset från mobilen.

Har du en övervakningskamera på stugan får du en notifiering från larmet vid rörelse och kan snabbt gå in och titta på kameran, du ser att det bara är två rådjur som är nere och dricker vid båten och kvitterar larmet och jobbar lugnt vidare.

Vi går mot mörkare tider och när du kommer hem tänds automatiskt lamporna på garageuppfarten och dörren låses automatiskt upp. Mycket smidigt och energisparande.

- "Skjutsningarna till fotbollen för barnen klarar dessvärre inte vårt smart home system av ännu, säger Lasse och skrattar men det kan ju vara skönt att veta att bilen är varm när du åker och bastun sätter du igång via mobilen eftersom det återigen var rätt kallt att stå och titta i över en timme."

När det är dags att gå och sova känner systemet att det blir natt och du gått och lagt dig. Alla lampor släcks således, värmen justeras och du kan lugnt och tryggt sova.

 

Tanken är att Smart Home finns i bakgrunden, gör saker enklare och smidigare för dig utan att du märker det. Behöver du så finns allt i appen i din mobil men i vanliga fall så bara händer det utan att du tänker på det. "Jag har själv en hel del med Smart Home-produkter hemma berättar Lasse och jag har blivit ordentligt ”hooked up” på systemet. Min favorit är nog att lamporna automatiskt tänds när vi kommer hem om det är mörkt ute."

 

Vill du veta mer om Smart Home eller beställa, klicka här. Du kan också kontakta vår support på tel. 22 222 eller support@alcom.ax

ÅlcomAnnons

Ökad risk att få din identitet stulen på nätet – så skyddar du dig bäst

Den här våren har många människor jobbat hemifrån, använt olika nättjänster och deltagit i digitala möten mer än någonsin tidigare. Därmed har många utsatt sig för en ökad risk att få sina lösenord eller till och med hela sin identitet kapad.

ÅlcomAnnons

Så utnyttjar bedragare rädslan för corona

Coronakrisen gör att näthandeln växer kraftigt och att många handlar på nätet för första gången. Det här är bedragare inte sena att utnyttja, och de som inte skyddar sig kan råka illa ut.

ÅlcomAnnons

Nätet bland de farligaste platserna för barn

I takt med att barn och ungdomars liv mer och mer äger rum på nätet blir det allt svårare för föräldrar att skydda dem mot olika risker online. Riskerna är i dag så många och så stora att olika tekniska hjälpmedel mer eller mindre är ett måste för att uppgiften inte ska bli övermäktig.