Åländsk demokratis Stephan Toivonen har polisanmält Igge Holmberg (S) och ämnar polisanmäla en rad andra personer, däribland flera journalister, eftersom de har kallat honom rasist.
– Jag vill få rasistbegreppet prövat.

Kommentarer

Ord som rasist och nazist är

Ord som rasist och nazist är väldigt värdeladdade ord. För framförallt språkets skull är det bra att ordens betydelse prövas i rätten. Att politiker och privatpersoner använder orden kan kanske vara något mer förstående.Men att journalister använder orden så lättvindigt tyder på okunskap. Och dom har ändå orden som arbete !

Att man som lagtingspolitiker

Att man som lagtingspolitiker hotar med polisanmälan vänster och höger och upprätthåller en "lista" på personer att anmäla är absolut ett tecken på att man inte riktigt har alla hemma. Lågvattenmärke i åländsk politik, vilket är ganska imponerande med tanke på att den åländska politikerkåren redan satt ribban jävligt lågt, långt innan kejsaren av Portugallien började tjafsa om blåögda ukrainare...

Personer som har rest eller

Personer som har rest eller arbetat "i stora världen" blir ofta kallade rasister då de delar med sig av sina erfarenheter. För några månader sen var man rasist om man talade om gränskontroller eller att begränsa invandringen. Nu är det helt OK, man har bara varit lite naiv....

Bra att någon har civilkurage

Bra att någon har civilkurage att pröva ärendet. Tyvärr är det ju så att den som inte håller med mainstream medias åsikter klassas som rasist. Som exempel på just denna sak är att den som för en månad vågade framföra att gränskontroller måste införas, klassades direkt av MSM som rasist/invandringsfientlig/extremhöger etc. Men, vips ett par veckor senare är det politiskt korrekt. Journalister i MSM är för det mesta en skock av likatänkare med sina dito politiker och tolerar inte personer som har en annan åsikt, det vill säga personer som kan tänka för sin egen del och kan bilda sin egen uppfattning (oliktänkare) Egen åsikt från Lemland. PS. Slå upp på Google om "Godwins law"/"Godwins lag"

Till redaktionen.

Till redaktionen. Uselt att man inte kan ha nya rader eller stycken i inläggen. Varför vill man inte ge "kommenteraren" samma redskap som en skribent på tidningen. Det kan inte finnas någon giltig orsak till denna missunsamhet..

Stephan Toivonen (ÅLD) föreslår en passageraravgift för alla passagerare som passerar en åländsk hamn. Hans förslag är 0,5–3,5 cent per passagerare vilket skulle ge en intäkt på en halv miljon euro. Pengarna vill han att går till dem som drabbas av skattegränsen.

Sune Abrahamsson stänger sin butik Sunes jakt och fritid i centrum och ska i stället utveckla Ab Lantbruks nya förstorade jaktavdelning.
– Med ålderns rätt börjar jag varva ner. Lantbruk var intresserade av att ta över. De har ju haft en jaktavdelning men nu får de en chans att bli fullgod, säger Sune Abrahamsson.

Alternativet till nedskärningar i den åländska välfärden är en stor inflyttning av personer i arbetsför ålder.
– Hundratals behövs, säger högskolans rektor Edvard Johansson.
Andra åtgärder för att rädda välfärden är att slopa hemvårdsstödet, sänka den kommunala inkomstskatten och höja fastighetsskatten.

Undermåligt ledarskap, dålig information och bristande arbetsinstruktioner och styrdokument. Personalen på ÅMHM anser att arbetsmiljön brister på flera punkter. Mest kritik får ledningen.

Historikern Herman Lindqvist fyllde Bio Savoy till sista stol – och några extra inplockade – i kväll. Med en historisk redogörelse och humoristiska inslag landade han i nutid.
– Kanske Åland blir självständigt en dag, vem vet?

Sveriges tidigare statsminister Göran Persson blev i dag invald i styrelsen för Wiklöf Holding.
– Det är en mycket kunnig person med enormt bred erfarenhet, säger kommerserådet Anders Wiklöf, ägare och styrelseordförande i Wiklöf Holding.

Arbetet har redan påbörjats, och i december i år ska nya Frideborg stå klart.
Därefter hoppas man komma i gång med både uthyrning och ungdomsverksamhet.

Pafs resultat för fjolåret var inte vad man hade hoppats på. Det landade på 15,2 miljoner euro, 7,5 miljoner sämre än 2015.
Samtidigt var det ett förändringens år för bolaget, något som vd Christer Fahlstedt framhöll under gårdagens bolagsstämma.
– Trots ett ganska blygsamt resultat är vi kaxiga inför framtiden.

30 dagsböter blir straffet för en kvinna som slog sin minderåriga dotter när de bråkade om en mobiltelefon.

Organisationer som använder våld och hot bör inte få delta i Almedalsveckan. Det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande, och framhåller samtidigt att man överväger fortsatt deltagande i evenemanget.

En man skadades svårt när han i måndags eftermiddag fick en elstöt vid ett nedmonterat vindkraftverk i Eckerö.
Arbetsplatsolyckan är anmäld både till polisen och arbetarskyddet.

De åländska ledamöterna i Ålandskommittén är missnöjda med en hel del efter slutmötet där betänkandet om en ny självstyrelselag klubbades.
– Vi har misslyckats med att visa för Finland att om man inte tar de ekonomiska frågorna på allvar skapas nya konflikter och att det blir svårare för Åland att verka inom finska statens gränser, säger Axel Jonsson (ÅF).

Jenny Carlstedt har nominerats till Nordiska rådets musikpris. Vinnaren tillkännages i Helsingfors den 1 november.

Fler nyheter