Saltviks kommunfullmäktige röstade i går kväll för att kommunen ska ta emot en familj kvotflyktingar. Detta efter att ett motförslag om att endast kristna flyktingar ska tas emot lades av Runa-Lisa Jansson (Ob).
– Det är bra att fullmäktige gick in för att ta emot flyktingar. Men omröstningen var märklig. Det går inte att diskriminera folk efter vilken religion man har, man borde egentligen inte ha röstat, säger Runar Kalsson (C).

Kommentarer

Så fruktansvärt pinsamt Runa

Så fruktansvärt pinsamt Runa Lisa. Det är nog på tiden att du breddar dina vyer. Det är just du som kristen som skapar krig på gräsrotsnivå vilket generar till något större. Tyvärr finns det många som dig som är lika inskränkta. Därför blir det krig !!! Mer öppenhet och vänlighet mot dina medmänniskor. Det är en familj som säkert har små barn som kommer och du har hjärta att säga nej. ÅLAND har en fantastisk möjlighet att integrera dessa familjer. Var stolt istället att ni som kommun kan hjälpa till.

Minnet är kort...också för ÅT

Minnet är kort...också för ÅT ledarskribent. När Mariehamn tog in Iranska flyktingar så var det bahai flyktingar. En av orsakerna var att de var förfölja i sitt hemland och att de accepterar kristna.... Men nu ska allt va PK så en kristen flyktingfamilj är inte välkommen hit för då skulle man diskriminera muslimer. Och se de kan man inte göra för då är man rrrraaaaass.....

Det står väl ingenstans i

Det står väl ingenstans i artikeln att "en kristen flyktingfamilj [inte är] välkommen hit". Tvärtom röstade ju fullmäktige för att en flyktingfamilj vore välkommen _oberoende_ av om den råkar vara kristen eller muslim eller någonting annat. Jansson motförslag var att _endast_ en kristen flyktingfamilj skulle vara välkommen.

Det har gått ett par år sedan familjen Shafie rev gamla Draken Kebab i Västerhamn för att bygga en helt ny restaurang.
Nu slår man snart upp dörrarna till Draken Burgers.

Natten till fredagen attackerades Linda Heinolas bil av ett tjugotal ungdomar vid Rökerirondellen i Mariehamn. Ungdomarna kastade bland annat ett föremål mot bilen och närmade sig hotfullt.
– Först blev jag skärrad och visste inte vad jag skulle göra, berättar hon.

I går kväll, strax före klockan 21, kom larm om en markbrand i Vestergeta. I måndags brann det på samma ställe. Polisen misstänker nu brott.

 

Förutom ett lån på tre miljoner som stadsfullmäktige redan godkänt föreslår stadsdirektören att Mariehamn lånar ut ytterligare 7,5 miljoner euro till hamnbolaget.
– Det är ett bra sätt för staden att få ut skattefria pengar från bolaget, säger stadsdirektör Barbara Heinonen.

Åland grönskar inleddes med både dans och mat när Ålands första schnippeldisco ordnades på ladugårdsvinden vid Ålands landsbygdscentrum. Alla gäster fick hjälpa till med soppan och hacka i takt med musiken.

Ett förslag till ny fiskepolicy på landskapets vatten ska vara klart tills fastighetsverkets styrelsemöte den 28 juni. Det säger fastighetsverkets vd Stefan Rumander. 

En person skadades när en mopedbil och en personbil stötte samman i korsningen Neptunigatan–Mariegatan i Mariehamn på fredagseftermiddagen. 
 

Lagtingsledamot Fredrik Fredlunds (Ob) besöksförbud mot sin tidigare sambo upphävs. Det beslöt Ålands tingsrätt efter en kort behandling på fredag eftermiddag.

Det blev en lugn start när äventyrsparken Smart Park öppnade i Storby, Eckerö.

– Det är bara positivt om kommunen väljer att gå in och stödja verksamheten, säger Sami Johnsson.

En mycket betydande ekonomisk risk.
Så beskriver juristen Marcus Måtar stadens lån till Mariehamns Hamn Ab.
Nu yrkar han på att beslutet upphävs. Ålands förvaltningsdomstol får avgöra saken.

Den man som föll överbord från Silja Galaxy i morse har konstaterats avliden.

Dörren till en ökad skattebehörighet för Åland ser ut att vara stängd. Det står klart efter att finansministeriet nu föregår Ålandskommittén och slår fast att staten inte tänker ändra på skattebehörigheten.

I dag hölls president Mauno Koivistos statsbegravning i Helsingfors domkyrka.
– Det var högtidligt och mycket värdigt, säger lagtingets talman Johan Ehn.

Fler nyheter