Uppmaningen på Mariebad är solklar: Tvätta dig ordentligt innan du går ned i bassängen.
– Det har blivit mycket sämre på kort tid, säger badhuschef Christoffer Sundman.
Ålandstidningen blev synad in i minsta detalj i en nystartad kampanj för en renare simhall.

Kommentarer

Vi lever i en annan tid. Även

Vi lever i en annan tid. Även om badhuset är en statlig/kommunal inrättning så konkurrerar de på samma marknad som alla andra badhus och spa-anläggningar. Inte står de där med någon moralisk pekpinne och inför obehagliga granskningar av nakna badgäster på andra anläggningar. De sköter sin verksamhet snyggt med givna kommersiella ramar, som varje seriös företagare gör, och ökar förmodligen kemikalierna i vattnet och sätter kanske upp en diskret skylt om det behövs. För gästen ska ju fortfarande känna sig VÄLKOMMEN! Allt detta har man missat på Mariebad. Man agerar ungefär som man gjorde på Skattebyrån eller Alko förr i världen. Det ska dock sägas att dessa skärpt sig numera. Den nakna kroppen är numera helt sexualiserad, främst till följd av pornografins intåg i var mans hem via internet. För den som känner det minsta osäkerhet blir offentlig duschning en omöjlighet. Vi talar inte om några enstaka individer nu, kanske 35-40 % av befolkningen. Ska man få badbesökarna att tvätta sig så (överdrivet) noga som man nu går ut och i hätska ordalag kräver, är låsbara duschkabiner en förutsättning. Märkligt att inte badhuschefen kan tänka så långt!

Polisen påminner i ett pressmeddelande alla vårfågeljägare om att man ska kunna visa upp giltigt jaktkort, licens för medhavda vapen samt behövligt tillstånd för jakten när man är ute på vårfågeljakt. 

En brand utbröt i natt i Ålands elandelslag i Jomala. Hela källarvåningen rökfylldes och rökdykare från Jomala och Strandnäs frivilliga brandkårer var på plats för att arbeta med branden.

Det har varit en stökig natt för polisen. Bland annat greps tre personer.

JIK förlorade med 0–3 då seriettan SoVo gästade Jomala konstgräs på lördagen. 

Det ska gå att flytta, studera och bedriva näringsverksamhet över gränserna i Norden utan bekymmer. Det är syftet med gränshinderarbetet i Norden. Nu har man utvecklat en ny portal som ska hjälpa företag jobba över gränserna.

Vägnätsbyrån har ännu inte hunnit fundera på hur transporterna av icke fordonsbundna resenärer ska ta sig från Hastersboda till Gripö, och vice versa, om den planerade kortrutten på Föglö förverkligas.

Visst är det trevligt att tända en brasa på valborgsmässoafton.

Men var försiktig så att du inte eldar upp en sovande igelkott eller något annat djur.

Roger Nordlund (C) föreslår ett allmänt jobbavdrag för 2018 så att Åland kan locka till sig fler människor.

Finansminister Mats Perämaa (Lib) säger att det kanske  kan bli en jobbskatteavdrag.

Att förändra sin livsstil är svårt. Men nyblivna föräldrar är ofta motiverade att göra allt rätt.

Därför startar ÅHS ett livsstilsprojekt som riktas mot just den gruppen i syfte att förebygga övervikt hos barn.

– Vi vill ge det här en chans, säger barnläkaren Christian Johansson.

Både statusen för Vårdö som skärgårdskommun och Hummelvik som ändhamn ska ändras. Nu vill kommunen se om det är möjligt att påverka landskapsregeringens beslut.

I morgon spelas den tjugonde upplagan av pitchmästerskapen på Föglö. Enligt Niklas Eriksson, som var med och startade mästerskapet för 20 år sedan, trodde man aldrig att det skulle leva kvar ännu i dag.
– Det har blivit ett lyckat årligt evenemang, säger han.

39-åringen som i tingsrätten dömdes till nio års fängelse för att ha skjutit mot poliser i Eckerö ska fortsättningsvis sitta häktad. Det har hovrätten beslutat.

Ombyggnaden av Ålandsvägen har engagerat en del av Ålandstidningens läsare. Några har ifrågasatt om de kantstenar som redan monterats – och har fel färg – verkligen ska bytas ut. Det ska de, när de rätta stenarna levereras nästa vecka.

Fler nyheter