Under tisdagsnatten kallades polisen till ett lägenhetshus i Mariehamn där det misstänktes pågå ett bråk. När polisen anlände kunde de konstatera att det rörde sig om två vuxna individer som varit oense.

Flera rådjur fick sätta livet till efter en djurolycka i tisdags, där en get blivit påkörd. Ett par killingar blev därför föräldralösa och eftersöksledare fick tillåtelse att avliva djuren.

Under onsdagskvällen utförde polisen en dödsorsaksundersökning på landsbygden. De fungerade också som krisstöd för de drabbade på grund av den uppkomna situationen.

En katt avlivades under tisdagskvällen. Katten hade blivit påkörd bredvid Lemströms kanal och polisen kallades till platsen. De bedömde att katten var allt för skadad och att man inte hade andra val än att avliva den.

Sjöbevakningen kommer under midsommarhelgen att patrullera i den åländska skärgården. Fokus läggs på båtarnas utrustning och säkerheten ombord. 

Intresset för att bli ny vd för Kraftnät Åland är stort. Hittills har 40 personer sökt tjänsten och nu förlängs ansökningstiden.

En fastighetsinnehavare i Jomala kontaktade under natten polisen på grund av ett lite oväntat besök.

Polisen larmades under måndagsnatten till en landsortskommun där en kvinna kände sig hotad och var rädd för en man i huset.

Polisen patrullerade under måndagsnatten både gator, torg och båthamnar i Mariehamn

Polisen besökte under lördagen Kökar tillsammans med Gränsbevakningen. 14 fordon granskades och en av förarna blåste 2,23 promille. Med det är hen nu misstänkt för grovt rattfylleri.

Geta FBK larmades till en markbrand bakom Geta skola i Vestergeta på fredagskvällen. Ett markområde, uppskattningsvis 20*24 kvadratmeter brann bakom gymnastiksalen.

Men det förelåg aldrig någon fara för byggnaderna.

Polisen fick under torsdagen in en anmälan om att några personer målade graffiti på Färjsundsbron i Finström.

Myndigheten ryckte ut till platsen, men där såg man bara ungdomar som pilkade strömming.

Åland grönskar arrangerades i år för första gången av föreningen Skördefestens vänner.