Otto Knows kommer att avsluta årets festival den 29 juli. Otto Knows slog igenom 2012 med ”Million Voices”. Han har också gjort låtar med Avicii och ”Dying for you”, en remix på Håkan Hellströms ”Din tid kommer”. 

En förare körde i 127 kilometer i timmen på Nya Godbyvägen i Jomala natten till torsdagen. Högsta tillåtna hastighet är 90 så föraren fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten och tio dagars körförbud.

Henrik Fagerholm har utsetts till ny chef för Ålandsbankens Private Banking inom affärsområdet Åland. Henrik Fagerholm kommer närmast från Nordea där han har arbetat de senaste tolv åren. Han har tidigare också jobbat på Ålandsbanken.

En orolig granne som hörde barnskrik från en lägenhet ringde under natten till onsdagen polisen. På plats visade det sig att gråten kom från en treåring som saknade sin mamma.

Ett larm om skadegörelse på en bil kom in till polisen. På plats kunde polisen konstatera att det inte alls rörde sig om skadegörelse utan att bilen fått motorproblem och ägaren därför försökte reparera sin bil.

Ålands polismyndighet leder dödsorsaksutredningen efter att en dykare bosatt i Åbotrakten avled i Eckerö i fredags.

Natten till måndagen smet en förare från Skönviksvägen i Mariehamn efter att ha kört i ett stillastående fordon.

På måndag morgon fick polisen in en anmälan om att en bil stulits i Jomala. De misstänkta ska ha försvunnit ut i terrängen. Eftersök pågår, likaså utredningen.

Natten till söndagen kallades polisen till en krog i Mariehamn då en grov misshandel anmäldes.

Polisen fick i natt in en anmälan om ett knivslagsmål i en bostad i Jomala. Fyra personer identifierades och en anmälan om flera fall av misshandel upprättades. En person fördes till sjukhus, men skadorna ska inte ha varit livhotande.

Polisen gick inatt ut med en varning om att väglaget är mycket halt. Så länge vinterväglag råder kommer polisen att ha överseende med att dubbdäcken behålls på.

Ett mindre gräsområde på Snäckö, Geta började brinna under lördagseftermiddagen.

Mariehamns stadsbibliotek utmanar alla bokvänner att tipsa om en bok under den nationella läsveckan 17-23 april.