Vårjakt borde bli tillåten även på andra arter än guding. Det anser jägaren Daniel Eriksson. Han föreslår att även hanar av småskrake och svärta ska bli jaktbara på våren.
– Det skulle minska katastrofen om vi mister jakten på ejder.

Kommentarer

Vilka individer inom Eu är

Vilka individer inom Eu är det som motsätter sig jakt? Hur har Ålands representanter försökt lobba? Nämn för allt i värden inte att det är den ökade havsörnsstammen som är en större bidragande orsak till ejderns tillbakagång än jakten eftersom havsörnen är fridlyst. Eu kommer bara att se det som ytterligare ett argument för att stoppa vårjakten. Jag tror inte heller på argumentet att vårjakten är en del av ålänningarnas identitet. Att valfångst bland etuier är en del av deras sätt att leva kan Eu acceptera men inte att vårjakten, för en exempelvis en sjökapten bosatt i skärgården, är starkt förknippad med dennes identitet. Personligen tror jag att ända gångbara argumenten är naturvård, att jägarna försöker begränsa skadorna från mårdhunds- och minkstammen. Om man inte ser till de positiva ringeffekterna så ses, av den icke insatta Eu parlamentarikern, naturligtvis all jakt på Åland som en onödig lyxjakt. För det andra så är argumentet att det är löjligt att stoppa 1000 åländska jägare som Lampi framför inte gångbart. Vi på Åland anser att vi bidrar då vi tar emot 10 flyktingfamiljer, många bäckar små. Hur tror ni personerna som vill stoppa vårjakten tänker, många bäckar små.

”Personligen tror jag att

”Personligen tror jag att ända gångbara argumenten är naturvård, att jägarna försöker begränsa skadorna från mårdhunds- och minkstammen”. Se där, den här gången visar det sig faktiskt att nån'ting har blivit uppsnappat från företeelser i verkligheten. Mest anmärkningsvärt är ändå att ”ända” vägen till bättre och mera service i glesbygden helt och hållet verkar ha gått bort sig den här gången. Kanske den rent av inte är så rysligt intressant längre då – den ”modifierade” kommunindelning i grötmyndighetens tecken?

Håller med om jakttiderna med

Håller med om jakttiderna med klimatförändringar mm kunde jakten redan när ejdern blev kvoterad ha börjat redan i mitten av april. Vi hade ju fem dagar i april förut och utdelningen var bättre då än sista veckan i maj. Men jakten kunde ha slutat iandra veckan i maj. Men nu är det försent att vakna tidigt och vi får nog tyvärr bita i det sura äpplet.och ha paus och jaga Kråkor och Trut för där är dom näst största bovarna efter örnen till ejderns nedgång.Det att jakten på mårdhund och mink skulle rädda ejdern är fantasier.nej jaktvårdare ut med kråkfällor och bössor i sommar när kråkorna blir lovliga. Absolut kunde vi ju försöka börja jaga svärta och ev nån art till som ej är jaktbar på hösten i stället för ejdern är inte emot det men så lite ejder somjag såg i eckerö i fjol har jag aldrig sett.så ejderjakten måste ha paus.

I dagens bildspel från Gotland hittar du simning, gymnastik, pingis, friidrott och volleyboll.

Passa på att kika i spargrisen och gamla jackfickor efter svenska kronor, en hel del av dem är redan ogiltiga och resten blir ogiltiga vid köp redan nu på fredag.

När Finlandskabeln byggdes var förhoppningen att den kunde användas för att exportera el från Sverige till Finland, något som ännu inte förverkligats.

– Frågan är inte prioriterad hos Svenska kraftnät och därför går det ganska trögt, säger Jan Kahlroth, vd för Kraftnät Åland.

Landskapsregeringen har fått kritik för att man valde att göra om stödpengar från EU till riskkapital, men enligt Ålands utvecklings Ab:s ordförande Danne Sundman har förändringen hittills varit lyckad.

– Utgående från målsättningen om att satsa i två till tre företag per år har det gått bra.

Ålands herr- och damlag i volleyboll segrade båda i öppningsmatcherna i öspelen. Guernsey fick ge sig i herrmatchen medan Gibraltar besegrades av damerna.

Den södra kiosken på WIklöf Holding Arena började brinna i natt. Vid halv fem i morse gick larmet och brandkåren ryckte ut.

– Det var en fullt utvecklad brand, säger räddningsledare Lennart Johansson. 

Polisens midsommarnatt blev intensiv, med uppdrag över hela Åland. Bland annat fick polisen rycka ut till ett stort slagsmål i Eckerö.

Nu har helgens midsommarfirande dragit igång och alla midsommarstänger Åland runt börjat kläs. Ålandstidningen hänger med på firandet under dagen! Kika in och titta på vårt bildspel här! Glad midsommar!

Vet du inte var du ska dansa runt midsommarstången i dag? Ta då en titt här. Ålandstidningen har sammanställt midsommarfirandet baserat på läsarnas inskickade bidrag. 

En lyxkryssare seglade vid 19:30 tiden på torsdagen in i östra hamnen i Mariehamn. Enligt sjöbevakningen är lyxkryssaren flaggad på Marshallöarna.

Stadsstyrelsen i Mariehamn motsätter sig att Lemland planerar att ändra den så kallade trehektarsregeln i Järsö-Nåtö. Det fastslog man i dag när anmärkningen mot förslaget till en ny byggnadsordning för Lemland diskuterades.

I fjol lockade dundersuccén kring 6.300 åskådare. I år vill arrangörerna nå ut ännu längre med konserten och direktsänder den till ålderdomshem och sjukhus.

Hotellkedjan Scandic köper samtliga Restels 43 hotell i en affär värd 114,5 miljoner euro. Viking Lines förre vd Mikael Backman är vd för Restel.

– Nu får restaurangbranschen se upp i stället, för vi kommer hårt, säger han till Ålandstidningen.

Fler nyheter