Åland ligger i topp bland nordiska landsbygdsregioner sett till potentialen för framtida tillväxt och utveckling.
Det visar det nordiska forskningsinstitutet Nordregio.

Gun-Mari Lindholm är intresserad av att ta över som ordförande för Moderat samling. Annette Holmberg-Jansson säger inte heller nej, Wille Valve ger besked i slutet av sommaren och Tage Silander vill fundera.

Stadsdirektör Barbara Heinonens förslag till budget 2017 innehåller inga utsvävningar och bygger på ”status quo”.
– Det är för många osäkerhetsmoment i luften, säger hon.

Ett sista puts, lite småfix och en invigning. Silverskärs fiskeläge Klobben står i stort sett färdig för att ta emot de första gästerna. Idésprutan och mannen bakom mycket är Johan Mörn ihop med övriga på Silverskär och de är mäkta stolta över den skapelse som växt fram strax innanför havsbandet på norra Åland.
Ålandstidningen har fått en exklusiv titt på Silverskärs storsatsning – fiskeläget Klobben.

Även om antalet sjönk bland jägare som sökte licens för vårskyttet på guding ökade antalet fällda fåglar.
– Om det beror på att jägarna varit flitigare på att rapportera in är svårt att säga, säger jaktförvaltare Robin Juslin.

I dag offentliggjordes listan över årets studenter. Här är alla de åländska namnen.

Hotet om en ny chipsfabrik ger Orkla orsak att stanna kvar på Åland.
Det säger näringsminister Camilla Gunell (S) med anledning av Trygve Eriksson med fleras planer på en ny chipsfabrik i Jomala.

Johan Ehn slutar som partiledare för Moderat samling år 2017, det uppger han i ett pressmeddelande.
”Jag har trivts och känt att arbetet varit tillfredställande och roligt. Nu känner jag dock att det är dags att lämna rodret vidare till någon annan att framgångsrikt lotsa vårt parti vidare”, skriver Johan Ehn.

Guldmannen på Torggatan fick i lördags sin mask sönderriven på öppen gata. Även hans vän som nyligen rest hit fick sin silvermask förstörd.
Orsak: de vägrar dela med sig av sin förtjänst till andra personer.

En idé av Marika Österlund ledde till diskussioner och till slut mynnade allt ut till Hero Homerun – stafettloppet för autismspektrumet. I går var det första gången och intresset var stort då nästan 100 deltagare slöt upp på WHA.

Förutom singelolyckan har den åländska polisen haft fullt upp under natten till söndagen. Mest har det handlat om ordningsstörningar och kontrolluppdrag.

Tidigt i morse fick en person föras till sjukhus efter en singelolycka i Jomala.

En man har dömts till 30 dagars villkorligt fängelse för både misshandel och övergrepp i rättssak. Brotten skedde vid två olika tillfällen under senhösten 2015.

Ett hundratal människor tog sig under gårdagen ut till Ålands flygklubbs öppet hus-dag på Mariehamns flygfält.
– Man kan gå på rundvisning uppe i flygtornet, ta lite fika, gå och titta på planen eller provåka ett av flygen, berättar Johnny Bäck, ordförande i Ålands flygklubb.

Fler nyheter