Ägaren av gamla Grelsby sjukhus Tomas Sundberg säger att en k-märkning av byggnaderna kan bli dödsstöten för renoveringsprojektet, som ska resultera bland annat i pensionatsverksamhet.
– Då blir det som att museibyrån har handen i min ficka och bestämmer vad jag ska göra med mina pengar. Det har jag ingen lust med.

Kommentarer

Jag tycker att det är dags

Jag tycker att det är dags för makthavarna och deras tjänstemän att ta fram skämskudden. Tänk att det ska vara viktigare att värna om det gamla än det vi har nu och kan få i framtiden. Om våra duktiga entreprenörer som Tomas och Christian tvingas lägga tid och energi på möten och papper som beslutsfattare och tjänstemän kommer på att de vill röra i, så skulle inte jag bli förvånad om de inte orkar längre. Våra entreprenörer har viktigare saker att göra, nämligen utveckla Åland och ge våra innevånare arbete som kan hålla vårt samhälle igång Man får ju också komma ihåg att det faktiskt inte är allas vår egendom som Tomas utvecklar. Han har köpt det. Tack Finströms kommun om ni orkar stå eniga med Tomas och mot de här maktfullkomliga, som stör honom på jobbet. Det gör att man faktiskt vågar tro på att samhället kan fungera med sunt förnuft.

Arsim Zekaj, ny kommundirektör i Eckerö, byter Partille på svenska västkusten mot Åland.
– Det känns helt rätt, säger han som börjar den 1 april.

Förslaget att slopa både fordonsskatten och bränsleskatten mottogs med glädje av de åländska bilförsäljarna.
– I grunden är det ett positivt förslag som troligtvis ökar bilförsäljningen. Men frågetecknen är fortfarande många, säger Mikael Björkvall från Mariehamns bilcenter.

Polisen utreder en grov misshandel i Hammarland i tisdags där en kniv användes. Samma kväll var flera personer inblandade i en misshandel i Mariehamn. Fyra personer greps och två av dem har häktats av andra orsaker.
Polisen misstänker att narkotika ligger till grund för händelserna.

Foto: Thinkstock

I dag installerades Donald Trump som USA:s 45:e president. På plats i Washington under installationsceremonin fanns ålänningen Alfons Röblom.
– Stämningen har varit väldigt delad under hela veckan. Man har verkligen märkt att det är nya tider på kommande.

En man trängde sig i våras in i sin före detta sambos bostad och misshandlade både henne och en annan man som befann sig där.
Tingsrätten dömer honom till fyra månader villkorligt fängelse.

En bil körde i dag vid halv tvåtiden av vägen i Lumparsund, Lumparland. Föraren fördes till sjukhus.

24 timmar längre arbetstid per år utan ekonomisk ersättning kan leda till ett missnöje som drar ner energin hos personalen, tror Optinova Groups vd Anders Wiklund och personaldirektör Per Lycke.
De tänker hantera konkurrenskraftsavtalet på ett helt annat sätt.

EU Europarlamentariker Nils Torvalds, som representerar Svenska folkpartiet, har valts till den liberala Alde-gruppens andra vice ordförande.

De senaste dagarna på Citylivs har varit jobbiga.

Först grävdes kylgasledningen av så att kylrummen slutade att fungera.
– Sedan fick vi in vatten och stenar i personalrummen, säger ägaren Magnus Karlsson.

I mitten av februari är utredningen om den misstänka förskingringen vid Visit Åland troligen klar.
Sedan väcks åtal.
Det meddelar undersökningsledare Heikki Topi-Hulmi vid centralkriminalpolisen, CKP.

Det råder oenighet i självstyrelsepolitiska nämnden om lagtingsledamot Stephan Toivonen (ÅLD) formellt ska få sitta kvar i BSPC-delegationen.
Men majoriteten stöder ett entledigande.

Om båtskatt införs och om handläggningen på Åland ska skötas av Statens ämbetsverk måste en person anställas för uppdraget. Bland annat måste ett helt nytt register över beskattningsbara båtar göras upp.

En man misstänks ha gjort inbrott på både Central-Apoteket och Nya Apoteket i början av 2016 för att få tag på narkotikaklassade preparat. I tingsrätten i går yrkade åklagaren på ett ovillkorligt fängelsestraff.

Fler nyheter