Käringsunds viltsafari vill, precis som Smart Park och Leklandet, ingå ett samarbete med Eckerö kommun om att inträdet för barnbiljetter täcks av kommunen.

– Kommunen säger att deras ledord är att behandla alla lika. Säger de nej till detta säger de emot sig själva, säger Kathrin Granberg Elimä, som driver Käringsunds viltsafari.

Kommentarer

Se där, här blir ju Eckerö

Se där, här blir ju Eckerö kommuns både styrelse och fullmäktige bjudna på den perfekta möjligheten att sprida trevnaden bland sitt röstunderlag. Varför inte se bjudningen av kommuns barn till Smart Park som ett föredöme? Och vilken företagsamhet i Eckerö passar bättre för ändmålet än just Käringsunds viltsafari? Barnen behöver ju nödvändigtvis inte undanhållas glädjen av också viltsafarin. Tvärtom! Närvaron av också barn under viltsafarins gång torde skapa dubbel glädje. Det vill säga, att förunnas ha både barn och djur runt omkring sig då och då – det är annat det, för kommunens gamla, än att dagligen ... i lugn och ro, liksom ... få sitta på ålderdomshemmet i väntan på döden. Och dessutom har ju kommunen möjligheten att bjuda ålderspannet eckeröbor mellan barn och åldringar till en föredömligt skött golfverksamhet inom kommunens gränser, ju!

Det blir ett byggnads- och åtgärdsförbud i staden. Dessutom initieras en ändring av detaljplanen för Dennis & Mackes Ab:s två tomter på Kaptensgatan och byggnadsstopp införs för tomterna. Det beslutade stadsstyrelsen i dag.

Kansliminister Nina Fellman (S), som gått i bräschen för hela förslaget om en gemensam kommunal räddningsmyndighet, är förvånad över Ålandsdelegationens utlåtande.

– Jag är överraskad över deras resonemang men vill samtidigt poängtera att det sista ordet ännu inte är sagt.

En person är misstänkt för att under flera år ha förskingrat cirka 10.000 euro från sin arbetsplats.
Ärendet har nu lämnats till åklagaren för prövning.

Flera ålänningar befann sig i och runtom Barcelona på torsdagskvällen när en vit van svängde ut på turistgatan La Rambla och körde in i folkmassan. 

Åtminstone 100 personer har skadats och 13 dött i attacken som terrorsekten IS har tagit på sig.

– Jag är rädd. Det är sirener överallt och stränderna töms på folk som vill bort, säger ålänningen Tara Bamberg som bor i Barcelona.

Lagen om en gemensam kommunal räddningsmyndighet strider mot grundlagen och bör förfalla. Det skriver Ålandsdelegationen i ett utlåtande.

– Man kan med vissa förutsättningar tvinga kommuner att samverka, men då måste man samtidigt säkra de enskilda kommunernas intressen, säger landshövding Peter Lindbäck.

Tuff konkurrens på finska viken, högre bunkerpriser och svag krona gjorde att Rederiaktiebolaget Eckerö visade förslut för första halvåret.

– Det är inte dramatiskt, men vi siktar förstås på tillväxt, säger vd Björn Blomqvist.

Den före detta ekonomiansvariga på turistorganisationen Visit Åland som misstänks ha förskingrat cirka 400.000 euro från föreningen under åren 2012–2016 åtalas nu för två brott, däribland grovt bokföringsbrott. Ytterligare en person i den misstänke mannens närhet åtalas i ärandet för penningtvätt av oaktsamhet alternativt häleri av oaksamhet, det meddelar landskapsåklagare Ina Johansson i ett pressmeddelande.

Regeringen i Helsingfors vill ställa högre krav på arbetssökande att söka minst ett jobb i veckan. 

Det kommer få åverkningar också på Åland.

– Den vill vi inte ha, det passar inte oss, säger näringsminister Camilla Gunell (S).

Ökade driftskostnader är den huvudsakliga orsaken till Viking Lines försämrade resultat för det första halvåret 2017. Rederiet gjorde en förlust på 15 miljoner euro, 4,5 miljoner sämre än året innan.

En anställd vid psykiatriska kliniken dömdes 2011 för hets mot folkgrupp.

Det här visste ÅHS inte när man anställde personen. Nu ska man ta upp saken till diskussion.

ÅHS har tidigare nekat en rasist anställning, men enligt chefläkaren kan man inte jämföra fallen.

Regeringen i Helsingfors vill ställa högre krav på arbetssökande att söka minst ett jobb i veckan. Det kommer få åverkningar också på Åland.

– Den vill vi inte ha, det passar inte oss, säger näringsminister Camilla Gunell (S).

Under onsdagskvällen invigdes årets Pridefestival i Mariehamn stadsbibliotek och under kvällen bjöds det på inspirerande tal, musik och dansuppvisning. Öppningstalet stod Regnbågsfyrens ordförande Martha Hannus för.

– Välkomna med i festen. Välkomna med i kampen för allas lika rätt i samhället, sade hon innan festligheterna fortsatte.

En man skadades när han föll ner från en stege i en verkstad i Jomala i måndags. Han fördes omgående till sjukhus med ambulans.

Fler nyheter