Vädret var det sämsta tänkbara när barn gick man ur huse för att sopa ut julen hemma hos sina grannar: 8 minusgrader, snörök, blåst och meterhöga snödrivor mellan husen.
Trots det fylldes gatorna snabbt av små förhoppningsfulla människor med stora kassar och en sopkvast.

Det råder enighet i lagtinget om att man på något sätt ska markera sitt missnöje med att lagtinget fått klimatavtalet till behandling först efter att Finland både godkänt och ratificerat det.
Gun-Mari Lindholm (MSÅ) föreslår att talmannen åker till Helsingfors och klagar över hanteringen.

6.000 finländska 15-åringar har inte tillräckliga kunskaper i de naturvetenskapliga ämnena.
Men läskunnighet är vår starka sida.
Detta enligt den senaste Pisa-undersökningen.

Akutblod, det vill säga från blodgrupp O Rh negativ, behövs till blodbanken. Blod av typen O negativ är det enda blod som kan ges till samtliga människor.

Lagtingsledamoten Stephan Toivonen (ÅLD) vill att 700.000 euro av de Paf-medel som finns i budgeten reserveras till att hjälpa flyktingar i Mellanöstern.

Svenska Yle missade att presentera flera ur den åländska delegationen i sändningen från slottet. Enligt svenska Yles referent Magnus Swanljung var orsaken ett misstag.

- Vi kom in i handskakningarna med lite konstiga kameravinklingar och hann därför inte lägga märke till alla gäster, säger Swanljung till svenska Yle.

Paf är huvudsponsor för Fredrik Fredlunds Pro Stock Bike-satsning. Nuvarande avtal löper ut i januari, om man bryter det i förtid är ännu inte klart.
– Så länge det bara finns en anmälan betraktas han som oskyldig, säger kommunikationsdirektör Anders Sims.

Stephan Toivonen fick nog av Nils Manelius hårda ton på Facebook och ville därför införa en timeout från Åländsk demokrati.
– Nu behöver vi inte ta ansvar för vad han skriver på annat håll.

Åland kan forma sig lite hur de vill. Det var beskedet när PwC under måndagen presenterade ett utkast av den rapport som ska stå som grund till landskapsregeringens beslut om kommunstruktur nästa år.

Talman Johan Ehn (MSÅ) fick i dag information av polisen om att lagtingsledamot Fredrik Fredlund (Ob) är anmäld för att ha misshandlat en kvinna.
– Vi i lagtinget bör vara förebilder eftersom vi är lagstiftare, säger talmannen.

Lagtingsledamot Fredrik Fredlund (Ob) misstänks för misshandel och olaga hot riktat mot en drygt 20-årig kvinna.
– Olika typer av våld har förekommit, säger kommissarie Olof Lindqvist.

Företrädare för Obunden samling, Ålands framtid och Centern är kritiska att Tony Wikström (S) skrev om ett beslut i stadsstyrelsen på Facebook, innan protokollet hade justerats.
– Ja, jag hade lite bråttom, skriver Tony Wickström i ett svar.

Krister Lumme fortsätter sin kamp för att de barn som vanvårdats i Finland ska få ekonomisk ersättning.
I ett brev till presidenten, regeringen och riksdagen framför han sina krav.

Nio personer sysselsatta inom vården och tre poliser hör till de 29 ålänningar som får förtjänsttecken utfärdade av presidenten i samband med självständighetsdagen den 6 december.

Fler nyheter