Ålandskommittén träffades för sitt 34:e möte i Helsingfors i tisdags. Enligt vice ordförande Gunnar Jansson (Lib) höll den positiva trenden i sig.

Förundersökningen om förskingringen på Visit Åland ligger på åklagarens bord inom mars månad. Det säger CKP-utredaren Pekka Havarinen till Ålandstidningen.

Håll skärgården ren och Håll Sverige rent har fått dela på 60.000 euro som Viking Line har samlat in under sin kampanj för Östersjöskyddet.

Polisen ryckte under måndagsförmiddagen ut på två överfallsalarm.

30 timmars samhällstjänst blir straffet för den 21-årige man som i augusti i fjol körde bil trots att han hade tagit amfetamin.

En fordonsförare körde på stenpollarna på Torggatan på fredagen. Enligt polisen framfördes fordonet längs Nygatan. Därefter svängde föraren in på Torggatan mot enkelriktat, körde på pollarna och avvek sedan från platsen.

Stadsstyrelsen ska tillsätta en kommitté för ett planeringsuppdrag. Det som ska planeras och avgränsas är den kommande utredningen av stadens tekniska sektor.

Konsumentpriserna steg med 2,1 procent i februari jämfört med februari 2016, visar siffror från Ålands statistik- och utredningsbyrå.

På måndag, den 20 mars, stängs vägavsnittet mellan Norra Esplanadgatan och Norragatan på Ålandsvägen av. Avstängningen fortgår till mitten av maj, skriver stadens projektchef Håkan Lindén i ett pressmeddelande.

 

Socialnämnden i Mariehamn beslutade i tisdags att stadens gällande flyktingplan ska följas till och med 2018. Det betyder att nästa grupp kvotflyktingar tas emot 2018.

En person gjorde under onsdagskvällen inbrott i en bostad i Hammarland. Inbrottet skedde när den boende inte var hemma.

En person som misstänks för stöld på Åland 2014 kunde tack vare myndighetssamarbete i går gripas i Berghamn, Eckerö. Personen kontrollerades i hamnen som inresande i landet.