Förvaltningsdomstolen avslår Åland ring Ab:s ansökan om miljötillstånd. Enligt domstolen skulle en motorbana orsaka för stor miljöpåverkan och låta för mycket för de boende i närheten.

De östra och södra väggarna på pumphuset vid Lilla holmen försågs med nya grafitti-motiv i lördags.
Konstnärskollektivet Woodhill Studios målade bland annat ekorrungen Skorris, en påfågel och en räv.

När grundskoleeleverna på Åland sätter sig i skolbänkarna för höstterminen 2019 ska de göra det med en ny grundskolelag som grund. I höst ska utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) lämna ett meddelande till lagtinget om den. – Det behövs en ny lag för att skolan ska komma ikapp samhällsutvecklingen, säger ministern.

En kvinna tappade medvetandet efter att hon blivit misshandlad natten till söndagen.

Polisen vill nu ha allmänhetens observationer från cykelbanan vid Baltichallen.

En röd Opel Kadett B från 1968 är saltvikaren Charlotta Johanssons ögonsten. – Den spinner som en katt, säger hon.

Hela torget sattes i gungning under gårdagskvällen då först Hoffmaestro och sedan Vigiland spelade på Rockoffscenen. De två artistgrupperna såg till att motionera ålänningarna ordentligt. Hoffmaestro fick, som de brukar, hela publikhavet att springa från sida till sida på torget flera gånger om. Många händer i luften och mycket hoppande blev det sedan när Vigiland tog över scenen och gungade igång publiken på nytt.

  Längre köer och några minuters extra väntetid är det när Lemströms kanal öppnar bron under helgen. Detta eftersom vägbommen måste öppnas manuellt efter en olycka under lördagsmorgonen.
En militärbåt passerade vid lunchtid på lördagen Degerby. – Det är ett planerat besök från Finland, säger talmannen Johan Ehn.

Axel Jahrén har skickat några bilder på ett möte i Stora Bält med världens största U-Båt i Typhoon class som nu är på väg in i Östersjön.

– Jag är med min pappa på en tankbåt som heter Bonito på mitt sommarlov, skriver Axel Jahren i ett mejl till Ålandstidningen.

Antalet hästkrafter når upp till fyrsiffrigt och hjälmarna sitter hårt på huvudet. I helgen arrangeras –  för första gången på elva år – Poker Run på Åland, med rekorduppslutning.

Den grekiska ö-världen och den turkiska kusten väcktes i fredags av en kraftig jordbävning. Hittills har ingen finländare rapporterats skadad.

Lundqvistrederierna redovisar en vinst efter skatt på 18,1 miljoner euro för räkenskapsåret 2016–2017, en halvering av koncernens resultat jämfört med året innan.
– Det här året ser svagt ut, jag tror inte det blir lyckat, säger vd Ben Lundqvist.

Den unga pojken som vårdades i Åbo var i torsdags åter tillbaka på Rödhamn, där drunkningstillbudet inträffade.
 – Han kommer bli helt återställd, säger hamnchef Christian Kull.

Polisen larmades till Hammarland efter oroligheter i en bostad under torsdagen.

Fler nyheter