Den pistol som förekommit på en bild på Facebook visar sig vara en leksak.
– Det är inget brott om ett barn äger en leksakspistol, säger förundersökningsledare Anders Mattsson vid polisen.

Stadsfullmäktige ska ta ställning till en framtida försäljning av Mariegård. Stadsstyrelsen föreslår att stadsfullmäktige ska ge en fullmakt till infrastrukturnämnden att sälja fastigheten.

Leif Andersson har utsetts till tjänsten som byggnadsinspektör i Mariehamns stad. Baslutet fattades av stadsstyrelsen i tisdags.
Erica Sjöström (C) föreslog att Andreas Nyberg skulle utses, men hennes förslag fick inget understöd.

Strax efter klockan 17.00 på onsdagen kom ett larm om en brinnande rishög i Kulla, Finström.

Finströms frivilliga brandkår är just nu på platsen och utför släckningsarbete. Det är ingen risk för spridning.

– Ett olycksfall. En gammal rishög som man eldat i flammade upp på nytt, säger räddningschef Thomas Mattsson.

Under natten till onsdag rörde sig en hel del ungdomar i staden. Polisen samtalade med flera av dem. En ung person anmäldes under kvällen försvunnen av sina föräldrar. Personen kom dock hem senare under kvällen/natten.

Nu är det klart. Riksdagen har godkänt den lagändring som krävdes för att säkra de svenska AT-läkarnas tjänstgöring på Åland.

Från och med i dag klockan 12 råder skogsbrandvarning på Åland. Det har landskapsalarmcentralen beslutet.

Det betyder att det är förbjudet att göra upp eld i skog och mark.

Barn eller ungdomar som sprang på taket till en byggnad i Mariehamn sysselsatte polisen under kvälls-nattpasset mellan måndag och tisdag.

Flera verktyg stals i samband med ett inbrott i en verkstadslokal i Finström. Polisen gjorde en brottsplatsundersökning på måndagen.

En förare väntar böter efter att hen körde mot trafiken i Rökerirondellen i Mariehamn i dag. Personen fick även ett tillfälligt körförbud.

En glödbrand upptäcktes i ytterväggen på en stuga på Sväleholm i Kökar på måndag eftermiddag.

Två rådjursolyckor inträffade i trafiken den gångna natten, den ena på Hammarlandsvägen vid Svinryggen och den andra på Svartsmaravägen i Finström. Rådjuren dog, men inga personer skadades. Båda fordonen skadades i fronten.

Under polisens trafikövervakning natten till i dag stannade en förare inte vid stoppskylt. Föraren testades därefter positivt för narkotika.