Efter ett år med höga toppar och djupa dalar i GIF Sundsvall skrev Robbin Sellin äntligen på för IFK Mariehamn. Beslutet drog ut på tiden men något fulspel för att få bättre erbjudande var det inte från mittfältarens sida.
– Det var ett stort beslut för hela familjen. Därför tog vi god tid på oss. Men IFK var mitt förstahandsval hela tiden, säger han.

Arkivet över rederiaktiebolaget Gustaf Eriksons segelfartygsepok kan hamna på Unescos världsminnesprogram.
– Det ger uppmärksamhet och arkivet kommer till ett sällskap som kan uppfattas som mycket enastående, säger landskapsarkivarie Åke Söderlund om nomineringen.

EU håller fast vid kravet att vårjakten på guding ska stoppas. Det skriver kommissionär Karmenu Vella i sitt svar till EU-parlamentariker Nils Torvalds.

Samtal förs mellan myndigheter, men än har stryktipskupongerna inte återvänt till Åland.

De närmaste veckorna hålls samrådsmöten om tre stora planerade projekt i Mariehamn.
Det nya bostadsområdet södra Lillängen, hotellstugbyn i Mariepark och Algots hus eventuella nybyggen på Trobergsgränd tas upp till diskussion.

Målet var att hålla sig kvar i division 2. Så blev inte fallet. FC Åland rasade direkt ner till trean och inför säsongen har nu flera spelare meddelat att man lämnar laget.
– Vi genomgår en generationsväxling. Med det underlaget har vi inte krav på att ta oss tillbaka direkt, säger Kristian Andersson.

– Vi behöver göra gallerian mer synlig för turister, visa dem vägen in till oss.
Så säger Britt-Marie Österlund som sedan den 1 januari är ny vd för Sittkoffs.

Tre bilar kolliderade i korsningen Getavägen-avtaget mot Pålsböle vid åttatiden. En person är förd till sjukhus för kontroll.

Den 39-åriga man som misstänks för mordförsök och våldsamt motstånd mot tjänsteman har tidigare dömts för ett flertal brott, däribland mordbrand.
– Jag kan inte kommentera det, säger kommissarie Henrik Hagelberg.

Ewa Danielsson föreslås bli ny kommundirektör i Saltvik. Hon bor i kommunen och är för närvarande personalchef vid Jomala kommun.

Åbo hovrätt sänker straffet för den 30-årige man som i tingsrätten dömdes för tvingande till sexuell handling.

Två personer är misstänkta för grovt hemfridsbrott, misshandel och narkotikabrott efter ett bråk i en lägenhet i staden.

Det finns inga juridiska hinder för att ändra den åländska kommunindelningen. Det slås fast i en ny rapport.
– Nu vet vi vad det faktiska handlingsutrymmet är, säger kansli- och kommunminister Nina Fellman (S)

IFK Mariehamn har nu presenterat Robbin Sellin. Två år gäller kontraktet.

Fler nyheter