Saltviks kommunfullmäktige röstade i går kväll för att kommunen ska ta emot en familj kvotflyktingar. Detta efter att ett motförslag om att endast kristna flyktingar ska tas emot lades av Runa-Lisa Jansson (Ob).
– Det är bra att fullmäktige gick in för att ta emot flyktingar. Men omröstningen var märklig. Det går inte att diskriminera folk efter vilken religion man har, man borde egentligen inte ha röstat, säger Runar Kalsson (C).

Kommentarer

Så fruktansvärt pinsamt Runa

Så fruktansvärt pinsamt Runa Lisa. Det är nog på tiden att du breddar dina vyer. Det är just du som kristen som skapar krig på gräsrotsnivå vilket generar till något större. Tyvärr finns det många som dig som är lika inskränkta. Därför blir det krig !!! Mer öppenhet och vänlighet mot dina medmänniskor. Det är en familj som säkert har små barn som kommer och du har hjärta att säga nej. ÅLAND har en fantastisk möjlighet att integrera dessa familjer. Var stolt istället att ni som kommun kan hjälpa till.

Minnet är kort...också för ÅT

Minnet är kort...också för ÅT ledarskribent. När Mariehamn tog in Iranska flyktingar så var det bahai flyktingar. En av orsakerna var att de var förfölja i sitt hemland och att de accepterar kristna.... Men nu ska allt va PK så en kristen flyktingfamilj är inte välkommen hit för då skulle man diskriminera muslimer. Och se de kan man inte göra för då är man rrrraaaaass.....

Det står väl ingenstans i

Det står väl ingenstans i artikeln att "en kristen flyktingfamilj [inte är] välkommen hit". Tvärtom röstade ju fullmäktige för att en flyktingfamilj vore välkommen _oberoende_ av om den råkar vara kristen eller muslim eller någonting annat. Jansson motförslag var att _endast_ en kristen flyktingfamilj skulle vara välkommen.

Två personer fick föras till sjukhus efter en olycka under lördagens rallysprint. Deras tillstånd är i nuläget oklart.

De åländska hushållens skulder har i stort sett fördubblats sedan 2002 och merparten av hushållen har skulder, främst bostadslån. I genomsnitt ligger skuldbördan på drygt 104.000 euro per hushåll.
Bostadspriserna har ökat. Samtidigt har räntorna sjunkit och fler kan förverkliga vidlyftiga husdrömmar. Det anges som en orsak till ökningen.

Vilken dragningskraft! Kön ringlade sig från kajen upp till strandpromenaden när Björn Ulvaeus signerade sitt Ålandsfrimärke.
– Det här är jag inte van vid. Vi brukar vara tre tanter som bildar kö vid signeringarna, sa Birgitta Lindblom, en i folkvimlet.

En vuxen person fördes, vid medvetande, till sjukhus efter att kört i diket på Lemlandsvägen i närheten av kommunkansliet.

Bilisten hade påbörjat en omkörning när bilen framför inledde en vänstersväng. Den omkörande bilen väjde då ned i diket för att undvika en kollision, berättar räddningschef Lennart Johansson.

Olyckan inträffade vid halvfyratiden på fredagseftermiddagen. (PL)

Colorant Chromatics fortsätter öka sin vinst. I fjol gjorde bolaget en nettovinst på 5,1 miljoner euro, en ökning med 24 procent jämfört med året innan.

Räddningshelikoptrar kan lyfta från flygfältet i Åbo nattetid – även utan flygledning. Däremot kan de inte landa.
Det i sin tur betyder att flygtiden för eventuella utryckningar till Åland inte förlängs.

Sundets vatten har under fredagsmorgonen haft problem med pumphuset vilket lett till att abonnenterna blivit utan vatten.
– Men nu har vi hittat felet och håller på att laga det. Vattnet bör vara tillbaka när som helst nu, säger Ingmar Lindeman vid Sundets vatten. (PL)

Ska husbilar få stå i stan över nätterna eller inte? Vad kan staden göra för att främja husbilsturismen? Det har diskuterats och debatterats bland politiker, privatföretagare och husbilsentusiaster den senaste tiden.
– Om vi börjar stänga fast staden så kommer det innebära att turisterna åker någon annanstans, säger Ralf Enholm från Åland Caravan Club.

Inför fredagens offentliggörande av delårsrapporten reviderar Ålandsbanken sin tidigare framtidsprognos.
Istället för att som tidigare spå ett rörelseresultat för 2016 i nivå med 2015 varnar man nu för att det kan bli sämre.

Den man som tidigare har dömts för flera olika brott har nu fått ytterligare tre månaders fängelse. Mannen fördes i början av juli till tingsrätten av polis, åtalad för bland annat stöld, hemfridsbrott och flera fall av snatteri. I går föll domen.

Mariehamn förlorar invånare och butiker till Jomala. En viktig orsak är stadsplaner som inte tillåter större hus än de som byggdes för 50 år sedan.
Det säger fastighetsmäklaren Markus Fellman, som slår larm om att politikernas målsättning att förtäta staden är mycket snack och lite verkstad.

Emmaus anhållan om avgiftsbefrielse ombord på skärgårdsfärjorna fick onsdags avslag från landskapsregeringen. Nu är det oklart om man kommer kunna hämta varor och material för återanvändning även i skärgården.

Under onsdagskvällen träffade husdjursutskottet inom Ålands producentförbund Johannes Dahlman, vd för W. J. Dahlman för att diskutera köttförsäljningen.

Fler nyheter