En person som är verksam som ungdomstränare samt sitter i kommunfullmäktige i sin hemkommun är misstänkt för grovt rattfylleri.

Kommentarer

Rösträkningen i Storbritannien är avslutad. 51,9 procent av britterna röstade under gårdagen för ett utträde ur EU. 48,1 procent röstade för att stanna kvar.

Vad är en midsommarafton utan lövning, resning och dans runt stången? Ålandstidningen har sammanställt vad som händer ute i kommunerna på midsommar.

Midsommarvädret ser inte alltför lovande ut, även om den utlovas från SMHI:s sida en del värme.
– Det drar ett område med regnskurar över Åland, säger Marcus Sjöstedt på SMHI.

Under torsdagen avslutades årets upplaga av Alandia cup med två jämna finaler. JyPK kunde besegra NiceFutis med 1–0 och därmed vinna flickfinalen. I pojkklassen korades FC Viikingit till mästare efter att ha vunnit med 3–1 mot Brommapojkarna.

Sedan tidigare har Mjuk & Len i Mariehamn valt att publicera en bild på Facebook på de som snattat i butiken. Något som även Shell Select valt att göra – även om det inte är helt överens med lagen.

Jakt är det viktigaste och roligaste 13-åriga Hugo Mörn vet. Så länge han kan minnas har han varit med på jakt. Tillsammans med sin pappa Johan Mörn tog han Ålandstidningen ut på säljakt och det skulle bli en kväll som både Hugo och vi sent ska glömma.

Två personer som i tingsrätten dömdes till fyra års fängelse för grov våldtäkt på Cinderella frias av hovrätten. Den tredje personen får sitt straff sänkt till två år och fyra månader.

Årets sommarsoffa är en liten gråblå soffa som hoppat från hem till hem, men som på senare år stått oanvänd. Nu kan Ålandstidningens intervjuserie Sommarsoffan börja för i år.

Det sker för få inspektioner av arbetsplatser med många inflyttade på Åland. Arbetstagare luras på ersättningar och får arbetsvillkor som strider mot regler och avtal.
Det säger ett inflyttat par som råkat ut för detta.

I dag presenteras förslag två i projektet Kommunutredning 2016. Förslaget innebär att Åland får tre fastlandskommuner samt en skärgårdskommun.
Klockan 10.00 håller regeringen presskonferens med anledning av förslaget.

Det finns inget akut behov av att bygga om eller renovera Dånöbron i Geta. Det står klart efter att ett bolag från Sverige gjort en undersökning.
– På sikt behöver man se över det, säger Jacob Nordlund, vikarierande bro- och hamningenjör vid landskapet.

Efter en kommunikationsmiss mellan hamnen och incheckningspersonalen på Tallink Siljas Baltic Princess blev ett tjugotal resenärer som var på väg till Åbo kvar i Mariehamn på måndagen.
– Ett sorgligt och beklagligt misstag, säger Leena Engblom på kontoret i hamnen.

SFP:s riksdagsledamot och tidigare ordförande lämnar riksdagsuppdraget. Det berättade Finlands riksdag i går på Twitter.

Fler nyheter