IFK Mariehamn fick minst sagt en kanonstart på bortamatchen mot FC Inter. 1-0 kom redan efter 1.30. FC Inter kunde dock kvittera efter 25 minuter. Fler mål blev det heller inte.

För några dagar sedan berättade Ilta-Sanomat om Petteri Forsells situation i Polen där hans kontrakt inte följts av nya klubben AS Cracovia. Vi har ringt upp Petteri Forsell och fått hans syn på saken.

Matchen mellan Legia och IFK har kommit i gång. Det var magisk inramning från hemmafansen vid och innan avspark. Här kan ni följa matchens hetaste händelser.

IFK-tränaren Peter Lundberg har släppt startelvan till kvällens Champions League-kval. Robin Sid blir den som ersätter avstängda Anthony Dafaa och i mål får Marc Nordqvist chansen.

Kultur- och idrottsminister Tony Asumaa kom under onsdagen ner till Warszawa där han är för att följa IFK:s match under kvällen. Han hoppas se det åländska ligalaget bjuda upp till dans och menar samtidigt att man inte har någonting att förlora.

För några minuter sedan anlände IFK Mariehamns spelartrupp med efterfölje till Warszawa och hotellet man bor på.

En poäng hemma var det JIK fick med sig från helgens omgång på hemmaplan i division 4. Därmed kan serieledarna SoVo öka avståndet när man i veckna möter bottenlaget VG-62.

Det blev en rejäl storseger för FC Åland när man körde i gång division 3 efter uppehållet. Hemma mot Pargas IF blev segersiffrorna rena tennissiffrorna.

2-0-underläge blev 2-2. Men Åland United är nära att missa övre slutserien i och med Ilves seger. Nu behöver man ha tur med sig i de två sista matcherna.

Florin Wagner lämnade Åland United. Nu kan klubben vara nära att hitta en ersättare.
– Det kan bli klart i dagarna, kanske senare. Det återstår att se, säger sportchef Mikael Virta.

IFK Mariehamn släppte in tre mål i första halvlek. Fler blev det heller inte i andra trots att man spelade en halvtimme med en man mindre. 0-3 och uppförsbacken är enorm till returen i Polen nästa vecka. Här har ni matchens hetaste händelser.

Startelvorna till kvällens Champions League är presenterade.

Florin Wagner har varit en av de mer tongivande spelarna under säsongen för Åland United. Nu lämnar hon laget för collegefotboll i Kanada.

Legia Warszawa är självsäkra inför dagens drabbning mot IFK men måste prestera på topp för att få med sig ett resultat hem till Polen. Det sade tränaren Jacek Magiera och spelaren Kasper Hämäläinen när det polska laget mötte pressen i går.
– Många av mina lagkamrater har ställt frågor om IFK och finländsk fotboll sedan lottningen blev klar. Jag har svarat att det är ett hårt kämpade lag. Alla tar den här matchen seriöst och vi är här för att vinna, sade Kasper Hämäläinen.

Fler nyheter