Landskapsregeringen anser att detaljplanen för Grelsby sjukhus bör omarbetas. Man ser helst att husen k-märks och inte får rivas.
Ägaren Tomas Sundberg har inte tänkt k-märka.
– Husen förstördes redan då de var i landskapets ägo.

Kommentarer

Avgå, hon? Kommunministern.

Avgå, hon? Kommunministern. Hon viker ju inte en tum, hon! Som exempel kan nämnas hennes uppfattning om hur en "helt vanlig åländsk man" beter sig mot kvinnan, citat (ur Fellmans insädare 14 feb.): ”Låt mig slutligen bjuda på ett citat ur det senaste hot-mail som kom till mig, av en, förmodar jag, helt vanlig åländsk man” ... följt av en fru kommunministerns kanske något mera säregna citeringsförmåga: ”Din jävla hora. Stick dit du kommer från. Du är inte önskvärd på Åland. Utknullade finnluder som dig skulle skjutas, det kommer vi snart att göra också. Du är väl fullsprutad av aids också. Vad fan tror du att du är, ett jävla luder, det är vad du är.” ... Med kommunministerns makt ”eftersom hon kan formulera sina åsikter i olika frågor” (se tidningsintervjun med henne 15 mars) – med den makt-orsaken må vara hur det vill. Men, hur glada ska inte finströmarna vara för att ett den sortens ”formulerings-geni” ingenting har göra med deras kommun?

Varför ska alla entreprenörer

Varför ska alla entreprenörer som vill åstadkomma något vettigt i gamla hus på denna holme motarbetas av detta fjanteri? Förstår om det skulle vara nåt speciellt hus , typ stadshuset. Men att k-märka ett gammalt psyk, där går väl ändå gränsen. Bakåsträvare! Det som varit har varit, framtiden är framför oss.

Det är fullständigt

Det är fullständigt skandalöst, förra ägaren, Landskapet underhöll själva inte byggnaderna då de var i landskapets ägo, inte heller brydde de sig då att K-Märka dessa. Men nu när en drivkraftig privatperson vill utveckla, då slår den "Röda Faran" Nina Fellman till. Avsätt kansliministern NU!

Arsim Zekaj, ny kommundirektör i Eckerö, byter Partille på svenska västkusten mot Åland.
– Det känns helt rätt, säger han som börjar den 1 april.

Förslaget att slopa både fordonsskatten och bränsleskatten mottogs med glädje av de åländska bilförsäljarna.
– I grunden är det ett positivt förslag som troligtvis ökar bilförsäljningen. Men frågetecknen är fortfarande många, säger Mikael Björkvall från Mariehamns bilcenter.

Polisen utreder en grov misshandel i Hammarland i tisdags där en kniv användes. Samma kväll var flera personer inblandade i en misshandel i Mariehamn. Fyra personer greps och två av dem har häktats av andra orsaker.
Polisen misstänker att narkotika ligger till grund för händelserna.

Foto: Thinkstock

I dag installerades Donald Trump som USA:s 45:e president. På plats i Washington under installationsceremonin fanns ålänningen Alfons Röblom.
– Stämningen har varit väldigt delad under hela veckan. Man har verkligen märkt att det är nya tider på kommande.

En man trängde sig i våras in i sin före detta sambos bostad och misshandlade både henne och en annan man som befann sig där.
Tingsrätten dömer honom till fyra månader villkorligt fängelse.

En bil körde i dag vid halv tvåtiden av vägen i Lumparsund, Lumparland. Föraren fördes till sjukhus.

24 timmar längre arbetstid per år utan ekonomisk ersättning kan leda till ett missnöje som drar ner energin hos personalen, tror Optinova Groups vd Anders Wiklund och personaldirektör Per Lycke.
De tänker hantera konkurrenskraftsavtalet på ett helt annat sätt.

EU Europarlamentariker Nils Torvalds, som representerar Svenska folkpartiet, har valts till den liberala Alde-gruppens andra vice ordförande.

De senaste dagarna på Citylivs har varit jobbiga.

Först grävdes kylgasledningen av så att kylrummen slutade att fungera.
– Sedan fick vi in vatten och stenar i personalrummen, säger ägaren Magnus Karlsson.

I mitten av februari är utredningen om den misstänka förskingringen vid Visit Åland troligen klar.
Sedan väcks åtal.
Det meddelar undersökningsledare Heikki Topi-Hulmi vid centralkriminalpolisen, CKP.

Det råder oenighet i självstyrelsepolitiska nämnden om lagtingsledamot Stephan Toivonen (ÅLD) formellt ska få sitta kvar i BSPC-delegationen.
Men majoriteten stöder ett entledigande.

Om båtskatt införs och om handläggningen på Åland ska skötas av Statens ämbetsverk måste en person anställas för uppdraget. Bland annat måste ett helt nytt register över beskattningsbara båtar göras upp.

En man misstänks ha gjort inbrott på både Central-Apoteket och Nya Apoteket i början av 2016 för att få tag på narkotikaklassade preparat. I tingsrätten i går yrkade åklagaren på ett ovillkorligt fängelsestraff.

Fler nyheter