Golfaren Jonas Haglund var ett ynka slag från att få spela vidare i 50.000-eurostävlingen i säsongspremiären i Spanien.

Den lokala curlingligan fick två segrare då serie väst och serie öst gick i mål med finalspel i Eckerö på måndagskvällen. ÅCK-juniorerna och Team Rafaels är nya mästare i måndagscurlen.

Både Rasmus Basilier och Dylan Hermans finns med efter den första rensningen av landslagsledningen till ett blivande sjumanna-landslag i rugby. Nu hoppas duon kunna övertyga så pass att man får plats till den första turneringen.

Efter tre raka förlustår redovisar IFK Mariehamn Ab en vinst på drygt 310.000 euro för guldåret 2016.
”Det finns inga utdelningsbara medel”, står det i bokslutet.

I helgen spelade nykorade racketlonmästaren Ulf Svensson hem sin tredje raka Squash-titel då ÅM avgjordes i Vikingahallen.

Med tre snabba mål i den första halvleken skickade HJK ut IFK Mariehamn raka vägen ur Finlands cup.
– Nu är det fokus på ligan som det alltid har varit, säger målvakten Andreas Vaikla.

FC Åland ställdes på tufft prov då svenska divison 2-laget Värmbols FC gästade WHA på lördagseftermiddagen. Slutresultatet skrevs till 3-1 i gästernas favör.
– Jag tycker vi gör det bra ändå, säger mittbacken Samuel Fagerholm.

I fjol besegrade Åland United Honka med 1-0 i premiären i damligan. I år blev det omvända siffror efter ett sent segermål i Esbo på lördagseftermiddagen.
- Vi måste börja göra mål, säger tränaren Maiju Ruotsalainen.

Med ett resultat på 427,5 kilo på stången lyfte ÅKK:s Stina Lindell hem en bronspeng på EM i klassisk styrkelyft i danska Thisted på fredagen.

Åtta skidåkare tog tillfället att avsluta årets tävlingssäsong då Parkloppet avgjordes på Jomalabanan på torsdagskvällen. Forne skidkungen Lennart Holmström vann programenligt – men om andraplatsen var det kamp.
– Jag är jättenöjd, säger arrangören Stig Orre som knäppte sina konkurrenter på näsan i en spurtuppgörelse.

Den 11-13 augusti avgörs Finlands Svenska orienteringsförbunds mästerskap, FSOM, i Pedersöre, Österbotten. Närmare bestämt i Bennäs och Purmo.

Klassiska Parkloppet på Tullarns äng i Mariehamn har inte kunnat avgöras på rätt plats på många år. Men lika traditionellt avslutas säsongen ändå med loppet – på Jomalabanan på torsdagskvällen.

Den kvinnliga världseliten inom curling kommer till Åland i höst. I går presenterade Ålands curlingklubb ett avtal man nått som tar världstouren till Åland och Vianor curlingcenter. Ett avtal som sträcker sig över tre år.

Både IFK Mariehamns Marc Nordqvist och Italienproffset Thomas Mäkinen är för första gången uttagen till U21-landslaget som reser till Spanien för två matcher nästa vecka.
– Vi är bra kompisar sedan länge så det ska bli riktigt roligt, säger Marc Nordqvist om sin U21-debut.

Fler nyheter