Trafikljuset i korsningen Ålandsvägen–Nygatan flyttas.
Det får oroliga föräldrar att undra hur säkerheten för deras barn blir när barnen går från Övernäs och gymnasieskolorna till centrum.
– Jag skulle vilja veta om Mariehamns stad tycker det här blir en säker korsning, säger Charlotta Wallén.

Kommentarer

" Dels vill vi öka säkerheten

" Dels vill vi öka säkerheten för den lätta trafiken. Dels vill vi skapa en liten ringled med Storagatan, Ålandsvägen, Styrmansgatan och Östra utfarten. Då kan vi till exempel styra bilister till Miramargaraget, men också till gatorna just runt centrum, för att minska trafiken i stadens absoluta centrum, säger Kai Söderlund.". Precis så säger han. Men trafikljusen finns inte bara fö "trafikflödet" men också för dem som till fots skall korsa gatan. Men de finns inte i Söderlunds föreställningsvärld. "Stadens infrastrukturdirektör, Kai Söderlund, har inte tagit del av åsikterna i sociala medier,"Han kunde gärna läsa vad mariehmnarna tycker, men det är han för fin för, han vet bäst själv.. Protesterna på tidningens hemsida vet han förmodligen inte om att existerar. Ledsamt att vår stad har fått ett direktörsvälde.Varför tillåter våra folkvalda detta? Tack, Lotta Wallén!

Tack, Lotta Wallén, för bra

Tack, Lotta Wallén, för bra åsikter! Och Kai Söderlund kunde gärna läsa vad mariehamnarna tycker om det han ställer till med, men det är han för fin för. Det finns faktiskt fotgängare, inte bara ringleder med bilister i. Ålandsvägen blir också för bilisterna nu nu som ett sabelhugg som skiljer västerstan från österstan. Varför tiger politikerna? Pampväde!

Om vi utgår från att Kai

Om vi utgår från att Kai Söderlund har 100 % har rätt. Det finns bättre sätt att öka trafiksäkerheten än trafikljus. Varför informeras inte allmänheten? Kan det vara så svårt att erbjuda tidningarna ett reportage som klargör ideerna och samtidigt informerar Mariehamnarna vad som är på gång? Varför blir inte trafikljusen kvar, men i kombination med upphöjda övergångsställen? Den frågan bör Kaj besvara.

För vilket politiskt parti

För vilket politiskt parti skriver du Findus ? Sannfinländarna eller antiåländska falangen inom Socialdemokratin ?Kommentatorsfälten är ej gjorda för att politiska partier skall nyttja dem som propaganda . ÅT borde stänga av dig och det parti du representerar från dessa sidor !

Det blir ett byggnads- och åtgärdsförbud i staden. Dessutom initieras en ändring av detaljplanen för Dennis & Mackes Ab:s två tomter på Kaptensgatan och byggnadsstopp införs för tomterna. Det beslutade stadsstyrelsen i dag.

Kansliminister Nina Fellman (S), som gått i bräschen för hela förslaget om en gemensam kommunal räddningsmyndighet, är förvånad över Ålandsdelegationens utlåtande.

– Jag är överraskad över deras resonemang men vill samtidigt poängtera att det sista ordet ännu inte är sagt.

En person är misstänkt för att under flera år ha förskingrat cirka 10.000 euro från sin arbetsplats.
Ärendet har nu lämnats till åklagaren för prövning.

Flera ålänningar befann sig i och runtom Barcelona på torsdagskvällen när en vit van svängde ut på turistgatan La Rambla och körde in i folkmassan. 

Åtminstone 100 personer har skadats och 13 dött i attacken som terrorsekten IS har tagit på sig.

– Jag är rädd. Det är sirener överallt och stränderna töms på folk som vill bort, säger ålänningen Tara Bamberg som bor i Barcelona.

Lagen om en gemensam kommunal räddningsmyndighet strider mot grundlagen och bör förfalla. Det skriver Ålandsdelegationen i ett utlåtande.

– Man kan med vissa förutsättningar tvinga kommuner att samverka, men då måste man samtidigt säkra de enskilda kommunernas intressen, säger landshövding Peter Lindbäck.

Tuff konkurrens på finska viken, högre bunkerpriser och svag krona gjorde att Rederiaktiebolaget Eckerö visade förslut för första halvåret.

– Det är inte dramatiskt, men vi siktar förstås på tillväxt, säger vd Björn Blomqvist.

Den före detta ekonomiansvariga på turistorganisationen Visit Åland som misstänks ha förskingrat cirka 400.000 euro från föreningen under åren 2012–2016 åtalas nu för två brott, däribland grovt bokföringsbrott. Ytterligare en person i den misstänke mannens närhet åtalas i ärandet för penningtvätt av oaktsamhet alternativt häleri av oaksamhet, det meddelar landskapsåklagare Ina Johansson i ett pressmeddelande.

Regeringen i Helsingfors vill ställa högre krav på arbetssökande att söka minst ett jobb i veckan. 

Det kommer få åverkningar också på Åland.

– Den vill vi inte ha, det passar inte oss, säger näringsminister Camilla Gunell (S).

Ökade driftskostnader är den huvudsakliga orsaken till Viking Lines försämrade resultat för det första halvåret 2017. Rederiet gjorde en förlust på 15 miljoner euro, 4,5 miljoner sämre än året innan.

En anställd vid psykiatriska kliniken dömdes 2011 för hets mot folkgrupp.

Det här visste ÅHS inte när man anställde personen. Nu ska man ta upp saken till diskussion.

ÅHS har tidigare nekat en rasist anställning, men enligt chefläkaren kan man inte jämföra fallen.

Regeringen i Helsingfors vill ställa högre krav på arbetssökande att söka minst ett jobb i veckan. Det kommer få åverkningar också på Åland.

– Den vill vi inte ha, det passar inte oss, säger näringsminister Camilla Gunell (S).

Under onsdagskvällen invigdes årets Pridefestival i Mariehamn stadsbibliotek och under kvällen bjöds det på inspirerande tal, musik och dansuppvisning. Öppningstalet stod Regnbågsfyrens ordförande Martha Hannus för.

– Välkomna med i festen. Välkomna med i kampen för allas lika rätt i samhället, sade hon innan festligheterna fortsatte.

En man skadades när han föll ner från en stege i en verkstad i Jomala i måndags. Han fördes omgående till sjukhus med ambulans.

Fler nyheter