Finland tillika Åland curlings juniorer fick en tuff inledning på B-VM i curling. För tjejlaget med åländska duon Mio Lindqvist och Moa Norell blev det en snöplig förlust mot Polen där sjätte omgången fällde avgörandet.

Målet var att hålla sig kvar i division 2. Så blev inte fallet. FC Åland rasade direkt ner till trean och inför säsongen har nu flera spelare meddelat att man lämnar laget.
– Vi genomgår en generationsväxling. Med det underlaget har vi inte krav på att ta oss tillbaka direkt, säger Kristian Andersson.

IFK Mariehamn har nu presenterat Robbin Sellin. Två år gäller kontraktet.

Samtidigt som IFK Mariehamns a-lag inledde säsongen passade föreningen på att ha avslutning för sina juniorlag. Många skratt och många priser delades ut i Baltichallen i lördags.

IFK Mariehamn besegrade Team Åland med 5–0 i en förkortad säsongspremiär i Eckeröhallen på lördagen. Brian Span stod för tre strutar.

Jenny Fellman har tagit ett första, stort steg mot junior-VM i skidskytte. I helgens ganskningstävlingar stod hon på pallen två gånger om.

När Chelsea och Arsenal kliver in på Stamford Bridge den 4 februari inför miljontals tv-tittar och drygt 40.000 åskådare finns en ålänning med i ledet. Nils ”Nisse” Fonsell är nämligen Arsenals maskot och får gå in på planen hand i hand med lagets kapten Laurent Koscielny.

Jakten på en ny förstemålvakt går vidare för IFK Mariehamn. I veckan testar tysken Tobias Trautner från FC 09 Homburg med grönvitt.

IFK Mariehamns tidigare mittfältare Thomas Mäkinen är i Italien i början av den här veckan för att göra klart med spel för AC Renate i landets tredjeliga.
– Jag ska kolla på lite boenden, säger 19-åringen som bestämt sig för en flytt.

IFK Mariehamn ångar på i fortsättningstrean. På söndagen kom den sjätte segern då Södertälje Pojkarna besegrades med 5–4 efter förlängning sedan laget hämtat upp ett 0–3-underläge.

I går sparkade försäsongen i gång för regerande mästarna IFK Mariehamn. För Tommy Wirtanen blev det efter utdragna förhandlingar ytterligare en säsong och det är med spänning som han får träffa både nya och gamla lagkamrater.

Robbin Sellin bekräftade att han erbjudits kontrakt av IFK Mariehamn. Men än så länge verkar han inte ha bestämt sig och klubbdirektören Peter Mattsson vågar inte lova om man presenterar något nyförvärv den här veckan.

På den åländska Idrottsgalan den 21 januari delas Ålandstidningens bragdmedalj för 2016 ut – men det är du som bestämmer vem som ska bli den rättmätiga ägaren.

Rekordmånga 447 personer tog tillfället i akt att springa ut det gamla året på nyårsafton då nyårsruset avgjordes för 35:e året i följd.

Fler nyheter