Uppmaningen på Mariebad är solklar: Tvätta dig ordentligt innan du går ned i bassängen.
– Det har blivit mycket sämre på kort tid, säger badhuschef Christoffer Sundman.
Ålandstidningen blev synad in i minsta detalj i en nystartad kampanj för en renare simhall.

Kommentarer

Vi lever i en annan tid. Även

Vi lever i en annan tid. Även om badhuset är en statlig/kommunal inrättning så konkurrerar de på samma marknad som alla andra badhus och spa-anläggningar. Inte står de där med någon moralisk pekpinne och inför obehagliga granskningar av nakna badgäster på andra anläggningar. De sköter sin verksamhet snyggt med givna kommersiella ramar, som varje seriös företagare gör, och ökar förmodligen kemikalierna i vattnet och sätter kanske upp en diskret skylt om det behövs. För gästen ska ju fortfarande känna sig VÄLKOMMEN! Allt detta har man missat på Mariebad. Man agerar ungefär som man gjorde på Skattebyrån eller Alko förr i världen. Det ska dock sägas att dessa skärpt sig numera. Den nakna kroppen är numera helt sexualiserad, främst till följd av pornografins intåg i var mans hem via internet. För den som känner det minsta osäkerhet blir offentlig duschning en omöjlighet. Vi talar inte om några enstaka individer nu, kanske 35-40 % av befolkningen. Ska man få badbesökarna att tvätta sig så (överdrivet) noga som man nu går ut och i hätska ordalag kräver, är låsbara duschkabiner en förutsättning. Märkligt att inte badhuschefen kan tänka så långt!

I dagens bildspel från Gotland hittar du simning, gymnastik, pingis, friidrott och volleyboll.

Passa på att kika i spargrisen och gamla jackfickor efter svenska kronor, en hel del av dem är redan ogiltiga och resten blir ogiltiga vid köp redan nu på fredag.

När Finlandskabeln byggdes var förhoppningen att den kunde användas för att exportera el från Sverige till Finland, något som ännu inte förverkligats.

– Frågan är inte prioriterad hos Svenska kraftnät och därför går det ganska trögt, säger Jan Kahlroth, vd för Kraftnät Åland.

Landskapsregeringen har fått kritik för att man valde att göra om stödpengar från EU till riskkapital, men enligt Ålands utvecklings Ab:s ordförande Danne Sundman har förändringen hittills varit lyckad.

– Utgående från målsättningen om att satsa i två till tre företag per år har det gått bra.

Ålands herr- och damlag i volleyboll segrade båda i öppningsmatcherna i öspelen. Guernsey fick ge sig i herrmatchen medan Gibraltar besegrades av damerna.

Den södra kiosken på WIklöf Holding Arena började brinna i natt. Vid halv fem i morse gick larmet och brandkåren ryckte ut.

– Det var en fullt utvecklad brand, säger räddningsledare Lennart Johansson. 

Polisens midsommarnatt blev intensiv, med uppdrag över hela Åland. Bland annat fick polisen rycka ut till ett stort slagsmål i Eckerö.

Nu har helgens midsommarfirande dragit igång och alla midsommarstänger Åland runt börjat kläs. Ålandstidningen hänger med på firandet under dagen! Kika in och titta på vårt bildspel här! Glad midsommar!

Vet du inte var du ska dansa runt midsommarstången i dag? Ta då en titt här. Ålandstidningen har sammanställt midsommarfirandet baserat på läsarnas inskickade bidrag. 

En lyxkryssare seglade vid 19:30 tiden på torsdagen in i östra hamnen i Mariehamn. Enligt sjöbevakningen är lyxkryssaren flaggad på Marshallöarna.

Stadsstyrelsen i Mariehamn motsätter sig att Lemland planerar att ändra den så kallade trehektarsregeln i Järsö-Nåtö. Det fastslog man i dag när anmärkningen mot förslaget till en ny byggnadsordning för Lemland diskuterades.

I fjol lockade dundersuccén kring 6.300 åskådare. I år vill arrangörerna nå ut ännu längre med konserten och direktsänder den till ålderdomshem och sjukhus.

Hotellkedjan Scandic köper samtliga Restels 43 hotell i en affär värd 114,5 miljoner euro. Viking Lines förre vd Mikael Backman är vd för Restel.

– Nu får restaurangbranschen se upp i stället, för vi kommer hårt, säger han till Ålandstidningen.

Fler nyheter