Idrottsministern Tony Asumaa (Lib) har skickat ett brev till Finlands bollförbund där han vänder sig mot ett inlägg FC Inters lagledare Jani Meriläinen gjort på Twitter. Jani Meriläinen, som även är målvaktstränare för Finlands bollförbund, har skrivit att Finland borde skänka Åland till Sverige.

Kommentarer

Tja , kanske Twitterinlägget

Tja , kanske Twitterinlägget inte var så dumt . Finland har väl ändå ganska tydligt på senare tid visat att Åland och dess självstyrelse inte är att taga på allvar . Så varför tillhöra ett land som består av Ålandshatande sannfinländare ?

IFK Mariehamn tog revansch på HIFK genom 1-0 hemma på WHA.

Födelsedagsbarnet Fredrik Fredlund, som fyller 38 år i dag, tog sig till final i den andra EM-deltävlingen i Pro Stock Bike, som kördes i tyska Hockenheim, men förlorade där mot Gert-Jan Laseur.

Serieledande IFK Mariehamn söker revansch hemma mot HIFK och nu har kvällens startelvor offentliggjorts.

Bara timmen efter att Åland United säkrat spel i den övre serien meddelade klubben att Giovanni Costantino lämnar sitt uppdrag som huvudtränare med omedelbar verkan. I en intervju med Ålandstidningen berättar italienaren om sitt val, att flytta till den ungerska klubben Honved.
- Det här är ett steg i rätt riktning för mig.

Den regerande Europamästaren Fredrik Fredlund är klar för eliminering i tyska Hockenheim. Där möter han kvalsjuan Thomas Olsen.

Precis som sin fru, Marcela Sandvik, är ÅKK:aren Kenneth ”Kenta” Sandvik Europamästare i bänkpress.

Bara timmen efter att Åland United säkrat spel i Damligans övre serie står laget utan tränare. Giovanni Costantino lämnar för ungerska högstaligan där han kommer att fungera som assisterande tränare i Honved.

Åland United slipper avsluta säsongen i nedre serien och får spela i den övre efter 3-0 hemma mot TiPS samtidigt som HJK besegrade Ilves.

Den 10 september arrangerar Paf boxningsgala i Baltichallen, Mariehamn och nu står det klart vilka matcher som står på agendan.
Robert Helenius mot tysken Konstantin Airich är så klart huvudnumret.

Det var i matchen mot FC Honka på Markusböle den 9 juli som ett 30-tal tillresta bortasupportrar stormade planen i samband med ett mål.
Nu bötfälls båda lagen.

Med sex matcher kvar att spela ligger FC Åland pyrt till i division 2. Men nu får man hjälp från oanat håll.
Atlantis, som är ett av lagen som jagar FC Åland i tabellen, har straffats med nio poängs avdrag.
– Tråkigt att det inte avgörs på planen, men så klart blir det lättare för oss att stanna kvar nu, säger FC Ålands Rezgar Amani.

Sex åländska dragraceförare tävlade i den fjärde deltävlingen av Pistonhead Open på Kjula Dragway.
Två av dem nådde varsin pallplacering.

Aldrig tidigare har spelomsättningen i samband med trav på Åland varit så hög som den var under söndagens NM-tävlingar.
– Vi fick reda på siffran i går och det måste jag säga, den var över förväntan. Det är klart att vi är jättenöjda, säger Barbro Carlsson, ordförande i Ålands hästsportförening.

Fler nyheter