Golfaren Sebastian Lindman säger att han inför denna säsong lagt mer fokus på träning än att hinna vara med i många tävlingar och än så länge känns det som att det ger resultat.

Nummelalaget NuPS och flickorna från Esbolaget EPS fick höja bucklorna efter finalseger i Alandia Cup på torsdagen.

Klockan 18.30 i kväll tar HJK emot IFK Mariehamn hemma på Telia 5G Arena i Helsingfors. IFK-tränaren Peter Lundberg har startelvan klar.

Åland United fick bara med sig en poäng från mötet mot bottenlaget GBK efter 1–1 i Karleby på onsdagen.

IFK-anfallaran Luckymore Mkosana har fått sparsamt med speltid och lämnar klubben för spel med New York Cosmos.

Celtic, Legia Warszawa, Maribor, Malmö, Rosenborg eller isländska FH Hafnarfjördur stod som möjliga Champions League-kvalmotståndare för IFK Mariehamn. Det blev Legia Warszawa.

Det blev tre poäng hemma mot tabelljumbon. Men IFK:s insats var inte imponerande.

På lördag drar årets upplaga av Alandia Cup igång med stor invigning på Wiklöf Holding Arena och tal av idrottsminister Tony Asumaa. I år är det dock några lag färre som deltar än vad det varit de senaste åren.

IFK Mariehamn åkte till Kemi med en tung bortavinst i bagaget. Väl i Kemi slog dock verkligheten till och IFK föll med 3-0 mot PS Kemi Kings.

Förra helgen var Robbin Sellin en av matchjältarna när IFK Mariehamn mot KuPS tog sin första bortaseger för säsongen. Inför kvällens match mot PS Kemi Kings hoppas han att IFK kan fortsätta på det inslagna spåret.

I januari flyttade Thomas Mäkinen från Åland till ett nytt land, ett nytt språk och ett nytt lag.  Det var en stor omställning men efter ett halvår i Italien och AC Renate är Thomas Mäkinen nöjd och hungrig efter mer.

Maria Söderlund kom på fjärde plats på distansen 1.500 meter i helgens Sayo Games i Sollentuna men i de åländska rekordlistorna är hon nu trea.
–  Det är väldigt kul att det gick så pass bra på en distans jag inte sprungit så mycket på förut, säger Maria Söderlund som på bilden har nummer 319.

FC Åland mötte på lördagen tabellfemman P-lirot på hemmaplan i Markusböle.

Slutresultatet i matchen skrevs till 4–1 (1–0).

Efter 13 spelade omgångar ligger Daniel ”Daja” Sjölunds IFK Norrköping på en andraplats i Allsvenskan. Framgångarna fortsätter för klubben efter att man inför säsongen 2015 värvade ålänningen.
– Vi är ett jämnt och stabilt lag med hög kvalité, säger ålänningen som är hemma på en kort semester.

Fler nyheter