Strandnäs FBK har fått ett nytillskott i en ny brandbil som man fått överta från Räddningsverket. Nu övar personalen med den nya bilen och i februari beräknas den tas i bruk.

Petra Brunila har tackat nej till att bli rektor för Övernäs skola.
I morgon ska Eva Ekström-Andersen meddela om hon tackar ja till jobbet.

Ms Skarven tas ur trafik den 5–10 juni då bogvisiret repareras. Ms Knipan trafikerar Svinö-Degerby under tiden.

Matbanken kommer att ha ett uppehåll i sin verksamhet under juli månad.
”Lasse” är ekonomiskt utsatt och går till Matbanken varje vecka. Han oroar sig för hur sommaren kommer att bli.
– Hur ska jag nu få mat? frågar han sig.

En elev som haft anpassad lärokurs i grundskolan och därmed var utesluten ur det åländska antagningssystemet sökte till Ålands yrkesgymnasium inför läsåret 2015/2016. Yrkesgymnasiet beslutade dock att inte anta någon enligt så kallad individuell prövning, detta överklagades av eleven som menade att förfarandet var diskriminerande. Nu har förvaltningsdomstolens beslut kommit.

Tobaksförbud under skoltid, förbjudet att röka med barn i bilen, kanske till och med ett totalförbud för tobak. Det förs nu fram av regeringspartiernas lagtingsledamöter.
– Men varför i herrans namn har ni då ett så tandlöst lagförslag? undrar Runar Karlsson (C).

I natt brann en mängd diesel i Ingbybacken i Jomala. När polisen kom till platsen stod det en meter höga lågor på platsen, men polisen kunde inte ge alla uppgifter om händelsen på tisdagsmorgonen.

Eriksson Capital och de övriga åländska aktörernas planer på en ny chipsfabrik är långt i från grusade. Man har begärt av Jomala kommun en lista på potentiella områden där en eventuell chipsfabrik kan byggas.
– Det intressantaste alternativet är området på Svinryggen i Jomala, säger Trygve Eriksson.

Gun-Mari Lindholm är intresserad av att ta över som ordförande för Moderat samling. Annette Holmberg-Jansson säger inte heller nej, Wille Valve ger besked i slutet av sommaren och Tage Silander vill fundera.

Stadsdirektör Barbara Heinonens förslag till budget 2017 innehåller inga utsvävningar och bygger på ”status quo”.
– Det är för många osäkerhetsmoment i luften, säger hon.

Ett sista puts, lite småfix och en invigning. Silverskärs fiskeläge Klobben står i stort sett färdig för att ta emot de första gästerna. Idésprutan och mannen bakom mycket är Johan Mörn ihop med övriga på Silverskär och de är mäkta stolta över den skapelse som växt fram strax innanför havsbandet på norra Åland.
Ålandstidningen har fått en exklusiv titt på Silverskärs storsatsning – fiskeläget Klobben.

Även om antalet sjönk bland jägare som sökte licens för vårskyttet på guding ökade antalet fällda fåglar.
– Om det beror på att jägarna varit flitigare på att rapportera in är svårt att säga, säger jaktförvaltare Robin Juslin.

I dag offentliggjordes listan över årets studenter. Här är alla de åländska namnen.

Hotet om en ny chipsfabrik ger Orkla orsak att stanna kvar på Åland.
Det säger näringsminister Camilla Gunell (S) med anledning av Trygve Eriksson med fleras planer på en ny chipsfabrik i Jomala.

Fler nyheter