Åländsk demokratis Stephan Toivonen har polisanmält Igge Holmberg (S) och ämnar polisanmäla en rad andra personer, däribland flera journalister, eftersom de har kallat honom rasist.
– Jag vill få rasistbegreppet prövat.

Kommentarer

Ord som rasist och nazist är

Ord som rasist och nazist är väldigt värdeladdade ord. För framförallt språkets skull är det bra att ordens betydelse prövas i rätten. Att politiker och privatpersoner använder orden kan kanske vara något mer förstående.Men att journalister använder orden så lättvindigt tyder på okunskap. Och dom har ändå orden som arbete !

Att man som lagtingspolitiker

Att man som lagtingspolitiker hotar med polisanmälan vänster och höger och upprätthåller en "lista" på personer att anmäla är absolut ett tecken på att man inte riktigt har alla hemma. Lågvattenmärke i åländsk politik, vilket är ganska imponerande med tanke på att den åländska politikerkåren redan satt ribban jävligt lågt, långt innan kejsaren av Portugallien började tjafsa om blåögda ukrainare...

Personer som har rest eller

Personer som har rest eller arbetat "i stora världen" blir ofta kallade rasister då de delar med sig av sina erfarenheter. För några månader sen var man rasist om man talade om gränskontroller eller att begränsa invandringen. Nu är det helt OK, man har bara varit lite naiv....

Bra att någon har civilkurage

Bra att någon har civilkurage att pröva ärendet. Tyvärr är det ju så att den som inte håller med mainstream medias åsikter klassas som rasist. Som exempel på just denna sak är att den som för en månad vågade framföra att gränskontroller måste införas, klassades direkt av MSM som rasist/invandringsfientlig/extremhöger etc. Men, vips ett par veckor senare är det politiskt korrekt. Journalister i MSM är för det mesta en skock av likatänkare med sina dito politiker och tolerar inte personer som har en annan åsikt, det vill säga personer som kan tänka för sin egen del och kan bilda sin egen uppfattning (oliktänkare) Egen åsikt från Lemland. PS. Slå upp på Google om "Godwins law"/"Godwins lag"

Till redaktionen.

Till redaktionen. Uselt att man inte kan ha nya rader eller stycken i inläggen. Varför vill man inte ge "kommenteraren" samma redskap som en skribent på tidningen. Det kan inte finnas någon giltig orsak till denna missunsamhet..

Matbanken kommer att ha ett uppehåll i sin verksamhet under juli månad.
”Lasse” är ekonomiskt utsatt och går till Matbanken varje vecka. Han oroar sig för hur sommaren kommer att bli.
– Hur ska jag nu få mat? frågar han sig.

En elev som haft anpassad lärokurs i grundskolan och därmed var utesluten ur det åländska antagningssystemet sökte till Ålands yrkesgymnasium inför läsåret 2015/2016. Yrkesgymnasiet beslutade dock att inte anta någon enligt så kallad individuell prövning, detta överklagades av eleven som menade att förfarandet var diskriminerande. Nu har förvaltningsdomstolens beslut kommit.

Tobaksförbud under skoltid, förbjudet att röka med barn i bilen, kanske till och med ett totalförbud för tobak. Det förs nu fram av regeringspartiernas lagtingsledamöter.
– Men varför i herrans namn har ni då ett så tandlöst lagförslag? undrar Runar Karlsson (C).

I natt brann en mängd diesel i Ingbybacken i Jomala. När polisen kom till platsen stod det en meter höga lågor på platsen, men polisen kunde inte ge alla uppgifter om händelsen på tisdagsmorgonen.

Eriksson Capital och de övriga åländska aktörernas planer på en ny chipsfabrik är långt i från grusade. Man har begärt av Jomala kommun en lista på potentiella områden där en eventuell chipsfabrik kan byggas.
– Det intressantaste alternativet är området på Svinryggen i Jomala, säger Trygve Eriksson.

Gun-Mari Lindholm är intresserad av att ta över som ordförande för Moderat samling. Annette Holmberg-Jansson säger inte heller nej, Wille Valve ger besked i slutet av sommaren och Tage Silander vill fundera.

Stadsdirektör Barbara Heinonens förslag till budget 2017 innehåller inga utsvävningar och bygger på ”status quo”.
– Det är för många osäkerhetsmoment i luften, säger hon.

Ett sista puts, lite småfix och en invigning. Silverskärs fiskeläge Klobben står i stort sett färdig för att ta emot de första gästerna. Idésprutan och mannen bakom mycket är Johan Mörn ihop med övriga på Silverskär och de är mäkta stolta över den skapelse som växt fram strax innanför havsbandet på norra Åland.
Ålandstidningen har fått en exklusiv titt på Silverskärs storsatsning – fiskeläget Klobben.

Även om antalet sjönk bland jägare som sökte licens för vårskyttet på guding ökade antalet fällda fåglar.
– Om det beror på att jägarna varit flitigare på att rapportera in är svårt att säga, säger jaktförvaltare Robin Juslin.

I dag offentliggjordes listan över årets studenter. Här är alla de åländska namnen.

Hotet om en ny chipsfabrik ger Orkla orsak att stanna kvar på Åland.
Det säger näringsminister Camilla Gunell (S) med anledning av Trygve Eriksson med fleras planer på en ny chipsfabrik i Jomala.

Johan Ehn slutar som partiledare för Moderat samling år 2017, det uppger han i ett pressmeddelande.
”Jag har trivts och känt att arbetet varit tillfredställande och roligt. Nu känner jag dock att det är dags att lämna rodret vidare till någon annan att framgångsrikt lotsa vårt parti vidare”, skriver Johan Ehn.

Guldmannen på Torggatan fick i lördags sin mask sönderriven på öppen gata. Även hans vän som nyligen rest hit fick sin silvermask förstörd.
Orsak: de vägrar dela med sig av sin förtjänst till andra personer.

Fler nyheter