Landskapets nya skogsprogram ska leda till bättre lönsamhet i skogsbruket – men också skapa förutsättningar för att använda skogen för rekreation.
– Det är en balansgång, säger landskapsforstmästare Mikael Sandvik.

Ålands volleydamer är klara för semifinal. Men det blev en rejäl nagelbitare i sista avgörande matchen mot Bermuda där Åland avgjorde i femte set med minsta möjliga marginal.

Efter både silver och brons tidigare under årets öspel blev det äntligen guld för bågskytten Saana-Maria Sinisalo.

Fiske på fredat vatten polisanmäls och övervakningen av fiske på landskapets vatten skärps. Det besultade fastighetsverket under eftermiddagens styrelsemöte.

Cecilia Lund sköt hem ett efterlängtat guld i luftpistol på öspelen på Gotland på onsdagen.

– Som jag har längtat efter det här, säger hon.

Juni månad blev en riktig succé för Viking Line. Rederiets passagerarantal ökade med 30 procent på Tallinrutten i jämförelse med 2016. I synnerhet är det intresset för reguljärresor och bilresor som ökat, skriver man i ett pressmeddelande.

 

Geta kyrka renoveras som bäst invändigt och nu har ytterligare ett moment tillkommit. Golvet innanför altarringen ska sänkas med tio centimeter.

Landskapsregeringen har gjort en utvärdering av det avbytarsystem som trädde i kraft den 1 januari 2015.

– Det finns saker som är påkallade för förbättringar och konklusionerna i slutrapporten har nu gått vidare till lagberedningen, säger vice lantråd Camilla Gunell (S).

 

I ”Djupgraven” är det väsen från den nordiska folktron och sjömanslegender som skapar skräck och oro bland barnen i skärgården.

En lite för rörig historia för att vara helt lyckad, tyckte majoriteten av bokcirkeln.

Redan i augusti nästan fördubblar Migrationsverket sina besökstider när de kommer till Åland.

– Frågan är om det ändå är tillräckligt, säger riksdagsledamot Mats Löfström.

 

Lägret ”Åland 17” på Gregersö, Jomala i september ska enligt arrangörerna ge en röst åt svenska och ryska fredsaktivister – samtidigt som Sverige och Ryssland genomför sina största militärövningar på länge.
Men Finlands tidigare Rysslandsambassadör Hannu Himanen varnar för att de som ordnar ”fredsövningen” är naiva.
– Rysk media kommer att använda lägret för propagandaändamål och ifrågasätta Finlands och Sveriges legitima försvarsintressen.

Dagens idrotter på bild är bågskytte och volleyboll.

De åländska fotbollsherrarna tog sig inte till semifinal trots 2-1 mot Shetland på tisdagskvällen. Två oavgjorda och en seger räckte inte till att ta sig vidare till semifinal i öspelen på Gotland.

Gustav Carlsson slog handen i vattnet så det skvätte rejält efter målgången i finalen på 100 meter fjäril på tisdagen.
Det var glädjeyttringar.
– Skönt att äntligen ta en medalj, säger han.

Fler nyheter