När den 25-årige mannen kom hem till sin sambo efter krogen misshandlade han henne. Morgonen efter hotade han att döda henne.
För det döms han till dagsböter.

Kommentarer

Ja men fy! Nu var väl ändå

Ja men fy! Nu var väl ändå Tingsrätten rysligt inhuman! Det stackars olycksoffret framhöll ju tydligt och klart till sitt försvar att han ”måste ha fått i sig någon drog”. Och en så pass förmildrande omständighet måste ett ansvarskännande rättsväsende givetvis ta fasta på. Men dagsböter – var i hela friden ska den stackarn ta pengar ifrån om han till äventyrs känner sig behöva ett da capo i form av t.ex att ”snorta en lina glädjemjöl”? Om kvinnan ifråga också då råkar få sig lite kroppsaga på kuppen, det hör ju liksom bara till bilden det, ju. Och medel för införskaffning av själva medicineringen, enligt Tingsrättens uppenbara syn på företeelsen ”orsak och verkan” skulle det alls inte förvåna om den nödvändigheten låter sig ordnas via ett litet ”lån” ur vilken bil eller lägenhet som helst. Huvudsaken är att Tingsrättens bild av gudinnan med ögonbindel och vågskål består. Och mindre viktigt kan det väl knappast vara att också den lagstiftande församlingen i självstyrelsegården får leva vidare i lugn och ro, eller ...

I dagens bildspel från Gotland hittar du simning, gymnastik, pingis, friidrott och volleyboll.

Passa på att kika i spargrisen och gamla jackfickor efter svenska kronor, en hel del av dem är redan ogiltiga och resten blir ogiltiga vid köp redan nu på fredag.

När Finlandskabeln byggdes var förhoppningen att den kunde användas för att exportera el från Sverige till Finland, något som ännu inte förverkligats.

– Frågan är inte prioriterad hos Svenska kraftnät och därför går det ganska trögt, säger Jan Kahlroth, vd för Kraftnät Åland.

Landskapsregeringen har fått kritik för att man valde att göra om stödpengar från EU till riskkapital, men enligt Ålands utvecklings Ab:s ordförande Danne Sundman har förändringen hittills varit lyckad.

– Utgående från målsättningen om att satsa i två till tre företag per år har det gått bra.

Ålands herr- och damlag i volleyboll segrade båda i öppningsmatcherna i öspelen. Guernsey fick ge sig i herrmatchen medan Gibraltar besegrades av damerna.

Den södra kiosken på WIklöf Holding Arena började brinna i natt. Vid halv fem i morse gick larmet och brandkåren ryckte ut.

– Det var en fullt utvecklad brand, säger räddningsledare Lennart Johansson. 

Polisens midsommarnatt blev intensiv, med uppdrag över hela Åland. Bland annat fick polisen rycka ut till ett stort slagsmål i Eckerö.

Nu har helgens midsommarfirande dragit igång och alla midsommarstänger Åland runt börjat kläs. Ålandstidningen hänger med på firandet under dagen! Kika in och titta på vårt bildspel här! Glad midsommar!

Vet du inte var du ska dansa runt midsommarstången i dag? Ta då en titt här. Ålandstidningen har sammanställt midsommarfirandet baserat på läsarnas inskickade bidrag. 

En lyxkryssare seglade vid 19:30 tiden på torsdagen in i östra hamnen i Mariehamn. Enligt sjöbevakningen är lyxkryssaren flaggad på Marshallöarna.

Stadsstyrelsen i Mariehamn motsätter sig att Lemland planerar att ändra den så kallade trehektarsregeln i Järsö-Nåtö. Det fastslog man i dag när anmärkningen mot förslaget till en ny byggnadsordning för Lemland diskuterades.

I fjol lockade dundersuccén kring 6.300 åskådare. I år vill arrangörerna nå ut ännu längre med konserten och direktsänder den till ålderdomshem och sjukhus.

Hotellkedjan Scandic köper samtliga Restels 43 hotell i en affär värd 114,5 miljoner euro. Viking Lines förre vd Mikael Backman är vd för Restel.

– Nu får restaurangbranschen se upp i stället, för vi kommer hårt, säger han till Ålandstidningen.

Fler nyheter