Idrottsministern Tony Asumaa (Lib) har skickat ett brev till Finlands bollförbund där han vänder sig mot ett inlägg FC Inters lagledare Jani Meriläinen gjort på Twitter. Jani Meriläinen, som även är målvaktstränare för Finlands bollförbund, har skrivit att Finland borde skänka Åland till Sverige.

Kommentarer

Tja , kanske Twitterinlägget

Tja , kanske Twitterinlägget inte var så dumt . Finland har väl ändå ganska tydligt på senare tid visat att Åland och dess självstyrelse inte är att taga på allvar . Så varför tillhöra ett land som består av Ålandshatande sannfinländare ?

FC Åland besegrade Paiha på bortaplan efter att ha gjort två sena mål. Slutresultatet blev därmed 0-2 och FC Åland har därmed två segrar av två möjliga hittills i division 3.

Jomala IK:s herrlag i fotboll besegrade på lördagen AC Sauvo på bortaplan i division 4. Slutresultatet skrevs till 1–2 till gästande JIK:s fördel.

IFK Mariehamn fick minst sagt en kanonstart på bortamatchen mot FC Inter. 1-0 kom redan efter 1.30. FC Inter kunde dock kvittera efter 25 minuter. Fler mål blev det heller inte.

Luckymore Mkosana tar plats i anfallet redan från start i kvällens bortamatch mot FC Inter.

Peter Arfwedsson spelade hem årets titel i snabbschack då KM-serien avslutades på torsdagen.

Unga nyförvärvet Aapo Mäenpää fick göra ligadebut direkt och har gjort succé i två hemmamatcher med sin nya klubb.
– Det har gått rätt bra, säger 19-åringen som gärna vill fortsätta succén på bortaplan då FC Inter står som motstånd i Åbo på fredagen..

Tre damer och tre herrar gör debut för de åländska volleybollagen som deltar i öspelen på Gotland i sommar. Totalt 24 spelare är uttagna i trupperna.

Mariehamns seglarförening gör som Åländska segelsällskapet – ger sig in i den prestigefyllda nationella seglingsligan som ska avgöras för tredje gången.
– I år handlar det mer om ett samarbete med ÅSS för att vi ska få i gång det, säger MSF:s Johan Sundblom.

I den andra deltävlingen i terrängcupen i friidrott deltog 25 löpare i Jomalaskogarna på tisdagskvällen.

Sju hemmaspelare finns med i startfältet då tolv veteranbowlare gör upp i finalen i Viking Line Veteran Bowling Games på fredag.

Efter förlusten mot PK-35 kunde Åland United meddela under påskdagen att man lyckats ro i hamn en ny värvning.

FC Åland öppnade årets division 3 med att möta Åbo IFK på bortaplan. En match som slutade 1-0 till ålänningarna.

Tillbaka till fyran började Jomala IK som segrare. 2-0 hemma mot ÅCF blev lördagens premiär.

Fler nyheter