Saltviks kommunfullmäktige röstade i går kväll för att kommunen ska ta emot en familj kvotflyktingar. Detta efter att ett motförslag om att endast kristna flyktingar ska tas emot lades av Runa-Lisa Jansson (Ob).
– Det är bra att fullmäktige gick in för att ta emot flyktingar. Men omröstningen var märklig. Det går inte att diskriminera folk efter vilken religion man har, man borde egentligen inte ha röstat, säger Runar Kalsson (C).

Kommentarer

Så fruktansvärt pinsamt Runa

Så fruktansvärt pinsamt Runa Lisa. Det är nog på tiden att du breddar dina vyer. Det är just du som kristen som skapar krig på gräsrotsnivå vilket generar till något större. Tyvärr finns det många som dig som är lika inskränkta. Därför blir det krig !!! Mer öppenhet och vänlighet mot dina medmänniskor. Det är en familj som säkert har små barn som kommer och du har hjärta att säga nej. ÅLAND har en fantastisk möjlighet att integrera dessa familjer. Var stolt istället att ni som kommun kan hjälpa till.

Minnet är kort...också för ÅT

Minnet är kort...också för ÅT ledarskribent. När Mariehamn tog in Iranska flyktingar så var det bahai flyktingar. En av orsakerna var att de var förfölja i sitt hemland och att de accepterar kristna.... Men nu ska allt va PK så en kristen flyktingfamilj är inte välkommen hit för då skulle man diskriminera muslimer. Och se de kan man inte göra för då är man rrrraaaaass.....

Det står väl ingenstans i

Det står väl ingenstans i artikeln att "en kristen flyktingfamilj [inte är] välkommen hit". Tvärtom röstade ju fullmäktige för att en flyktingfamilj vore välkommen _oberoende_ av om den råkar vara kristen eller muslim eller någonting annat. Jansson motförslag var att _endast_ en kristen flyktingfamilj skulle vara välkommen.

Finska marinens fartyg Hämeenmaa befinner sig som bäst i Västerhamn.

Peter Wiklöf presenterade Ålandsbankens miljöarbete inför FN:s generalförsamlings ordförande Peter Thompson och flera andra ur FN:s högsta ledning i torsdags.
– Presentationen drog stora applåder. Det var nog en av mina stoltaste dagar som vd på Ålandsbanken, säger han.

Visit Åland-insamlingen har nått sitt första delmål på 50.000. Nu förlänger man tidsfristen för insamlingen till kommande tisdag och när allt summeras räknar Henrik Nordström med att nå målet på 100.000 euro.

Med ett brandtal för godheten och de fria ordens betydelse, invigde poeten Bob Hansson årets litteraturdagar.

Konsulter har anlitats för att reda ut varför vattenreningen i Mariebad inte fungerar som den ska.
Rapporten väntas om ett par veckor. I värsta fall kan badhuset på sikt behöva stänga en längre tid medan åtgärder vidtas.

Diana Lindmans bil stals natten till fredagen i Kvarnbo.
När hennes chef, Nordeas kontorsdirektör, Jan-Erik Rask, skulle ta sig ett morgondopp vid Lilla holmen hittade han den stulna bilen.

Nu har fem miljoner personer rest med Viking Lines ms Grace. Den fem miljonte passageraren klev ombord på torsdagen.

I dag presenterades de niondeklassare som har vunnit årets skrivtävling Skratch. I den tionde upplagan av tävlingen fick 14 elever ta emot pris för bland annat årets dramatikpris, årets flaskpost och årets litteraturpris.

En man bosatt på Åland är åtalad för grovt bokföringsbrott.
Via ett företag registrerat i Panama ska mannen i flera år ha tillverkat och sålt examensbevis och diplom.
Det handlar omkring 1,3 miljoner euro har kommit till konton på Åland och till mannens företag.

En bil hittades i förmiddags i vattnet vid kajen i närheten av restaurangbåten FP von Knorring.
Dykare sökte igenom bilen och sedan området runt omkring, därefter kunde bilen bärgas.
– Det fanns ingen person i vattnet, räddningsuppdraget är nu avslutas, säger räddningsledare Thomas Mattsson.

Ålandsbankens vd Peter Wiklöf föreslås ersätta Trygve Eriksson i Viking Lines styrelse.

Mariehamns stads eget fastighetsbolag Marstad redovisade ett rörelseresultat på 1.2 miljoner euro förra året. Det är en ökning med över 35 procent gentemot resultatet fyra år tidigare. Nu hoppas bolagets vd Jan Blomqvist på att fortsätta i samma spår.

61 barn och 18 anställda vid Wäktars daghem ska flytta till Mariegård medan man sanerar dagiset.
– Vissa har torra, kliande ögon och heshet, säger föreståndare Lilli Westström.
Flytten kan medföra att barngrupper och personal tillfälligt splittras.

Fler nyheter