"Löften borta med vinden”.
Så stod det på ett plakat som de cirka 20 demonstranterna för vindkraften hade med sig till torget i dag.

Kommentarer

Från och med den första juli får Åland tillgång till föreningen Minds telefonjour – en telefonlinje för personer med självmordtankar.

Åbo hovrätt avslog begäran om stänga dörrar i rättegången mot förre landskapsåklagaren Jens-Erik Budd och den kvinna han gick hem med från krogen midsommardagen 2015.

I dag ska Mariehamns fullmäktige fatta beslut om vilket alternativ man ska gå in för angående Svinö holme. Ska det bli ett rekreationsområde, en skärgårdsstad eller en tvillingstad? I går hade fullmäktigeledamöterna möjlighet att bekanta sig med holmen. Sex ledamöter deltog, tillsammans med tjänstemän och ledamöter ur styrelsen.

Klockan 9.30 idag inleds rättegången mot åklagaren Jens-Erik Budd. Ålandstidningen är på plats i Åbo och rapporterar.

Ett förkortat färjpass mellan västra Föglö och fasta Åland genom en bro och nytt färjfäste kanske inte längre är aktuellt. I stället kan en flakfärja med plats för upp till 90 bilar ersätta Skarven. Det erfar Ålandstidningen.

Den ekonomiska tillväxten och det stora antalet pensionsavgångar innebär att både företagen och den offentliga sektorn har ett stort rekryteringsbehov i år. Åsub bedömer att det totala rekryteringsbehovet uppgår till 642 heltidsjobb 2016.

En man har dömts till villkorligt fängelse för våldtäkt och tvingande till sexuell handling. Tingsdomaren ansåg att mannen skulle frias, men blev nedröstad av de två nämndemännen.

Antalet barnskyddsanmälningar ökade i fjol med 116 anmälningar jämfört med året innan. Totalt 456 fall anmäldes.
– Det här måste vi kolla upp, säger socialminister Wille Valve (MSÅ).

Posten delas ut senare än tidigare. Postkontor stängs i bygderna. Postombuden finns på fel plats eller ter sig inte professionella. Posten satsar på allt möjligt annat än sin kärnverksamhet. Det är vanlig kritik som framförs och frågan är – har det blivit sämre än tidigare?
Ingalunda, säger man vid Åland Post. Däremot har servicen förändrats i takt med utvecklingen i samhället när allt färre skickar brev eller besöker de lokala postkontoren eller -ombuden. På kommande är till exempel paketautomater.

När tjuven på fredagen stal alla sedlar från hennes växelkassa rann sinnet på Maria Karlsson. Tillsammans med dottern hoppade hon i bilen, körde efter och prejade tjuven. När hon höll fram telefonen och sade att polisen är på väg gav han henne pengarna tillbaka.

En kvinna som färdades ensam i sin bil fick föras till sjukhus i lördags kväll efter en singelolycka.

Vid 14-tiden i går fick polisen en anmälan om misshandel vid Sittkoffgallerian på Torggatan i Mariehamn. Polisen uppmanar nu eventuella vittnen att kontakta polisens anmälningsmottagning.

Åland United mötte i helgen jumbon TiPs på bortaplan. Åländskorna stod för en storseger då laget vann med hela 8–0 (2–0) i bortamötet.

Fler nyheter