Tingsrätten dömde i dag ett par för djurskyddsbrott och för miljöskyddsbrott. Men något straff utdöms inte. Rätten anser att det vite på 18.500 euro som mannen redan dömts att betala är tillräckligt.

Arbetet med att bygga om Ålandsvägen skjuts upp till hösten 2017.
– Vi som ställer oss bakom förslaget tycker att man ska jobba med vägbyggen under vinterhalvåret, säger ledamot Lennart Isaksson (MSÅ).

I ett svar på dagens ledare i Ålandstidningen skriver finansministern Mats Perämaa (Lib) att landskapsregeringen gav Jarl Danielsson möjlighet till en ”hedersam sorti”.

Danne Sundman (MSÅ) tog upp mottagning av kvotflyktingar som ett extra ärende på onsdagens fullmäktigemöte i Lemland. Fullmäktige var enhälligt för att låta styrelsen bereda frågan.

”Försvaret av Åland i vågskålen” är rubriken för den debatt som sänds i Finlands TV1 i kväll klockan 21.05.

Igelkottar har som bekant taggar som skyddar dem mot anfall och beröring. Men det finns även en annan orsak till att inte ta på dem:
De kan bära på besvärliga bakterier, informerar epidemigruppen vid ÅHS.

Från och med årsskiftet behöver inte barn och ungdomar längre betala för vården på hälsocentralen.
Det har landskapsregeringen beslutat samtidigt som man ändrar en del i andra samhällsgruppers avgifter vid Ålands hälso- och sjukvård.

– Jarl Danielsson har inte agerat enligt landskapsregeringens ägarpolicy. Landskapets bolag ska agera aktivt i hållbarhetsfrågor och dit hör att arbeta för mångfald.
Så kommenterar lantrådet Katrin Sjögren (Lib) landskapsregeringens beslut att sparka Jarl Danielsson.

Tullen meddelade i går att de inleder samarbetsförhandlingar som kan leda till permitteringar av hela personalen. Samarbetsförhandlingarna omfattar även personalen på Åland.

Oavsett hur söndagens match slutar mellan IFK Mariehamn och Ilves från Tammerfors på söndag, blir det fest på torget på måndag.

I en insändare skriver ett antal liberaler att de stöder landskapsregeringens beslut att inte ge Pafs styrelseordförande Jarl Danielsson förnyat förtroende.

Den 47-åriga man som misstänks ha angripit sin före detta sambo i Godby i augusti i år åtalas för försök till mord, det skriver ledande landskapsåklagare Henrik Lindeman i ett pressmeddelande.
Dagen för huvudförhandling har ännu inte bestämts.

– Vi har jobbat jättebra med Jarl och jag är säker på att vi kommer att jobba jättebra med den som kommer efter.
Så kommenterar Pafs vd Christer Fahlstedt beslutet att avsätta bolagets styrelseordförande.

Jarl Danielssons åsikt i flyktingfrågan är oförenlig med uppdraget som ordförande i Paf-styrelsen.
Så förklarar landskapsregeringen beslutet att inte ge honom fortsatt förtroende.

Fler nyheter