Idrottsministern Tony Asumaa (Lib) har skickat ett brev till Finlands bollförbund där han vänder sig mot ett inlägg FC Inters lagledare Jani Meriläinen gjort på Twitter. Jani Meriläinen, som även är målvaktstränare för Finlands bollförbund, har skrivit att Finland borde skänka Åland till Sverige.

Kommentarer

Tja , kanske Twitterinlägget

Tja , kanske Twitterinlägget inte var så dumt . Finland har väl ändå ganska tydligt på senare tid visat att Åland och dess självstyrelse inte är att taga på allvar . Så varför tillhöra ett land som består av Ålandshatande sannfinländare ?

Det ser ut att bli en fortsättning för Tommy Wirtanen i IFK Mariehamn. Bara detaljer återstår innan parterna kommit överens om en förlängning.

Truppen för simningen till öspelen är klar. Fem av dem är debutanter.

Föga förvånande blir det JIK-tränaren Aldis Jaundzeikars som har huvudansvaret för både dam- och herrlaget i volleyboll under öspelen på Gotland i sommar. Vid sin sida har han rutinerade öspelsdeltagaren Erika Boman.

Ett guld, ett silver och ett brons blev utdelningen för 14-åriga Olivia Weuro i helgens ungdomsmästerskap i simning.

23-åriga amerikanskan Sydney Blomquist ansluter till Åland United nästa säsong

IFK Mariehamn är sist ut i fortsättningstrean efter förra helgens inställda premiär. I helgen ska sex poäng bärgas på bortaplan i jakten på den enda platsen som i slutändan kan ge ett division 2-kontrakt.
– Det är mest skönt att serien äntligen drar igång, säger tränaren Kenneth Westerback.

Åland United synar ungdomslandslagsspelaren Emelie Smirnoff under helgen. 16-åringen tillhör för närvarade Vasa IFK.

Enmansbob blir en ny gren i Paralympics i Peking 2022.
– Om någon vill satsa så hjälper jag till, säger kälk- och rodelcoachen Ilze Röholm som lockar med ett första träningsläger i OS-backen i norska Lillehammer i början av nästa år.

Hösten 2017 kan arbetet inledas med ombyggnationen av Slottsbanan på Ålands golfklubb. Enligt kända arkitekten Philip Spogárd finns enorm potential för banan som kan ritas om rejält.

Robert Helenius Matchhandskar gick för 260 euro i en auktion till förmån för skateföreningen i Mariehamn.

Med tre av fem deltävlingar avklarade i årets GP-spel ligger Sebastian Cronholm fortsatt i topp. Den senaste deltävlingen slutade med en andra plats för IFK-spelaren.
GP-bowlingen har avverkat tre deltävlingar.

Kwamina Ropapa Mensah. Där är en av IFK Mariehamns testspelare den här veckan. Två nya spelare dök upp på säsongens första träning under måndagen.

MLK:s tennisdamer åkte på dubbla förluster i två bortamatcher i Åbo och Helsingfors i helgen.

Fler nyheter