Idrottsministern Tony Asumaa (Lib) har skickat ett brev till Finlands bollförbund där han vänder sig mot ett inlägg FC Inters lagledare Jani Meriläinen gjort på Twitter. Jani Meriläinen, som även är målvaktstränare för Finlands bollförbund, har skrivit att Finland borde skänka Åland till Sverige.

Kommentarer

Tja , kanske Twitterinlägget

Tja , kanske Twitterinlägget inte var så dumt . Finland har väl ändå ganska tydligt på senare tid visat att Åland och dess självstyrelse inte är att taga på allvar . Så varför tillhöra ett land som består av Ålandshatande sannfinländare ?

Han har varit en stor bidragande orsak till att IFK Mariehamn lyckades med det omöjliga. Hans mål har gett många IFK-poäng under säsongen och för det prisades Dever Orgill med priset som supportrarnas spelare.

Segerjublet visste inga gränser efter IFK Mariehamns sensationella ligaguld.
– Ingen trodde det här säger Kristian Kojola.

Supportrarna fick våndas fram till slutsignalen innan IFK bärgade ligaguldet. Ålandstidningen följde matchen från läktaren.

UPPDATERAD: Här kan ni se bilder från guldjublet på WHA efter IFK Mariehamns historiska ligaguld.

IFK Mariehamn är Finlands bästa fotbollslag efter att ha tagit hem ligatiteln i en högdramatisk sista match.

Precis innan avspark tilldelades Jani Lyyski guldbollen.

Både de ordinarie och den extra byggda läktaren är fyllda med åskådare. Det tidigare publikrekordet kan slås i dag i den avgörande guldmatchen.

Några större överraskningar blev det inte i den grönvita uppställningen till guldmatchen mot Ilves.

IFK Mariehamns hockeyherrar tog säsongens första seger då Skå IK besegrades på bortaplan med 5-4 efter ett segermål av Andreas Stenberg i förlängning.

Rättelse: Ralf Göstas Unreturned Love vann ett lopp på Solvalla på fredagen. Prissumman blev 30.000 kronor.

I dag fredag klockan 15.00 stängs omröstningen om Supportrarnas Val – där du får rösta på din favoritspelare i IFK Mariehamn. Rösta och vinn ett årskort till IFK:s hemmamatcher under nästa säsong.

Det är originalet av Timo Ivonens statyett som kommer att vara i Mariehamn i guldmatchen mellan IFK och Ilves på söndag. Kopian finns i Helsingfors.

Boxaren Robert Helenius donerar ett par av sina matchhandskar till skateföreningen i Mariehamn för en kommande budgivning.
– Skateparken är ett bra initiativ för ungdomarna, säger Lumparlandsboxaren.

Fler nyheter