Idrottsministern Tony Asumaa (Lib) har skickat ett brev till Finlands bollförbund där han vänder sig mot ett inlägg FC Inters lagledare Jani Meriläinen gjort på Twitter. Jani Meriläinen, som även är målvaktstränare för Finlands bollförbund, har skrivit att Finland borde skänka Åland till Sverige.

Kommentarer

Tja , kanske Twitterinlägget

Tja , kanske Twitterinlägget inte var så dumt . Finland har väl ändå ganska tydligt på senare tid visat att Åland och dess självstyrelse inte är att taga på allvar . Så varför tillhöra ett land som består av Ålandshatande sannfinländare ?

Våsc-damerna tog en viktig seger i innebandytvåan då Pöytyän Urheilijat besegrades med klara 5–1 i Godbyhallen.

Jenny Fellman sköt fullt i det liggande skyttet med fick fyra bom i det stående skyttet då sprintdistansen avgjordes i junior-VM i slovakiska Brezno-Osrblie på lördagen. Placeringen blev en 51:a plats.

Nyförvärvet Pontus Nylén behövde bara 7.17 minuter på sig att presentera sig inför sin nya hemmapublik då IFK Mariehamn besegrade Ekerö med 4–0 på lördagen.

I går blevIFK:s hockeyherrar klara för play off - utan att spela en enda minut. Älta fixade i stället biffen.

I fredags slog Idrottsgårdens bowlinghall upp dörrarna efter renoveringen. Visuellt är det få förändringar men däremot har det blivit betydligt tystare i hallen trots att det är full fart på samtliga banor.

IFK Mariehamn behöver bara en seger för att göra klart med Play Off-spel till kvalserien till division 2 i helgen då både Ekerö och Östervåla kommer på besök till Islandia.
Då bjuder affärsmannen Anders Wiklöf på entrén.
– Det är nog första gången jag sponsorerar åländsk ishockey, säger han.

AIK var det mest effektiva laget och kunde resa hem med en klar 3–1-seger mot Åland United i söndagens träningsmatch i Eckeröhallen. Ett kalasmål och tre slarvmål låg bakom siffrorna.
– Vi kan bättre, säger mittfältaren Florin Wagner.

IFK Mariehamn besegrade på söndagen Solna SK med 8–3 i Islandia och är därmed ytterst nära en seger i fortsättningstrean.

Den femårige valacken Twilight Speed upprepade bedriften från Solvalla för två veckor sedan och tog sin andra raka seger på banan på fredagen.

Det är få förunnade att få starta i det första startledet i ett Vasalopp.
För Isac Holmström är det verklighet.
– Jag har tränat på bra i år, säger 21-åringen vars stålande resultat under vintern nu belönats.

Efter att ha varit stängd i 28 dagar öppnar bowlinghallen i Mariehamn nu i kväll.

Volleybollderbyt i damtvåan mellan Jomala IK:s A- och B-lag slutade som alla förutspått – med en övertygande seger för representationslaget i tre raka set.

Golfaren Jonas Haglund var ett ynka slag från att få spela vidare i 50.000-eurostävlingen i säsongspremiären i Spanien.

Fler nyheter