FC Åland ångar på i toppen av division 3. På lördagen besegrades JyTy med 1–0 på bortaplan efter ett mål av IFK-lånet Rezgar Amani.

MLK:s tennisherrar vann sin serie och tog sig till kval till division 2 via två segrar på bortaplan i början av veckan.

Efter halvtimmens spel sköt Robin Sid in ledningsmålet 1-0 i matchen IFK-KuPS. Amos Ekhalie ökade på efter en timmes spel men KuPS reducerade till 2-1 i 93:e minuten.

Hanna Wiss vann såväl 100 meter och 200 meter och satte åländska rekord i SFI-mästerskapen i Borgå i helgen.

Honka var på skotthumör – satte två mål – och bokstavligen sköt Åland United ut ur cupen.

– Vi hade inte fokus i dag, säga målvakten Marjukka Mikkonen som hade en svettig afton.

De finlandssvenska mästerskapen i orientering blev lyckade för IF Ålands del då sju medaljer delades ut till åländska orienterare. Det blev ingen medalj i sprinten på fredagen men fyra medaljer i långdistansen på lördagen. På söndagen avslutade IF Åland med att ta ett guld och två brons i stafetterna.

34 seniorer och sju juniorer gjorde upp i lördagens folkracetävlingar i Vessingsboda. Det var mest svenskt i topp för dagen.

Hanna Wiss vann 200 meter på nytt åländsk rekord i SFI-mästerskapen i Borgå. Även höjdhoppparen Andreas Henriksson och juniorlöparen Anni Nylund tog guld.

Såväl Bri Campos som Sydney Blomquist (bilden) har redan gjort klart med en förlängning med Åland United för nästa års säsong.

Mariehamn Lawn tennisklubbs division 3-herrar tog en viktig hemmamatch mot TVS-Tennis andralag på lördagen. Åbolaget lämnade nämligen walk over.

IFK Mariehamn förlorade torsdagskvällens tipsligamöte mot RoPS med 0–3.

Många snabba fötter rör sig över fotbollsplanerna i Markusböle i Finström. Där anordnas ”Annica Sjölund summer camp” - en kostnadsfri fotbollsskola för tjejer. En av grupperna tar chansen att utmana den före detta landslagsstjärnan på en match.
– Det blir inga problem, vi ska nog vinna ändå, säger tjejerna på motståndarlaget.

IFK-förvärvet Filip Hlupik är spelklar till kvällens match mot RoPS i Rovaniemi.

– Han börjar på bänken, säger IFK-tränaren Peter Lundberg.

FC Åland får en nygammal förstärkning lagom till slutspurten i herrtrean då anfallaren Jimmy Sundman vänder åter till klubben efter en kort sejour i Sverige.

Fler nyheter