På fredagen presenterade IFK Mariehamn Lucky Mkosana som ny anfallare i laget.
– Jag gillar den vinnarmentalitet som finns i laget, säger 29-årigen som lämnar New York Cosmos för de finländska mästarna.

När Edvard Nordlunds Tierp förlorade onsdagens kvartsfinal mot Falkenberg försvann de samtidigt ur det svenska slutspelet i volleyboll.

Jomala IK fotboll storsatsar och anställer herrarnas a-lagstränare Gary Williams på heltid att arbeta med klubbens samtliga juniorlag och klubbens båda a-lag.

IF Fram gjorde processen kort och besegrade Hammarland IK med 6–1 även i den andra semifinalen i herrinnebandyn. Men finalmotståndet får vänta sedan Pro-09 nollat Lemlands IF och kvitterat matchserien efter en 3–0-seger.

När IFK Mariehamn Ab höll bolagsstämma på tisdagskvällen bjöds det på idel positiva tongångar. Ett plusresultat på drygt 310.000 euro var anledningen.

U21-landslagets Marc Nordqvist stod hela matchen mot Australiens U23-herrar på måndagskvällen – och höll nollan.

Inomhussäsongen i friidrott är över för de åländska friidrottarna. I helgen noterades de sista rekorden i Marsspelen i Örebro.

Det sexåriga stoet Jeppas Orakel sprang in som tvåa i säsongspremiären i Gävle på måndagen och inkasserade 15.000 kronor i prispengar.

Det var ingen lätt uppgift. Nästa omöjlig. Men IFK-bowling kunde hämta in försprånget, klättra från fjärde till andra plats och nu väntar kvalspel mot GH om en plats i FM-ligan.

Ålänningen Jenny Fellman tog hem ett FM-guld i skidskytte under lördagens tävlingar i Uleåborg.

IF Fram tog hem lördagens play off-match mot Yrmyt i Åbo. Nu väntar vidarekval för att laget ska ta klivet upp till divison 3 nästa säsong.

Det blev ett tronskifte i pingisligan. Efter fyra raka år som mästare föll IF Start i årets final mot PeWiKa - efter bollräkning.

Åland United lyckades ta tre poäng i hemmapremiären av Damligan. Ett sent nickmål av Raissa Fuedjio avgjorde matchen.

IFK Mariehamn förlorade lördagens träningsmatch på Berhn Arena mot Örebro SK. 4-1 blev slutresultatet.

Fler nyheter