Åländsk demokratis Stephan Toivonen har polisanmält Igge Holmberg (S) och ämnar polisanmäla en rad andra personer, däribland flera journalister, eftersom de har kallat honom rasist.
– Jag vill få rasistbegreppet prövat.

Kommentarer

Ord som rasist och nazist är

Ord som rasist och nazist är väldigt värdeladdade ord. För framförallt språkets skull är det bra att ordens betydelse prövas i rätten. Att politiker och privatpersoner använder orden kan kanske vara något mer förstående.Men att journalister använder orden så lättvindigt tyder på okunskap. Och dom har ändå orden som arbete !

Att man som lagtingspolitiker

Att man som lagtingspolitiker hotar med polisanmälan vänster och höger och upprätthåller en "lista" på personer att anmäla är absolut ett tecken på att man inte riktigt har alla hemma. Lågvattenmärke i åländsk politik, vilket är ganska imponerande med tanke på att den åländska politikerkåren redan satt ribban jävligt lågt, långt innan kejsaren av Portugallien började tjafsa om blåögda ukrainare...

Personer som har rest eller

Personer som har rest eller arbetat "i stora världen" blir ofta kallade rasister då de delar med sig av sina erfarenheter. För några månader sen var man rasist om man talade om gränskontroller eller att begränsa invandringen. Nu är det helt OK, man har bara varit lite naiv....

Bra att någon har civilkurage

Bra att någon har civilkurage att pröva ärendet. Tyvärr är det ju så att den som inte håller med mainstream medias åsikter klassas som rasist. Som exempel på just denna sak är att den som för en månad vågade framföra att gränskontroller måste införas, klassades direkt av MSM som rasist/invandringsfientlig/extremhöger etc. Men, vips ett par veckor senare är det politiskt korrekt. Journalister i MSM är för det mesta en skock av likatänkare med sina dito politiker och tolerar inte personer som har en annan åsikt, det vill säga personer som kan tänka för sin egen del och kan bilda sin egen uppfattning (oliktänkare) Egen åsikt från Lemland. PS. Slå upp på Google om "Godwins law"/"Godwins lag"

Till redaktionen.

Till redaktionen. Uselt att man inte kan ha nya rader eller stycken i inläggen. Varför vill man inte ge "kommenteraren" samma redskap som en skribent på tidningen. Det kan inte finnas någon giltig orsak till denna missunsamhet..

Avslutningsarbetena på Storagatan kommer att dra ut något på tiden. Avstängningarna gäller därför fram till och med måndag, inte som tidigare annonserats till och med fredag.

Varken den ekonomiska självstyrelsen eller vilka behörigheter lagtinget ska ha diskuterades under torsdagens möte i Ålandskommittén.
Däremot pratade man om svenskans ställning i Finland.

Grundlagsutskottets beslut i fiskekvotsfrågan i onsdags visar att utskottet och Justitieminsiteriet tolkar självstyrelselagen på ett annat sätt än landskapsregeringen.
Näringsminister Camilla Gunell (S) vill nu ha en självstyrelsepolitisk diskussion med Justitieministeriet.

Två anställda avskedas från Havsvidden.
– Det är en tillfällig anpassning till lågsäsong, säger Johan Wulfcrona, styrelseordförande.

Walter Viitala blev bästa målvakt.
Jani Lyyski blev bästa försvarare.
Peter Lundberg och Kari Virtanen blev årets tränare.
Allt skedde under kvällens Captains ball gala i Helsingfors.

Ålands förvaltningsdomstol avvisar besvären över stadsfullmäktiges beslut om hur Svinö holme ska planeras.
Först när en delgeneralplan har antagits går det att besvära sig.

Den ÅHS-anställda läkare som i dag dömdes för dataintrång av Stockholms tingsrätt får inte jobba kvar vid ÅHS.

I en insändare uppmanar 69 ålänningar Finland att ta emot fler kvotflyktingar.

Den finländska klädkedjan Seppälä öppnar butik i Maxinge center i slutet av november.

En läkare som arbetar vid ÅHS döms till villkorligt straff för dataintrång och försök till dataintrång.
Däremot var dataintrånget inte grovt, enligt Stockholms tingsrätt.

Nu är det dags att anmäla sig till sjätte upplagan av entreprenörstävlingen Skraknästet. Tävlingen är till för den eller de som har en idé som de vill utveckla eller ett företag med tillväxtambitioner. Bidragen bör ha sitt ursprung eller verksamhet i Roslagen eller på Åland.

Stig ”Kotte” Kottelin, hängiven IFK-supporter och tidigare annonschef på Ålandstidningen, tycker att staden och näringslivet bör använda sig av IFK Mariehamns guld, och smida medan järnet är varmt.
– Nu gäller det att dra nytta av ligaguldet.

Det finns ingen EU-regel som förhindrar att AT-läkare från Sverige fortsätter att göra hela sin AT-tjänstgöring på Åland. Däremot får Socialstyrelsen förkorta tiden om man vill.
Det svaret har EU-parlamentariker Nils Torvalds (SFP) fått av Sveriges EU-ambassadör.

Fler nyheter