I går sparkade försäsongen i gång för regerande mästarna IFK Mariehamn. För Tommy Wirtanen blev det efter utdragna förhandlingar ytterligare en säsong och det är med spänning som han får träffa både nya och gamla lagkamrater.

När Edvard Nordlunds Tierp förlorade onsdagens kvartsfinal mot Falkenberg försvann de samtidigt ur det svenska slutspelet i volleyboll.

Jomala IK fotboll storsatsar och anställer herrarnas a-lagstränare Gary Williams på heltid att arbeta med klubbens samtliga juniorlag och klubbens båda a-lag.

IF Fram gjorde processen kort och besegrade Hammarland IK med 6–1 även i den andra semifinalen i herrinnebandyn. Men finalmotståndet får vänta sedan Pro-09 nollat Lemlands IF och kvitterat matchserien efter en 3–0-seger.

När IFK Mariehamn Ab höll bolagsstämma på tisdagskvällen bjöds det på idel positiva tongångar. Ett plusresultat på drygt 310.000 euro var anledningen.

U21-landslagets Marc Nordqvist stod hela matchen mot Australiens U23-herrar på måndagskvällen – och höll nollan.

Inomhussäsongen i friidrott är över för de åländska friidrottarna. I helgen noterades de sista rekorden i Marsspelen i Örebro.

Det sexåriga stoet Jeppas Orakel sprang in som tvåa i säsongspremiären i Gävle på måndagen och inkasserade 15.000 kronor i prispengar.

Det var ingen lätt uppgift. Nästa omöjlig. Men IFK-bowling kunde hämta in försprånget, klättra från fjärde till andra plats och nu väntar kvalspel mot GH om en plats i FM-ligan.

Ålänningen Jenny Fellman tog hem ett FM-guld i skidskytte under lördagens tävlingar i Uleåborg.

IF Fram tog hem lördagens play off-match mot Yrmyt i Åbo. Nu väntar vidarekval för att laget ska ta klivet upp till divison 3 nästa säsong.

Det blev ett tronskifte i pingisligan. Efter fyra raka år som mästare föll IF Start i årets final mot PeWiKa - efter bollräkning.

Åland United lyckades ta tre poäng i hemmapremiären av Damligan. Ett sent nickmål av Raissa Fuedjio avgjorde matchen.

IFK Mariehamn förlorade lördagens träningsmatch på Berhn Arena mot Örebro SK. 4-1 blev slutresultatet.

Fler nyheter