När den 25-årige mannen kom hem till sin sambo efter krogen misshandlade han henne. Morgonen efter hotade han att döda henne.
För det döms han till dagsböter.

Kommentarer

Ja men fy! Nu var väl ändå

Ja men fy! Nu var väl ändå Tingsrätten rysligt inhuman! Det stackars olycksoffret framhöll ju tydligt och klart till sitt försvar att han ”måste ha fått i sig någon drog”. Och en så pass förmildrande omständighet måste ett ansvarskännande rättsväsende givetvis ta fasta på. Men dagsböter – var i hela friden ska den stackarn ta pengar ifrån om han till äventyrs känner sig behöva ett da capo i form av t.ex att ”snorta en lina glädjemjöl”? Om kvinnan ifråga också då råkar få sig lite kroppsaga på kuppen, det hör ju liksom bara till bilden det, ju. Och medel för införskaffning av själva medicineringen, enligt Tingsrättens uppenbara syn på företeelsen ”orsak och verkan” skulle det alls inte förvåna om den nödvändigheten låter sig ordnas via ett litet ”lån” ur vilken bil eller lägenhet som helst. Huvudsaken är att Tingsrättens bild av gudinnan med ögonbindel och vågskål består. Och mindre viktigt kan det väl knappast vara att också den lagstiftande församlingen i självstyrelsegården får leva vidare i lugn och ro, eller ...

Polisen påminner i ett pressmeddelande alla vårfågeljägare om att man ska kunna visa upp giltigt jaktkort, licens för medhavda vapen samt behövligt tillstånd för jakten när man är ute på vårfågeljakt. 

En brand utbröt i natt i Ålands elandelslag i Jomala. Hela källarvåningen rökfylldes och rökdykare från Jomala och Strandnäs frivilliga brandkårer var på plats för att arbeta med branden.

Det har varit en stökig natt för polisen. Bland annat greps tre personer.

JIK förlorade med 0–3 då seriettan SoVo gästade Jomala konstgräs på lördagen. 

Det ska gå att flytta, studera och bedriva näringsverksamhet över gränserna i Norden utan bekymmer. Det är syftet med gränshinderarbetet i Norden. Nu har man utvecklat en ny portal som ska hjälpa företag jobba över gränserna.

Vägnätsbyrån har ännu inte hunnit fundera på hur transporterna av icke fordonsbundna resenärer ska ta sig från Hastersboda till Gripö, och vice versa, om den planerade kortrutten på Föglö förverkligas.

Visst är det trevligt att tända en brasa på valborgsmässoafton.

Men var försiktig så att du inte eldar upp en sovande igelkott eller något annat djur.

Roger Nordlund (C) föreslår ett allmänt jobbavdrag för 2018 så att Åland kan locka till sig fler människor.

Finansminister Mats Perämaa (Lib) säger att det kanske  kan bli en jobbskatteavdrag.

Att förändra sin livsstil är svårt. Men nyblivna föräldrar är ofta motiverade att göra allt rätt.

Därför startar ÅHS ett livsstilsprojekt som riktas mot just den gruppen i syfte att förebygga övervikt hos barn.

– Vi vill ge det här en chans, säger barnläkaren Christian Johansson.

Både statusen för Vårdö som skärgårdskommun och Hummelvik som ändhamn ska ändras. Nu vill kommunen se om det är möjligt att påverka landskapsregeringens beslut.

I morgon spelas den tjugonde upplagan av pitchmästerskapen på Föglö. Enligt Niklas Eriksson, som var med och startade mästerskapet för 20 år sedan, trodde man aldrig att det skulle leva kvar ännu i dag.
– Det har blivit ett lyckat årligt evenemang, säger han.

39-åringen som i tingsrätten dömdes till nio års fängelse för att ha skjutit mot poliser i Eckerö ska fortsättningsvis sitta häktad. Det har hovrätten beslutat.

Ombyggnaden av Ålandsvägen har engagerat en del av Ålandstidningens läsare. Några har ifrågasatt om de kantstenar som redan monterats – och har fel färg – verkligen ska bytas ut. Det ska de, när de rätta stenarna levereras nästa vecka.

Fler nyheter