Idrottsministern Tony Asumaa (Lib) har skickat ett brev till Finlands bollförbund där han vänder sig mot ett inlägg FC Inters lagledare Jani Meriläinen gjort på Twitter. Jani Meriläinen, som även är målvaktstränare för Finlands bollförbund, har skrivit att Finland borde skänka Åland till Sverige.

Kommentarer

Tja , kanske Twitterinlägget

Tja , kanske Twitterinlägget inte var så dumt . Finland har väl ändå ganska tydligt på senare tid visat att Åland och dess självstyrelse inte är att taga på allvar . Så varför tillhöra ett land som består av Ålandshatande sannfinländare ?

IFK-mittfältaren Gabriel Petrovic missar helgens hemmamatch mot PK-35 på grund av en vadskada och kan bli borta ett par veckor.

I helgen avgörs Champion of Champions i Helsingfors med två ÅSS-båtar till start – efter en smart kupp.

Volleybollsäsongen står vid dörren och för damerna väntar en rejält spännande uppgörelse mellan JIK:s båda lag som i år spelar i samma serie.
– Vi kommer att satsa på ett starkare lag för att ta A-laget tillbaka till division 1, säger klubbens ordförande Camilla Grönholm.

Det blir inget oktobertrav på Åland den här säsongen heller. Lördagens avslutningstrav ställs helt sonika in på grund av för få anmälningar.

Diego Assis skottade in ledningsmålet till IFK Mariehamn redan efter en minut i bortamötet mot RoPS på söndagskvällen men laget fick bara med sig en poäng i jakten mot guldet då matchen slutade 1–1.

1-2 hemma mot FC Viikingit kan bli en kostsam förlust för FC Åland som inför den sista omgången ligger på nedflyttningsplats.

Nästa år får Jomala IK spela division 4-fotboll. Efter lördagens 2–1-förlust mot Pargas IF står det klart att det åländska laget degraderas.

Om en vecka drar seriespelet i gång för IFK Mariehamn. Lagbygget börjar ta form för division 3-laget som i fredags kunde presentera ett nyförvärv i de offensiva ledgen.

Åland United tog i dag hem sin första seger i Damligans övre serie när man bortaslog Pallokissat med uddamålet 2-1.

Tommy Ölund lyckades försvara sin ledning i folkraceserien och tog för första gången hem ÅM-titeln med minsta möjliga marginal mot tvåan Rustams Stumbins.

IFK Mariehamn tappar i jakten på HJK i kampen om ligaguldet. IFK spelade 1-1 hemma mot FC Inter samtidigt som HJK besegrade RoPS

BC Clipper har vunnit Ålandsserien i bowling de senaste två säsongerna. På söndagen inleddes jakten på en tredje raka titel.

Jomala IK är inte klart för nedflyttning. I och med PaiHas miss och JIK:s hemmaseger lever hoppet ännu.

Fler nyheter