Unga nyförvärvet Aapo Mäenpää fick göra ligadebut direkt och har gjort succé i två hemmamatcher med sin nya klubb.
– Det har gått rätt bra, säger 19-åringen som gärna vill fortsätta succén på bortaplan då FC Inter står som motstånd i Åbo på fredagen..

Åland Uniteds assisterande tränare och målvaktstränaren Craig Wight har begärt och beviljats avsked från sina uppdrag inom Åland United. 

Åland United föll med 0-1 hemma mot Ilves på lördagskvällen och är därmed under strecket för första gången den här säsongen.

Såväl FC Åland som Jomala IK och IFK-damerna tog trepoängare i sina serier på lördagen.

Det blev 1–1 mellan Helsingfors och Mariehamn i IFK-debyt i Helsingfors i kväll. Ålänningarna fick jubla först efter ett tidigt mål av Aleksei Kangaskolkka men hemmalaget kvitterade redan efter en kvart.

Ytternäs trio Julina Aldeborg, Anni Heiniö och Celina Holmberg sprang hem ett guld på 600+600+400 meter för årskurs 1-6 på Stafettkarnevalen på fredagen.

Efter inhoppet och ligadebut redan i premiären har det lossnat rejält för IFK Mariehamns egna produkt Joel Mattsson. I de tre senaste matcherna har yttermittfältaren funnits med i förstauppställningen  – och mot HIFK i kväll finns han återigen med i startelvan.

– Visst känns det att det går bra nu, säger 18-åringen.

IFK Mariehamn får klara sig utan mittfältaren Gabriel Petrovic i bortamötet mot Helsingfors IFK på fredagkvällen. 

Katarina Sundberg slog den perfekta serien med tolv raka strike i en tävling i Stockholm i söndags.

Öppet vatten-FM 2018 och 2019 samt Masters-FM 2019. Dessa mästerskapstävlingar kommer att avgöras i åländskt vatten.

Den tilltänkta returmatchen mellan Robert Helenius och Dereck Chisora har blivit inställd. Det meddelar Chisoras boxningsstall Sauerland.

Gokart sektionen hör till en av de minsta sektionerna i Ålands motorklubb. Men det finns ett ökat intresse inför säsongen och ÅM serien som körs igång idag.

Det blev en plats precis utanför prispallen för Kenneth Sandvik när han tävlade i EM i styrkelyft i spanska Malaga.
Bäst gick det naturligtvis i paradgrenen där det blev delgrenssilver.

Olli Koivunen var tillbaka med besked på Ålandstravet och radade upp segrar på söndagskvällen. På V5-spelet ordnade tog han fyra segrar med fyra favoriter.

Fler nyheter