När Nina Pettersson parkerade utanför sitt hus i Tosarby, Sund, hörde hon brandvarnaren tjuta. Hon gick in i huset och upptäckte då att det rykte från ett av rummen.
– Tack och lov öppnade hon inte dörren till rummet, i stället började hon rädda livet på djuren, säger Nina Petterssons särbo Eskil Jansson.

Mattias Eriksson, Smart parks park manager, köper Smart park genom sitt företag Lekland Åland Ab. Det meddelade boförvaltare Tony Wingert i ett pressmeddelande i dag.
Mattias Eriksson hade tidigare en personlig andel i Smart park.

Statsvetaren Göran Djupsund och rektor Leena Raitanen prisas av Svenska folkskolans vänner, liksom språkvårdaren och deltidsålänningen Ylva Forsblom-Nyberg.

Fem månader villkorligt fängelse blir straffet för en man som enligt tingsrätten sände flera hotfulla mejl till en tjänsteman.
”Vi ses i helvetet” stod det i ett av mejlen. Den dömda mannen uppgav att han inte har skrivit något av dem.

När Ålcom uppdaterade IPTV-tjänsten försvann möjligheten till textning på flera kanaler när programmen bandas in eller ses med tidsförskjutning.

– Det är ett stort problem, säger Pia Grüssner som är ordförande för Ålands hörselförening med cirka 750 medlemmar.

En kvinna blev vid tiotiden påkörd av en lastbil vid Trobergshemmet i Mariehamn.

Fyra bilar och en moped.
Det stal två minderåriga män under slutet av förra veckan.
– De är hörda och vi har skrapat ihop en hel del bevisning, säger kommissarie Olof Lindqvist.

I drygt fyra månader har bussen som Ålands hälso- och sjukvård och Mariehamns räddningsverk använde sig av vid en katastrofövning stått och skräpat i Ingby.
– Jag undrar hur länge den ska stå där, säger Leif Kalm.

Hovrätten ger tingsrätten bakläxa och river upp den dom som kom i april förra året gällande tvisten mellan de boende och säljarna vid Hassellängan i Jomala.

AT-tjänstgöringen på Åland är tryggad, det skriver social- och hälsovårdsminister Wille Valve och Olli-Pekka Lehtonen i ett pressmeddelande. I dag kom beskedet att den finländska lagen ska ändras.

Den vd som åtalats för läkemedelsbrott och läkemedelsförseelse efter att ha beställt 900 kapslar allergimedicin och melatonin från USA döms till tio dagsböter för läkemedelsförseelse.

Under helgen skedde ytterligare en bilstöld.

Den här gången var det en mörkgrön Mazda som stals från en verkstad i Norrböle.

– Det är första gången det händer, säger Conny Latvala vid PrimaBil.

Polisen har gripit två personer för bilstölderna i fredags.

Under tisdagseftermiddagen hittade polisen bilen i Mariehamn.

Geta frivilliga brandkår har 25 medlemmar och lägger ned tusen timmar ideellt arbete i året.

Vice kårchef Anders Gottberg är ledsen och arg på att Mikael Igge Holmberg (S) förminskade kårens arbete i lagtingsdebatten.

Allt fler ledande politiker verkar se allt mörkare på möjligheten att få igenom ett övertagande av personbeskattningen till Åland.
Men när Axel Jonsson (ÅF) vill be Sverige om hjälp med självstyrelsen tror Tage Silander (MSÅ) att man där i så fall ruskar på huvudet och artigt avböjer.

Fler nyheter