Ålandsbankens styrelse föreslår att bolagsstämman den 14 april dubblar styrelsearvodena. Ordförande Nils Lampi föreslås få 30.000 euro i årsarvode, medlemmarna föreslås få 26.000 euro per år.

Förverkligandet av det nya stora bostadsområdet i Sund närmar sig. Detaljplanen är färdig och är nu utställd.
– Bara vi får planen godkänd är tanken att börja bygga etappvis, säger Johan Sundberg, vd för Ekesund Ab.

Två år efter att vårdstrejken avslutades kräver Tehy nu krafttag av landskapsregeringen så att arbetsvärderingsprocessen kan ros i hamn.
– Vi önskar att givna löften hålls, skriver Tehy i ett pressmeddelande.

Två tidigare ministrar, en ambassadör och en statsvetarprofessor utgör den panel som den 30 mars i Kastelholms slott ska diskutera hur Finland varit som granne under hundra år.

En man i 40-årsåldern, som är pappa till två barn, dömdes i tisdags för tre fall av misshandel. Offren var hans två barn. Straffet blir 70 dagsböter, totalt 3.080 euro.

Färjan lämnade Mariehamn halv åtta i morse och skulle ha anlagt i Kapellskär klockan 9 lokal tid.

Det var i juni 2015 som en man störde hemfriden och stal fyra bilnycklar hemma hos en annan man. Senare ska samma person även ha utövat utpressning med hot om våld. Mannen står nu åtalad för hemfridsbrott och försök till utpressning.

Det är inget misslyckande, hävdar Pafs vd Christer Fahlstedt om försäljningen av Winga – även om bolaget aldrig har gått med vinst. I stället handlar det om att Paf nu vill fokusera på de marknader som ligger närmare.

Det var i juni 2015 som en man störde hemfriden och stal fyra bilnycklar hemma hos en annan man. Senare ska samma person även ha utövat utpressning med hot om våld. Mannen står nu åtalad för hemfridsbrott och försök till utpressning.

En person som höll på med trädfällning fick i dag på eftermiddagen ett träd över sig.

– De som var på plats fick loss personen och fick ut honom till farbar väg där ambulansen mötte upp, säger brandinspektör Henrik Olsson.

Per-Sune Söderlund slutar med sin taxirörelse Söderby taxi i Lemland efter 23 år. Den 17 mars kör han sin sista skolskjuts.
– Konkurrensen om skolskjutsarna har blivit mycket hårdare, säger han.

Paf avslutar sin verksamhet i Italien och säljer bolaget Winga som man köpte upp för två år sedan. Det här berättar man i ett pressmeddelande på tisdagsförmiddagen.

Ett hål i stängslet in till stenkrossen i Mariehamn gör det lätt att ta sig in på det farliga området.
Många ungdomar vistas på platsen.
– Om något händer, vem är ansvarig? undrar läraren Ulrika Sneitz.
– Jag är beredd att ta upp detta till diskussion. Det är problematiskt, säger infrastrukturnämndens ordförande Jessy Eckerman (S).

Ett markköp som Hammarlands kommun har gjort ska utredas av kommunens revisorer efter att delar av styrelsen protesterat mot Lars Häggbloms (Samarbetslistan), ordförande för fullmäktige, agerande.

Fler nyheter