I går sparkade försäsongen i gång för regerande mästarna IFK Mariehamn. För Tommy Wirtanen blev det efter utdragna förhandlingar ytterligare en säsong och det är med spänning som han får träffa både nya och gamla lagkamrater.

Aleksei Kangaskolkka gav IFK Mariehamn ledningen med ett nickmål efter en knapp timmes spel i bortamatchen mot KuPS men hemmalaget både kvitterade och sköt in segermålet med en sen spark i den 90:e minuten.

Mikaela Frondelius är den fjärde spelaren som har undertecknat ett avtal med Åland United för säsongen 2018. Hon kommer närmast från PK-35:s ungdomslag och har i veckan varit och tränat med Åland United.

Lördagens V65-tävlingar med jackpot på Ålandstravet kan ge riktigt bra med klirr i kassan även för arrangörerna.

– Vi hoppas naturligtvis på mycket spel, säger travbasen Barbro Carlsson.

MLK:s tennisherrar vann sin serie och tog sig till kval till division 2 via två segrar på bortaplan i början av veckan.

Efter halvtimmens spel sköt Robin Sid in ledningsmålet 1-0 i matchen IFK-KuPS. Amos Ekhalie ökade på efter en timmes spel men KuPS reducerade till 2-1 i 93:e minuten.

Hanna Wiss vann såväl 100 meter och 200 meter och satte åländska rekord i SFI-mästerskapen i Borgå i helgen.

Honka var på skotthumör – satte två mål – och bokstavligen sköt Åland United ut ur cupen.

– Vi hade inte fokus i dag, säga målvakten Marjukka Mikkonen som hade en svettig afton.

De finlandssvenska mästerskapen i orientering blev lyckade för IF Ålands del då sju medaljer delades ut till åländska orienterare. Det blev ingen medalj i sprinten på fredagen men fyra medaljer i långdistansen på lördagen. På söndagen avslutade IF Åland med att ta ett guld och två brons i stafetterna.

34 seniorer och sju juniorer gjorde upp i lördagens folkracetävlingar i Vessingsboda. Det var mest svenskt i topp för dagen.

Hanna Wiss vann 200 meter på nytt åländsk rekord i SFI-mästerskapen i Borgå. Även höjdhoppparen Andreas Henriksson och juniorlöparen Anni Nylund tog guld.

FC Åland ångar på i toppen av division 3. På lördagen besegrades JyTy med 1–0 på bortaplan efter ett mål av IFK-lånet Rezgar Amani.

Såväl Bri Campos som Sydney Blomquist (bilden) har redan gjort klart med en förlängning med Åland United för nästa års säsong.

Mariehamn Lawn tennisklubbs division 3-herrar tog en viktig hemmamatch mot TVS-Tennis andralag på lördagen. Åbolaget lämnade nämligen walk over.

Fler nyheter