Idrottsministern Tony Asumaa (Lib) har skickat ett brev till Finlands bollförbund där han vänder sig mot ett inlägg FC Inters lagledare Jani Meriläinen gjort på Twitter. Jani Meriläinen, som även är målvaktstränare för Finlands bollförbund, har skrivit att Finland borde skänka Åland till Sverige.

Kommentarer

Tja , kanske Twitterinlägget

Tja , kanske Twitterinlägget inte var så dumt . Finland har väl ändå ganska tydligt på senare tid visat att Åland och dess självstyrelse inte är att taga på allvar . Så varför tillhöra ett land som består av Ålandshatande sannfinländare ?

IFK Mariehamns spelartrupp är mer eller mindre spikad så när som på en förstemålvakt. Men Peter Mattsson tror att man ska ha löst problemet innan månadens slut.
– Ja, det är många parter inblandade men vi jobbar på det, säger han.

Åländska damlaget Team Hansen representerar Finland i senior-VM i Kanada i april. Det står klart efter en dramatisk avslutning i seniorernas FM-tävlingar i Kisakallio i helgen.

I konkurrens med två kraftsportare i Kenneth Sandvik och Ove Lehto tog seglaren Staffan Lindberg hem priset som årets manliga idrottare. Årets kvinnliga idrottare blev Marcela Sandvik.

Ligaguldet fortsätter att betala av sig för IFK. I kväll tog man hem det tredje priset då tränarduon Peter Lundberg och Kari Virtanen prisades som "årets idrottsledare".

Efterspelet efter det magiska ligaguldet som IFK Mariehamn tog under säsongen 2016 betalade även av sig på Idrottsgalan där man fick priset som "årets lag". Kort därefter fick man även priset för "årets idrottsliga prestation".

Petra Söderman fick priset "Årets idrottsliga genombrott" för sina framgångar inom hästsporten.

Styrkelyftaren Stina Lindell tog hem Ålandstidningens bragdmedalj.

Fler priser har delats ut på Idrottsgalan. Bland annat fick Viking Granskog pris som årets idrottskompis.

Ålands Idrottsgala sparkade i gång och snabbt var första priserna utdelade.

I dag presenterades Damligans program. För Åland United startar ligan med bortamatch mot det förmodade topplaget FC Honka.

Nyss presenterades spelprogrammet för Tipsligan 2017. För IFK Mariehamns del startar säsongen med hemmamatch mot JJK från Jyväskylä den 8 april

När Finlands idrottsgala i går presenterade de tre nominerade i kategorin "Årets lag" var IFK Mariehamn ett av de tre. Men den informationen har inte gått fram till klubben.

Efter ett år med höga toppar och djupa dalar i GIF Sundsvall skrev Robbin Sellin äntligen på för IFK Mariehamn. Beslutet drog ut på tiden men något fulspel för att få bättre erbjudande var det inte från mittfältarens sida.
– Det var ett stort beslut för hela familjen. Därför tog vi god tid på oss. Men IFK var mitt förstahandsval hela tiden, säger han.

Fler nyheter