MLK:s tennisherrar vann sin serie och tog sig till kval till division 2 via två segrar på bortaplan i början av veckan.

Efter halvtimmens spel sköt Robin Sid in ledningsmålet 1-0 i matchen IFK-KuPS. Amos Ekhalie ökade på efter en timmes spel men KuPS reducerade till 2-1 i 93:e minuten.

Hanna Wiss vann såväl 100 meter och 200 meter och satte åländska rekord i SFI-mästerskapen i Borgå i helgen.

Honka var på skotthumör – satte två mål – och bokstavligen sköt Åland United ut ur cupen.

– Vi hade inte fokus i dag, säga målvakten Marjukka Mikkonen som hade en svettig afton.

De finlandssvenska mästerskapen i orientering blev lyckade för IF Ålands del då sju medaljer delades ut till åländska orienterare. Det blev ingen medalj i sprinten på fredagen men fyra medaljer i långdistansen på lördagen. På söndagen avslutade IF Åland med att ta ett guld och två brons i stafetterna.

34 seniorer och sju juniorer gjorde upp i lördagens folkracetävlingar i Vessingsboda. Det var mest svenskt i topp för dagen.

Hanna Wiss vann 200 meter på nytt åländsk rekord i SFI-mästerskapen i Borgå. Även höjdhoppparen Andreas Henriksson och juniorlöparen Anni Nylund tog guld.

FC Åland ångar på i toppen av division 3. På lördagen besegrades JyTy med 1–0 på bortaplan efter ett mål av IFK-lånet Rezgar Amani.

Såväl Bri Campos som Sydney Blomquist (bilden) har redan gjort klart med en förlängning med Åland United för nästa års säsong.

Mariehamn Lawn tennisklubbs division 3-herrar tog en viktig hemmamatch mot TVS-Tennis andralag på lördagen. Åbolaget lämnade nämligen walk over.

Många snabba fötter rör sig över fotbollsplanerna i Markusböle i Finström. Där anordnas ”Annica Sjölund summer camp” - en kostnadsfri fotbollsskola för tjejer. En av grupperna tar chansen att utmana den före detta landslagsstjärnan på en match.
– Det blir inga problem, vi ska nog vinna ändå, säger tjejerna på motståndarlaget.

IFK-förvärvet Filip Hlupik är spelklar till kvällens match mot RoPS i Rovaniemi.

– Han börjar på bänken, säger IFK-tränaren Peter Lundberg.

FC Åland får en nygammal förstärkning lagom till slutspurten i herrtrean då anfallaren Jimmy Sundman vänder åter till klubben efter en kort sejour i Sverige.

Fler nyheter