När den 25-årige mannen kom hem till sin sambo efter krogen misshandlade han henne. Morgonen efter hotade han att döda henne.
För det döms han till dagsböter.

Kommentarer

Ja men fy! Nu var väl ändå

Ja men fy! Nu var väl ändå Tingsrätten rysligt inhuman! Det stackars olycksoffret framhöll ju tydligt och klart till sitt försvar att han ”måste ha fått i sig någon drog”. Och en så pass förmildrande omständighet måste ett ansvarskännande rättsväsende givetvis ta fasta på. Men dagsböter – var i hela friden ska den stackarn ta pengar ifrån om han till äventyrs känner sig behöva ett da capo i form av t.ex att ”snorta en lina glädjemjöl”? Om kvinnan ifråga också då råkar få sig lite kroppsaga på kuppen, det hör ju liksom bara till bilden det, ju. Och medel för införskaffning av själva medicineringen, enligt Tingsrättens uppenbara syn på företeelsen ”orsak och verkan” skulle det alls inte förvåna om den nödvändigheten låter sig ordnas via ett litet ”lån” ur vilken bil eller lägenhet som helst. Huvudsaken är att Tingsrättens bild av gudinnan med ögonbindel och vågskål består. Och mindre viktigt kan det väl knappast vara att också den lagstiftande församlingen i självstyrelsegården får leva vidare i lugn och ro, eller ...

Det handlar om den svenska butikskedjan SEASEA, en stor nordisk båttillbehörskedja med 29 butiker i Sverige och Norge.

Anders Wiklöf har köpt Konstsamfundets samtliga aktier i Nya Ålands tidningsaktiebolag. Han äger därmed cirka 73 procent av bolaget.
– Det är bra att ha en tvåtidningssituation, säger han.

Just nu pågår renoveringar på Svarta katten.
När kafeét öppnar i mitten av april är det Hanna Karlsson som står bakom grytorna och kassaapparaten.
– Det ska bli jättekul, säger hon.

Tre personbilar var inblandade i en olycka på Österleden i Mariehamn vid 14.30-tiden på torsdagen.

Transmar Ab avser förvärva Axelssons Transport i Stockholm.
– Konceptmässigt och geografiskt kompletterar bolaget Transmarkoncernens tjänsteutbud väldigt väl, säger vd Tony Saarinen.

Bryggeri Ab Bock - Wasa, som driver Amalias limonadfabrik, emitterar 10.000 aktier. Det beslutade aktieägarna på bolagsstämman i måndags. Sedan årsskiftet samarbetar man också med den finska hamburgerkedjan Friends & Burgers.

Medlemmarnas frivilliga penninginsamling har hittills samlat in drygt 30.000 euro till Visit Åland. Det säger Henrik Nordström från Ålands turist & konferens som nu hoppas på fler bidrag innan fredag.
– Jag tror vi kommer nå 50.000 euro men målet att nå 100.000 euro kan bli tufft.

Förvaltningsdomstolen avslår Åland ring Ab:s ansökan om miljötillstånd. Enligt domstolen skulle en motorbana orsaka för stor miljöpåverkan och låta för mycket för de boende i närheten.

Terrordådet i centrala London i går eftermiddag innebär att bevakningen skärps i staden den närmaste tiden.
– Jag känner mig inte hundra procent säker här, men man kan inte leva på det sättet. Det är en stor stad och man får leva vidare, säger ålänningen Stephanie Jörgensen som bor i London.

Pommernkommittén hinner förmodligen inte få anbuden klara till stadsstyrelsens möte den 6 april. Därmed blir det också svårt att få Pommern i dockan till den 1 maj 2018.
– Det blir lite tajt, säger kommitténs ordförande Roger Jansson.

Det var hårda ord och spänd stämning i salen när lagtinget debatterade de hårdare krav som ställs på åländska studerande för att komma in på högre utbildningar i Sverige.
På måndag avgör oppositionen om man väcker misstroende mot landskapsregeringen.

En 45-årig man dömdes för lindrig misshandel i Ålands tingsrätt i tisdags. Orsaken är att han ryckt sin son i örat. Straffet blev dagsböter.

– Förmodligen kommer antagningspoängen i Sverige att sjunka och åländska studerade att stå sig mycket väl.
Det säger Ålands lyceums rektor Marcus Koskinen-Hagman efter ett möte med Universitets- och högskolerådet.

Fler nyheter