Mariehamns seglarförening gör som Åländska segelsällskapet – ger sig in i den prestigefyllda nationella seglingsligan som ska avgöras för tredje gången.
– I år handlar det mer om ett samarbete med ÅSS för att vi ska få i gång det, säger MSF:s Johan Sundblom.

HJK och Åland United delade på poängen efter att ha spelat 0-0 under torsdagen på Telia 5G Areena.

FC Lahti drog det längsta strået. Efter dålig kommunikation i IFK-försvaret föll hemmalaget med sammanlagt 0-2.

Varken IFK eller FC Lahti har lyckats överlista respektives målvakt under första halvleken i kvällens match.

IFK-tränaren Peter Lundberg göra några förändringar i uppställningen från föregående match. In kliver bland annat Lucky Mkosana.

Som en sista tävling inför öspelen deltog de åländska gymnasterna i Hammarby cup. Och där visade man storform med ett flertal medaljer, flera av dem guld.

Åland Uniteds assisterande tränare och målvaktstränaren Craig Wight har begärt och beviljats avsked från sina uppdrag inom Åland United. 

Åland United föll med 0-1 hemma mot Ilves på lördagskvällen och är därmed under strecket för första gången den här säsongen.

Såväl FC Åland som Jomala IK och IFK-damerna tog trepoängare i sina serier på lördagen.

Det blev 1–1 mellan Helsingfors och Mariehamn i IFK-debyt i Helsingfors i kväll. Ålänningarna fick jubla först efter ett tidigt mål av Aleksei Kangaskolkka men hemmalaget kvitterade redan efter en kvart.

Ytternäs trio Julina Aldeborg, Anni Heiniö och Celina Holmberg sprang hem ett guld på 600+600+400 meter för årskurs 1-6 på Stafettkarnevalen på fredagen.

Efter inhoppet och ligadebut redan i premiären har det lossnat rejält för IFK Mariehamns egna produkt Joel Mattsson. I de tre senaste matcherna har yttermittfältaren funnits med i förstauppställningen  – och mot HIFK i kväll finns han återigen med i startelvan.

– Visst känns det att det går bra nu, säger 18-åringen.

IFK Mariehamn får klara sig utan mittfältaren Gabriel Petrovic i bortamötet mot Helsingfors IFK på fredagkvällen. 

Katarina Sundberg slog den perfekta serien med tolv raka strike i en tävling i Stockholm i söndags.

Fler nyheter