En man döms för bedrägeri efter att ha använt sin mors namn för att ta lån av kreditbolag. Mannen har sedan inte återbetalat hela lånen. Sammanlagt har mannen lånat cirka 900 euro.

Två personer misstänks för narkotikabrott ombord på ett kryssningsfartyg.

 En bilist framförde på torsdagen sitt fordon i 70 km/h på vägbyggnadsområde på Hammarlandsvägen trots att max tillåten hastighet var 30 km/h.

En person fastnade i hissen i kommunhuset i Jomala vid lunchtid i går. Hissen hade gått för högt upp och stannat mellan två våningar. Brandkåren ryckte ut och hjälpte personen ut.

Polisen stoppade under natten till tisdagen en ung person som körde bil utan körkort. Föraren misstänks nu för rattfylleri för något annat rusmedel än alkohol och för olovlig körning då personen saknade körrätt.

 En person hade under fredagsnatten somnat utanför en fastighet i Mariehamn.

Under polisens patrullering natten mellan fredag och lördag noterade man en person som sov i en parkerad bil.

Tingsrätten dömde förra året en man för tre olika brott till fem månaders fängelse. Han friades på en fjärde åtalspunkt gällande olaga hot.

Kvinnan som hade hotats överklagade. Åbo hovrätt ger henne rätt, dömer mannen för hotet och förlänger fängelsestraffet med 15 dagar.

Landskapsregeringen har skrivit ett utlåtande över Finlands strategi för Östersjön. Strategin handlar bland annat om hållbar tillväxt, logistik och kommunikation, säkerhet, konkurrenskraft och internationella samarbeten. 

En person som inte har hembygdsrätt och som inte bor på Åland, men som har en fritidsfastighet i Sund, får inte köpa sitt föräldrahem.
Att bevilja ansökan skulle innebära ett avsteg från jordförvärvslagstiftningens syfte, enligt landskapsregeringen.

Domkapitlet i Borgå stift hade inte mottagit en enda ansökan när ansökningstiden för tjänsten som kyrkoherde i Jomala församling gick ut i måndags.

Den Ålandsbördiga juristen Johanna Syrén tillträder i september sitt nya jobb som hovrättsråd vid Göta hovrätt.
Sveriges regering utnämnde henne tidigare i somras.

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM) åker i dag ut till Fifax landbaserade fiskeodling i Eckerö för att inspektera installationen av företagets nya reningsverk.