Ett automatalarm på Scantubes fabrik på Skrapängsvägen utlöstes under torsdagsförmiddagen. 

Natten mellan onsdagen och torsdagen kallades polisen till en av Mariehamns krogar, på grund av att en person uppträtt störande. Polisen fick även rycka ut till en passagerarfärja.

På lördag eftermiddag började en motorbåt ta in vatten i Kyrkfaret i Föglö. Sjöräddning och sjöbevakning kallades till platsen och upptäckte då att läckaget berodde på en trasig kylarslang.

Polisen meddelade tidigare i veckan att byggnadsbränderna på Havanna Mountain med allra största sannolikhet är anlagda.
Polisen har fått tips från allmänheten, men har ingen misstänkt.

Under våren har det kommit till polisens kännedom att finländare utan anledning blivit uppringda från brittiska telefonnummer, som börjar med +44. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

I fredags vid lunchtid inkom en polisanmälan om en kollision mellan två personbilar i korsningen Eckerövägen-Marbyvägen. Inga personskador uppkom. Den ena bilisten avvek sedan från platsen.

Nu är det åter skogsbrandvarning på Åland. Sedan i dag klockan 12.00 är det inte tillåtet att elda i skog och mark, meddelar Landskapsalarmcentralen.

Ålands sjöräddningssälskap kom i torsdags eftermiddag till undsättning för tre personer som kört på grund med sin motorbåt, och därefter lagt sig för ankar.

Sjöräddningens båt Rescue Björkskär bogserade båten till Hamnsundet i Salvtik.

Två personer bötfälldes natten till fredag för fortkörning. En bilförare fick 22 dagsböter och körförbud i tio dagar efter att ha kört 126 km/tim på 90-sträcka på Godbyvägen i Jomala.

Natten till i dag larmande en privatperson polisen, då denna noterat att någon hade brutit sig in i Godby kongresshotell i Finström.

En narkotikapåverkad person greps under natten av polisen på landsbygden. Polisen tillkallades till plasten eftersom personen vägrade lämna en bil som hen åkte i.

En 60-årig kvinna döms till 25 dagars villkorligt fängelse efter att ha kört grovt rattfull i Geta i mars. Hon döms dessutom till 20 dagsböter, totalt 620 euro, och ska även betala en brottsofferavgift på 80 euro.

Natten till torsdagen stötte polisen på tre fortkörare.

En motorcyklist på Kalmarnäsvägen i Jomala är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört 98 km/tim på 50-väg. Polisen ska nu utreda saken.