Eckerö kommuns förre kommundirektör Rasmus Basilier har besvärat sig över Ålands förvaltningsdomstols beslut från slutet av förra året. I beslutet menade förvaltningsdomstolen att Eckerö hade rätt att häva Basiliers tjänsteförhållande under prövotiden.

Den grekiska ö-världen och den turkiska kusten väcktes i fredags av en kraftig jordbävning. Hittills har ingen finländare rapporterats skadad.

Lundqvistrederierna redovisar en vinst efter skatt på 18,1 miljoner euro för räkenskapsåret 2016–2017, en halvering av koncernens resultat jämfört med året innan. – Det här året ser svagt ut, jag tror inte det blir lyckat, säger vd Ben Lundqvist.

Den unga pojken som vårdades i Åbo var i torsdags åter tillbaka på Rödhamn, där drunkningstillbudet inträffade.
 – Han kommer bli helt återställd, säger hamnchef Christian Kull.

Polisen larmades till Hammarland efter oroligheter i en bostad under torsdagen.

Trottoaren vid den utbyggda Ålandsvägen är inte tillgänglig för alla. Höga kantstenar tvingar rullstolsburna och rullatoranvändare ut i körbanan när de korsar Norragatan.

Västanträsk och Tjudö bys samfällda land- och vattenområden planterade i går den andra hälften av de 300 gräskarpar man köpt från Sverige. Tanken är att gräskarparna ska motverka och bryta ner den ökade växtligheten i träsket.

Begränsad framfart på vägarna i centrum.

Ridande poliser längs gågatan och i grönområden.

Polisen laddar inför den kommande helgen och veckan.

Under tre Rockoffkvällar finns Rädda Barnen på Åland på plats vid Rockoff. Det huvudsakliga syftet är att skapa en mötesplats för unga, men man erbjuder också ansiktsmålning för de yngre.

Landskapsåklagaren yrkar på tre månaders ovillkorligt fängelse för en ung man som förra året misstänks ha stulit parfymer till ett värde av 1.144 euro ombord på en kryssningsfärja.

Ålandsbanken förbättrade sitt resultat något det andra kvartalet 2017 jämfört med samma period 2016. Rörelseresultatet steg från 4,6 till 5,0 miljoner euro.

På Åland tidigare okända och ytterst svårsanerade faraomyror har sedan i höstas invaderat lägenheterna i fastigheten Hammarcenter i Kattby, Hammarland.
– De blir fler och fler för varje dag, säger Desirée Land som nu har fått nog och flyttar ut.

Här är ett kort klipp från Ålandstidningens fotograf Robert Jansson som filmade Legia Warszawa-klacken.

Två unga män misshandlade en familj på fyra personer under midsommaraftonen. Männen hotade ta livet av dem alla, sparkade, slog, slog med träpåk, kastade sten och slängde stolar mot familjen. 
På onsdagen dömdes männen till besöksförbud i ett års tid. 

Fler nyheter