Camilla Gunell (s) öppnar för att landskapsregeringen kan gå in och hjälpa Orkla behålla chipsfabriken på Åland.
– När vi träffar Orklas ledning får vi lyssna på vad de vill göra och sen se om vi kan hjälpa till på något sätt, säger hon.

Kommentarer

Här gör sig Camilla Gunell

Här gör sig Camilla Gunell värdig ett ärligt erkännande. Tack! Men hur ställer sig fd aktieägare - de med "Stucke" Karlsson i spetsen - till saken? Kan månne också ett samhällsintresse skönjas därvidlag? Och vad är att vänta av potatisodlare som både sålde kakan och har den kvar ... hur länge?

Den ekonomiska tillväxten och det stora antalet pensionsavgångar innebär att både företagen och den offentliga sektorn har ett stort rekryteringsbehov i år. Åsub bedömer att det totala rekryteringsbehovet uppgår till 642 heltidsjobb 2016.

En man har dömts till villkorligt fängelse för våldtäkt och tvingande till sexuell handling. Tingsdomaren ansåg att mannen skulle frias, men blev nedröstad av de två nämndemännen.

Antalet barnskyddsanmälningar ökade i fjol med 116 anmälningar jämfört med året innan. Totalt 456 fall anmäldes.
– Det här måste vi kolla upp, säger socialminister Wille Valve (MSÅ).

Posten delas ut senare än tidigare. Postkontor stängs i bygderna. Postombuden finns på fel plats eller ter sig inte professionella. Posten satsar på allt möjligt annat än sin kärnverksamhet. Det är vanlig kritik som framförs och frågan är – har det blivit sämre än tidigare?
Ingalunda, säger man vid Åland Post. Däremot har servicen förändrats i takt med utvecklingen i samhället när allt färre skickar brev eller besöker de lokala postkontoren eller -ombuden. På kommande är till exempel paketautomater.

När tjuven på fredagen stal alla sedlar från hennes växelkassa rann sinnet på Maria Karlsson. Tillsammans med dottern hoppade hon i bilen, körde efter och prejade tjuven. När hon höll fram telefonen och sade att polisen är på väg gav han henne pengarna tillbaka.

En kvinna som färdades ensam i sin bil fick föras till sjukhus i lördags kväll efter en singelolycka.

Vid 14-tiden i går fick polisen en anmälan om misshandel vid Sittkoffgallerian på Torggatan i Mariehamn. Polisen uppmanar nu eventuella vittnen att kontakta polisens anmälningsmottagning.

Åland United mötte i helgen jumbon TiPs på bortaplan. Åländskorna stod för en storseger då laget vann med hela 8–0 (2–0) i bortamötet.

Natten till i dag, lördag, stoppade polisen två förare i Sund som båda misstänks för grovt rattfylleri.

I juni flyttar lagtingets kansli till Strandgatan 25. Tester har visat att det inte finns mögel eller skadliga ämnen i byggnaden.
Dessutom lånar Ålands ömsesidiga försäkringsbolag ut huset intill, kostnadsfritt, till lagtinget.

Det var en salig blandning av hundraser som kom till parkområdet Lindan när Mikael Nilsson höll kurs i hur man får hunden att framstå från sin bästa sida på en hundutställning.
– Det gäller att samarbeta med hunden och få fram raskaraktären, säger han.

– I Finland har polisen inte tidigare identifierat människohandelsoffer inom tiggeriverksamheten i en brottsutredning, säger överinspektör Venla Roth vid Diskrimineringsombudsmannens byrå.
Som nationell rapportör i fråga om människohandel är myndigheten mycket intresserad av den åländska polisens iakttagelser.

Finströms kommun gjorde ett överskott på 1,27 miljoner euro 2015, vilket är rekord.
Men än finns det inget utrymme för skattesänkningar, bedömer kommundirektör Erik Brunström.

Fler nyheter