Både på Idrottsgatan och på Strandgatan i Mariehamn inträffade under torsdagen två mindre sammanstötningar.

n person som hade svårt att bete sig under sin tid i polisens cell kan nu vänta sig böter för lindrig skadegörelse.

Polisen, tullen och gränsbevakning blåstestade i samband med torsdagens färjankomster i västra hamnen de ankommande bilisterna.

En trafikkontroll utfördes under tisdagskvällen i Mariehamn, med några anmärkningar angående bristfälligheter på fordon som följd.

Under tisdagsnatten kallades polisen till ett lägenhetshus i Mariehamn där det misstänktes pågå ett bråk. När polisen anlände kunde de konstatera att det rörde sig om två vuxna individer som varit oense.

Flera rådjur fick sätta livet till efter en djurolycka i tisdags, där en get blivit påkörd. Ett par killingar blev därför föräldralösa och eftersöksledare fick tillåtelse att avliva djuren.

Under onsdagskvällen utförde polisen en dödsorsaksundersökning på landsbygden. De fungerade också som krisstöd för de drabbade på grund av den uppkomna situationen.

En katt avlivades under tisdagskvällen. Katten hade blivit påkörd bredvid Lemströms kanal och polisen kallades till platsen. De bedömde att katten var allt för skadad och att man inte hade andra val än att avliva den.

Sjöbevakningen kommer under midsommarhelgen att patrullera i den åländska skärgården. Fokus läggs på båtarnas utrustning och säkerheten ombord. 

Intresset för att bli ny vd för Kraftnät Åland är stort. Hittills har 40 personer sökt tjänsten och nu förlängs ansökningstiden.

En fastighetsinnehavare i Jomala kontaktade under natten polisen på grund av ett lite oväntat besök.

Polisen larmades under måndagsnatten till en landsortskommun där en kvinna kände sig hotad och var rädd för en man i huset.

Polisen patrullerade under måndagsnatten både gator, torg och båthamnar i Mariehamn