Landshövding Peter Lindbäck väntar på en hälsning från lagtingets talman att framföra till arbetsgivaren staten.
– Jag måste prata med landskapsregeringen först, vi ska fortsätta med en enad front mot Helsingfors, säger talman Johan Ehn (MSÅ).

Den symbol som Igge Holmberg (S) tatuerat på sin arm är inte inom ramen för det som brukar kallas sakligt och värdigt arbete inom lagtinget. Det säger talman Johan Ehn (MSÅ) som nu varnar Igge Holmberg från att visa tatueringen i lagtinget.

Stadsrevisorernas ordförande Jack Christenbrunn bedriver partipolitisk granskning. Det anser stadsfullmäktigeledamoten Barbro Sundback (S). Nu kräver hon att han ska avgå.

Gymet i Degerby, Föglö måste renoveras efter att det upptäckts svåra krosskador i trägolvet. Totalkostnaden landar på 32.500 euro.

Från 1 juni har Töftöfärjan en turlista under några månaders testperiod.
– Vi är oroliga att det görs nu samtidigt som den nya bron byggs och det går mycket tung trafik, säger kommundirektör Andreas Johansson.

Vad anser lantrådet om att lagtingsledamot Igge Holmberg (S) publicerat en bild på ett vapen med texten folkets röst?
Det vill oppositionspartiet Centern ha svar på.

Med texten ”Vox populi!” (folkets röst) publicerar lagtingsledamot Mikael Igge Holmberg (S) en bild på sin nya tatuering, en AK-47 på Facebook.
– En personlig sak mellan mig och en kamrat, säger han.

Två kvinnor dömdes för grovt rattfylleri förra veckan. En del av straffet är att de ska betala en brottsofferavgift på 80 euro.
– Det är första gångerna vi gör det nu, säger Linda Toivo, tingsnotarie vid Ålands tingsrätt.

De partier som ställer upp lika många kvinnor som män i lagtingsvalet 2019 får dela på en jämställdhetsbonus.
Antalet kandidater som får ställas upp blir färre. Valadministratör Casper Wredes förslag är att man får nominera så många som ska väljas in plus nio, både i lagtings- och kommunalvalet.

I söndags klockan 16.20 gick Slemmern. Det meddelar Lions Club Mariehamn, som årligen håller i Slemmerntippningen.

Leif Nordlund, ordförande i valberedningen inför Visit Ålands årsmöte, vill inte säga om medlemmarna kräver förändringar i ledningen efter förskingringen som försatt organisationen i likviditetskris.
– Nästa vecka har det mesta klarnat, säger han om valet av nya styrelsemedlemmar.

113 km/tim på 90-väg resulterade i böter. Men i övrigt har bilisterna kört laglydigt i helgen.

Det kommer att bli ändrade rutiner på utbildnings- och kulturavdelningen, det säger Rainer Juslin efter att han har gjort en intern utredning om vad som gick fel när en förfrågan från Universitet- och högskolerådet (UHR) aldrig nådde berörda parter.
– Men man kan inte säga att det var tjänstefel, säger Rainer Juslin.

Viking Grace assisterades av bogserbåtar vid anlöpet till Mariehamn under lördagen.

Fler nyheter