Var är skyltarna på nya Ålandsvägen? Det undrar en läsare som hört av sig till Ålandstidningen.
- Vi väntar på att skyltarna ska levereras, säger projektledare Håkan Lindén.

Kommentarer

"Vvi väntar som sagt på

"Vvi väntar som sagt på leveransen"!? Vad är det för struntprat? Kunde man inte ha beställt skyltarna i tid, eller är planeringen av projektet efter alla år av förberedelser verkligen så eländig att man inte ens vet vad som behövs innan man står och tittar på det färdiga resultatet? OBS: Var nu så snälla och beställ genast skyltarna för den återstående delen av Ålandsvägen, så blir ni inte tagna med byxorna nere en gång till!

Det får funktionera som det

Det får funktionera som det är just nu, det är ingen större brådska, säger Håkan Lindén. Vilken j...a förklaring.... man skulle väl inte ens i misstag kunnat tänka sig att återanvända de gamla skyltarna? Eller var det full fart till soptippen med dessa? Man vet ju inte om man skall skratta eller gråta åt den totala avsaknaden av kompetens när det gäller gatuarbeten och "planering" av arbetet. Det är tydligen helt ok att lägga felbeställda kantstenar (från Kina!) och senare byta ut dem när man fått rätt färgnyans på leveransen, men lite säkerhet för fotgängarna är tydligen inte så viktigt. Och sedan det här med antal meter gatuarbete och vilken tid det tagit är väl ett slags rekord det också. Möjligtvis att stora gatan 2016 slår det men ändå...

Och om en olycka skulle hända

Och om en olycka skulle hända där nu, hur är det då ur juridisk synvinkel? Var det på en existerande skyddsväg som just nu tillfälligt råkar vara osynlig men de flesta känner till att den är där eller var där ingen skyddsväg överhuvudtaget för inga markeringar som följer trafiklagen existerar just nu? Intressant prejudikat som kanske Håkan Lindén kan svara på ;)

Superinnovatören Elon Musks elbilar är hetast i motorvärlden.

Men vill du köpa Teslas nya Model 3 får du vänta ett tag.

– Det är en halv miljon köpare i kö, intresset är helt galet, säger Axel Holmström, ansvarig för kommunikation och marknadsföring för Tesla i Finland.

Tandläkaren Erik Rustner överklagar tingsrättens beslut enligt vilket han inte får målsägandeställning i penningtvättåtalet mot Paf och bolagets tidigare vd Anders Ingves
– Rättsystemet fungerar inte, säger Erik Rustner.

De erfarna graffitimålarna Marcus Grunér och Carl-Johan Listherby målar en av bilarna i konstprojektet ”Slowball Art on Wheels”, som kommer att vara med på turnén i början av augusti.
– Vi har hållit på med graffiti i över 20 år. Vi började med pumphuset, säger Marcus Grunér.

Utbildningsminister Tony Asumaa tycker att det finns en lucka i grundskolelagen när det inte finns några pedagogiska krav på föräldrar som hemundervisar sina barn.

Men han får mothugg av föräldrarna själva.

Äppelodlare i Sverige och Europa tror att det blir en rekorddålig äppelskörd i år.
På Åland är läget lite annorlunda:
– Vi har klarat oss ganska bra. Men inget är klart före äpplena är nerpackade i lådorna, säger Yngve Österlund, ordförande vid Ålands frukt- och bärodlarförening.

Under natten till torsdag ingrep polisen närmare 20 gånger. Fylla, bråk, misshandel och störande beteende är några av orsakerna, liksom personer som utsatte sig själv för fara genom att klättra på höga höjder. Dessutom inträffade några trafikbrott.

Tallink ser över ägandet i bolaget ”för att hitta potentiella strategiska alternativ”. I nuläget är det oklart om någon av storägarna vill sälja sina aktier men enligt estnisk massmedia kan en större transaktion till Kina vara på gång.

Från och med årsskiftet slopas lämplighetstestet för de som söker vapenlicens. Det ska också bli möjligt att ansöka om vapenlicens över nätet, utan att behöva visa upp vapnet på en polisinrättning.

Den torra sommaren har påverkat vattennivåerna i landskapet. Just nu är grundvattnet cirka 40 centimeter lägre än normalt. 

– Jag tror att vi får hit det och att det då kommer minst 100 gästande fartyg.

Så säger ÅSS kommondor Janne Engblom om Tall Ships Race 2021 som Mariehamn vill stå värd för.

Malin Davidsson har dansat hela livet och nu har hon fått sitt livs chans. Hon har blivit antagen till en stor internationell dansskola och om en månad flyttar hon till Köpenhamn.

– Dans betyder allt för mig, säger hon.

Det är inte bara i Mariehamn som skateboard- och kickbikeåkare får bättre arenor att röra sig på. Nu växer också en liten park fram i Godby.

Saltviksföretaget Colorant Chromatics mångåriga positiva trend ser ut att ha brutits. Bolaget växte inte alls under 2016 och vinsten föll med 27 procent.

Fler nyheter